0

canı sıkılır başlar, efkarlı olur başlar, arkadaş ortamı kötüdür başlar, merak eder başlar bunun gibi bir çok nedeni vardır. ama başladıktan sonra en iyisi hiç başlamamakmış dersiniz ancak iş işten geçmiş olur. hem sağlığınız hem paranız gider. bırakmak istersiniz bırakamazsınız. kolay iş değildir. ama çok zor da değildir. ben başardım sizde başarabilirsiniz.

0

sinema ve filmlerin özentiliğinden başlayabilir.birde bazı insanlar zayıflattığı iddiasıyla sigaraya başlıyor.bence hepsi psikolojik.

0

bir insan bunalıma girdiyse depresyonda ise kafasını dağıtmak için kullanılır ve arkadaş çevresi çok kötüyse keko arkadaşları varsa sigaraya başlama oranı daha da artar bir kere içeyim içeri geçeyim derken günde 2 paket sigara bitirenler olur bu yüzden zararlı bir şey olduğunu herkese duyur bana kamu spotu yapmalıyız.

0

genelde arkadaş ortamı kişiyi sigaraya başlatır. bazı kişilerde havalı göründüğünü düşünerek sigaraya başlar. bazı kişilerde efkardan içiyorum der pek bir faydası olmasada kafalarının dağıldığını söylerler. bence başlayan çoğu kişi tamamen çevresinden merak edip başlar.

0

bir insan sigaraya neden başlar çünkü ya bir kızı sevmiştim yavaşlar bir dert gelmiştir ya canı çekmiştir bir kız şerefsizlik yapmıştır onu aldatmıştır bir kızı çok sevmiştim bana çok değer vermiştir o kız bunu hiçbir zaman sevmemiştir hiçbir zaman değer vermemiştir çocuk her zaman her şeyi onun önüne sermiştir arkadaşlarını ara vermişti onun arkadaşları samimi davranmamıştır kıskanır diye ama ama kız bunu anlamaz hiçbir zaman o çocuğu sevmez ona ilgi göstermez dünyayı verseler çocuk için o kızdan vazgeçmez ama o kız bunu bilmez gitmez ona hiçbir zaman bu çocuğun değerini bilmez ama bir gün o çocuk giderse o kız bunun farkına var ne dersin gerçekten beni adam gibi seven biri varmıştır ama o çocuk o kızı sevdikten sonra o kızın yaptığı hatalar yüzünden hiçbir zaman geri o kıza dönemez ve bunun içine atar içine attıkça bunalır attıkça canı sıkılır attıkça bunalır attıkça bunalır kimse anlatamaz derdini her zaman canım sıkılır hiç bize hiçbir şeyden zevk almaz bu yüzden sigaraya başlar ve o çocuğun annesi çok üzülür ailesi üzülür işte bu bir çocuk bir genç bir çocuk veya 1 yetişkin insan bu yüzden sigaraya başlayabilir veya bir yakın akrabası öldür bu güzel sigaraya başlar annesi babası olur farketmez sigaraya başlayabilir

0

öncelikle bir insanın sigaraya başlamasında bir değil birden çok sebep olabileceğini belirtmek isterim. bunlardan birş meraktır. insanlar bir başkasında görüp daha önce deneyimlemedikleri her şeyi merak edebilirler. örneğin başka ülkede böcek yiyen insanları duyarız bize çok iğrenç gelse bile merak ederiz bu durumu ve belki elimize fırsat geçse yani o ülkeye gitsek merakımıza yenik düşüp tadabiliriz. yani merak insanı harekete geçiren en önemli duygu durumlarından biridir. bir diğeri özenmek. aslında bu da birince maddeye benzer fakat tam olarak aynı değildir. bir başkasının sigara tutuşuna bakıp çok havalı olduğunu düşünen bir genç kendi de öyle gözükmek istediği için sigaraya başlayabilir. bir diğer sebep baskılardır. insanoğluna neyi yasaklarsan onun o yasak şeye meyli artar ve onu daha fazla elde etmek ister. ailelerin ve okul yönetimlerinin yasaklaması da gençleri sigaraya itiyor olabilir. başka bir sebep sıkıntılı yaşam şartları. insanlar hayatlarında hep var olan sıkıntıları biraz olsun hafifletmek ve unutmak için anlık bir zevke yani sigaraya başvurabilir. hatta öyle ki işsiz olup parasız olmayan adam bile bu derdini sigaraya para vermek gibi bi çelişkiye gider. bu şekilde sayabileceğimiz yüzlerce sebep olabilir ama sigara içmenin en temel nedeni alışkanlıktır. hem psikolojik hem de kimyasal olarak alışkanlık kazanırsınız ve onu yapmadığınızda hayatınızda eksiklik hissedersiniz. bütün bu sebeplerin altında da medyanın manipülasyonları çok önemli bir rol oynar. sigarayı bir çok sebeple güzel ve çekici gösterebilirler. örneğin sigara ve şiir kavramlarını bir araya getirip sosyal medyada bu iki objeyi sürekli bir arada göstererek edebiyat seven genç kitleyi bu alışkanlığa sürükleyebilir medya. yani aslında alışkanlığımız da merakımız da isteğimiz de özentimiz de manüpüle olmuş ve tüketmeye odaklı bir toplum haline gelmemizden kaynaklanır.

