0

çayı güzel demlemenin yolu öncelikle çaydanlığın altına suyu iyice doldurmaktır. çaydanlığın altındaki su kaynadıktan sonra demliğin üzerine su doldurulur. daha sonra içerisine çay yıkamadan atılır. ve ne altı nede üste su eklenmelidir kısık ateşte çayın demlenmesi beklenir. çay çünkü su eklenirse haşlama haline dönüşür ve bu yüzden tadı tuhaf gelir. bu yüzden güzel bir çay demlemek için 1 defa su ekleyelim yoksa çay haşlama olur ve tadı tuhaf gelir.

0

arkadaslar cok guzel bir soru olmus oncelikle tesekkurler cay demlemenim pratik bi yolu var biliyormuydunuz? gelin hep beraber yapalim ilk once cay suyumuzun tatli su olmasi vede cayimizin kacak ve rize cayi ile karisik olmasidir ilk once cay suyumuzu koyuyoruz cay suyumuz kaynadiktan sonra ise icine 2. yemek kasigi cay atiyoruz sonra ise su kaynadiktan sonra cayimizin ustune dokuyoruz ve sonra cayimizi 15. dk dinlenmeye aliyoruz 15. dk sonra cayimizi servis yapabilirsiniz afiyet olsun.

0

bir rizeli olarak iyi çay demlemenin yolu suyun kalitesinden geçer her ne kadar marka önemli olsa da suyun kalitesi çok önemlidir.demleyeceğiniz çayın suyu kireçsiz olmasına dikkat edin çünkü kireçli su çayın aromasında değişiklik yaratabiliyor,kireçsiz suda çayın gerçek tadını daha iyi hissedebilirsiniz.