0

bir insan sigaraya meraktan başlar arkadaş ortamından başlar sıkıntıdan başlar bütün dermanlari sigarada arar sigaranın onun rahatlatacağını düşünür

0

bir insan pek çok sebepten dolayı strese girer ve kendini rahatlatmak için de pek çok yola başvurur sigarada bunların başlıcalarından biridir. insanlar o yüzden sigaraya meyillenirler. örneğin bir şeye canı sıkılan kişi çareyi sigara içmekle bulur çünkü sigaranın onu rahatlatacağını düşünür. bir diğer faktörde arkadaş çevresidir . arkadaş çevresi insanları çok etkiler. böylece insanlar sigaraya alışıyor. tabi sigaraya başlamanın diğer bir sebebi de özentilikten ileri geliyor. ailede sigara içen biri varsa o da etkiliyor.

0

ben lise son sınıfa kadar sigarayı ağzıma sürmüyordum, tiksinti duyuyordum.bir tane kız arkadaşım olmuştu cok mutluyduk ikimiz, zamanla daha çok vakit geçirerek birbirimize olan yakınlaşma arttı ve ondan giderek hoşlandım.birbirimize çok güveniyorduk sırlarımızı paylaştık, en zor an da o da ben de birbirimizden hiç kopmadik ve hep yalnızlığı def ettik.6 ay içinde o kadar çok şey yaşadık ki, birbirimize olan bağlılık bambaşka noktalara geldi.bir gün içinden çıkamayacağı karmaşayla yalnız kalmayı tercih etti, ailesinin ona çok zor günler yaşarması yüzünden ve hiç kimseyle görüşmek istemiyordu.çok ağladım sızladım ayrılma yaladığıyla bunun da üstesinden çok rahat geleceğiz diye ama onun bir anlık da olsa üzülmesine sesinin titremesine kıyamazdım, onun mutluluğu için ayrılmak zorunda kaldım ve ben o günden bugüne aradan 7 yıl geçmesiyle beraber sigara içiyorum tiryaki olarak.benim sigaraya başlama sebebim buydu hikayemdi, o gün bugündür hâlâ onu çok seviyorum unutamadım asla.bir insan sigara içmeye başladıysa boş yere içmiyordur ben bunu da zamanla anlamış oldum maalesef, derdinden kederinden içiyor yani.

0

bir insan sigara arkadaş tavsiyesi ile veya ortam kaybedeceğim diye başlayabilir. bence böyle durumlarda ortamını kaybetsen daha iyidir. veya bazı kişiler efkara gelince sigara içiyor o yüzden sıkıntı basınca da sigara içmeye başlayabilir. bence bu durumlarda ise kendini sosyal aktiviteye başlayabilirler. balık tutabilirler yani o sıkıntıyı derdi tasayı unutmaya çalışabilirler.

0

ya arkadaş ortamından sigaraya başlar yâda bütün sıkıntılardan dolayı başlar.

0

genel olarak özenti ile başlar insanlar ve maalesef tiryaki olunca da bırakması zor olur.

0

insanların çoğu sıgaraya özentilikten başlamaktadır.bazıları dertlerinden,sıkıntılarından başladığını söylüyor ama bu bile özentilik.günümüzde televizyonlarda,sosyel medyalarda veya herhangi bir yerde sıgara dertlendikten hemen sonra yakılan madde gibi gösterildiğinden herkesin bilincine yerleşmiş artık o hareketler.benimde derdim,sıkıntım çok ama hiçbir zaman gidip sıgaraya alkole vurmadım kendimi.

0

herkes genellikle bir heves uğruna başlar,yada arkadaş grubuna bağlı olarak başlar.

0

kimisi dert deyip başalr, kimisininki de tamamen özentilik..sıkıntılarının bununla geçeceğine inandırılmıştır çevresel faktörler tarafından. bazı kesim var ki bunu havalı bulur.

0

dertlerin ve hüzünlerin o maddeye bağlı olarak gideceğini düşünerek başlar.

0

her insanın bir sorunu yada üzücü bi oalyı vardır ki siğarayı kurtarıcı olarak görüyorlar ama bu insanlar her seferinde bunları yaparak bağımlı oluyolar ve sağlıkları eskisi gibi iyi olmuyor.ne kadar siğara sağlığa zararlıdır deseler bu insanlar için siğara içerek yaşadığı acıları yada yaşamış olduğu olayları onalr için unutabilecekleri bir araç olarak görüyolar siğarayı bu yüzden siğara bir araç deildir siğara seni zaman geçtiktçe daha hızlı ölüme götüren bi virüstür aslında bırakması zor ve bağımlılık derecesi oldukça yüksek bi virüs.

0

herkesin başlama sebebi ve hikayesi farklıdır. ben kendi başlama ve bırakma hikayemi anlatabilirim ancak. 8 yaşında önemsiz bir trafik kazası geçirmiştim. aslında önemsiz değildi fakat bir mucize eseri önemsiz hale gelmişti. pancar yaprağını bilirsiniz bizim burada pezik derler ki pazı diye de bilinir. neyse karşıdan karşıya geçerken ayağımda dar bir etek vardı. hızlı koşmamı da bu engelledi diyebilirim. kırmızı ışıkta geçen alkollü bir sürücü bana çarptı. havaya fırladım ve karşı kaldırımda çöp bidonlari için ayrılan bölüme düştüm. orası pancar yaprakları ile doluydu ve içine düştüğüm için bana hiçbir şey olmadan kalktım yürüdüm. bu yüzden bana birsey olmadığı düşüncesi ile doktora dahi götürmek kimsenin aklına gelmedi. fakat başımı orada bir yerlere çarpmışım acısını bile duymadım. bu beynimin zarında ufak bir kanama oluşturmuş ve kendiliğinden durmuş. uzun yıllar sonra tam 17 yaşına geldiğimde bazı dengesizlikler yaşamaya başladım. mesela sık sık baş dönmesi ve burun kanaması gibi. o yıl lise son ve üniversite sınavına hazırlanıyorum. ne zaman kitaba eğilsem burnum kanıyor. artık kansiz defter yaprağım kitabım kalmamıştı. bunun üzerine bir doktora gittik ve öyle ortaya çıktı kanamaların sebebi. bu beynimde bir bölümün kan pıhtisı dağıttığını gösteriyormuş. sınav döneminde çok kötü bir tesadüftü. sürekli burnumun kanadığını bilen bir yakın arkadaşım sigara kullanıyordu. o da bana sigara içersen kanama durur annem tarlada çalışıyor ve tansiyon hastası sık sık burnu duraksız kanadığında sigara içer ve geçer dedi. bana burnum kanadığında bir sigara verdi ve içtiğimde kanama durdu. böyle hergün bir tek derken bir baktım günde bir pakete çıkmışım. böyle on yıl geçti bu süre içinde yaşadığım türlü olumsuz olay ve yıkıntıların da bunda etkisi büyüktür. velhasılı 27 yaşında anne oluncaya kadar, hamile olduğumu öğrenene kadar bırakamadım. dört aylık taze anneyim ve ortalama bi yıldır sigara kullanmıyorum. kısaca herkesin hikayesi farklıdır.

0

insanin sigaraya başlamasi sadece ve sadece tabiki bir özentiden ibarettir.yoksa hani sadece onlar deil herkezde de dert var onlar neden sigara içmior sadece baskalrindan görünerek yapılan bir alışkanlik.

0

bir insan bazen sebepsiz yere başlar, kimileri sıkıntılarım, dertlerim ve sorunlarım var deyip bunun arkasına sığınarak sigaraya başlarlar. yok işte çok sinirliyim de kendimi bastırmak için yok işte sorunlarımdan dolayı içiyorum gibi şeyleri neden olarak gösterebilirler. oysa sigara içmek özentiyle de başlar. çoğunlukla arkadaş çevresinden dolayı sigaraya başlayanlar vardır. özellikle okul çağlarında sigaraya yeltenirler. çoğu zaman özenti veya dışlanma korkusu ile sigaraya başlarlar. bazen de sigaraya yalnız kalmamak için başlarlar.