0

doğranmış ayvaların üzerine arzu edildiği kadar su ve şeker eklenerek kaynatılıp yapılır. şekerlenmemesi için içine bir kaç damla limon suyu sıkılır

0

ayva kilosuna bağlı olarak ayarlanır ayvalar tencereye küp küp kesip koyun.yumuşayıca malzemeleri katıp kıvamlaşmasını bekleyin ayrıca kendi çekirdeğinide kullanabilirsiniz

0

istediğin kadar sayıdaki ayvaları önce güzelce yıkayınız. yıkadıktan sonra ayvaların kabuklarına soyulur. ve ayvalar küp küp kesilir. bu işlem yapıldıktan sonra çekirdekleri bir kenara alın. sonra bir kabın içine dilimlediğiniz ayvaları alın ve üzerine 4 su bardağı toz şeker ekleyin. ve bir kaç saat bekletin. şekerler erimeye başladığında tencereye alarak üzerine 3 su bardağı su ekleyin. sonra ayvanın çekirdeklerini ekleyip kaynamaya bırakın. kıvamını alana dek kaynatın . kıvamını aldığında 1 kaşık limon suyu ekleyin. yada yarım limon sıkabilirsin. ondan sonra limonu da ekledikten sonra bir kaç dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. ve sıcak sıcak kavanozlara koyulur ve kapağı güzelce hava almayacak şekilde kapatılır. şimdiden afiyet olsun.

0

ayva çiçek açmış yaz mı gelecek? bu şarkı sözünün en güzeli reçelinde belli olur. şimdi gelelim tarifine :
seçmiş olduğunuz olgun ve altın sarısı renkteki ayvaları öncelikle bol suda güzelce yıkayın. ayvaları ikiye bölün ve çekirdekli kısımlarını çıkarın. ardından ayvaların kabuklarını soyun ve küp küp doğradığınız ayvaları bekletmeden limonlu su içerisine atın. bu sayede doğranmış ayvalar hemen kararmayacaktır.ayvaların hepsi doğrandıktan sonra limonlu sudan alın ve derin bir reçel tenceresi içerisine koyun. üzerine iki bardak su ilave ederek haşlayın. orta ateşte yaklaşık 10 dakika kaynayan ve güzelce yumuşayan ayvalar mutfağınıza hoş bir koku yaymaya başlayacaktır. ayvalar pişince içerisine toz şekeri ilave edin. toz şeker eriyene kadar reçeli karıştırarak pişirin. toz şeker eriyince ve reçel kaynama noktasına ulaşınca, üzerinde köpükler oluşmaya başlar. bu köpükleri reçel yüzeyinden tahta kaşık ile sıyırmayı ihmal etmeyin. ayva reçeliniz kaynamaya başlayınca ateşin altını kısın ve kısık ateşte ağır ağır pişirin. reçeliniz 30 ila 50 dakika süre ile piştikten sonra pembemsi bir renk almış olacaktır. ara sıra karıştırarak pişirdiğiniz ayva reçelinin içerisine son olarak limon suyu ilave edin. 2-3 dakika da limon suyu ile reçeliniz pişmeye devam etsin. reçeliniz pişerken cam kavanoz ve kapağını 10 dakika kaynar suda bekleterek hazır edin. steril hale getirilen kavanozu kuruladıktan sonra, birkaç dakika soluklanan ayva reçelini kepçe ile kavanozun içerisine dökün.kavanozun etrafını bezle güzelce silin ve üzerinde yarım parmak boşluk kalan kavanozun kapağını sıkıca kapatın.ayva reçelinizi uzun süre muhafaza etmek istiyorsanız, kapağın tam hava almaması için 5-10 dakika reçel dolu kavanozu kaynatın ve ardından ters çevirerek soğumaya bırakın.bir gece boyunca soğuyan ayva reçelinizi ertesi gün kuru, karanlık ve serin bir ortama alarak muhafaza edebilirsiniz. bu reçeli buzdolabında da saklayabilirsiniz. afiyet olsun.püf noktalarına dikkat ettikten sonra harika sonuçlar alacaksınız. önemli olan püf noktalı unutmamak püf noktalar gerçekten önemlidir. püf noktaları atlamayın.

0

ayva reçeli için 7 tane ayvayı çekirdekleri alınıp ikiye ayırarak jüp küp olacak şekilde doğranır.bir tencereye koyulup içine üstüne çıkalaktan su koyulur ve kaynamaya bırakılır daha sonra içine 6 bardak şeker koyulur tekrardan 15 dk kaynatılmaya bırakılır.içine 4-5 adet karanfil katılırki güzel koku versin.daha sonra kavanozlara hazırladığımız reçeli koyulur sıcakken ve ters çevrilir kapağı sıkı kapansın diye her kavanozda böyle yapılır afiyet olsun.

0

en güzel ayva reçeli mevsiminde yapılandır. bende sizlere her sene yaptığım bu harika ayca reçeli tarifini yazıyorum.

malzemeler

4 adet ayva
4 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
3 adet karanfil

yapılışı

ayvalar güzelce temizlenir ve kabukları soyulur.
tercihinize göre dilimlenir.
içinden çıkan çekirdekleri de bir kenara koyalım.
ayvaları dilimledikten sonra bir tencereye alalım ve üzerine şekeri ekleyip bir kaç saat dinlenmeye bırakalım.
şekerler erimeye başladığında tencereyi ocağa alıp üzerine su ve ayva çekirdeklerini koyalım ve altını yakalım kaynamaya bırakalım.
reçeli istediğiniz kıvama gelenekadar kaynatın ve altını kapatmaya yakın limon suyu ve karanfilleri de ekleyin.
bir kaç dakika daha kaynatıp altını kapatın.
sıcakken kavanozlara koyalım ve ağızlarını sımsıkı kapatalım reçelimiz hazır.

afiyet olsun..

0

ayva reçeli yapimi cok basittir. ayvalari önce doğruyoruz. dilimlik hale gelince tencereyin icinde 2 kilo seker dokerek eritmeye çalışacağız daha sonra 1 bardak su dökeriz. daha sonra ıyice kaynatiriz hafif akışkan sekle gelenekadar daha sonra akışkan olduktan sonra sogutmaya bırakacağız soguduktan sonra ise kavanozlara koyabiliriz.
malzemeler
1 kilo ayva
2 kilo seker
1 limon
afyet olsun.

0

ilk başta ayvaları yıkamak sonra kabuklarını soymak sonra ateşe koyup biraz su şeker katıp kaynatmak

0

ayvadan yapılan bir reçeldirrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

0

ayva recelini severim ama yapmayi bilmiyorum burdan bakip yapmayi isterim tariflerden

0

oncelikle yapmamiz gereken ayvalari iyice yikayip kabuklarini soyalim dort bes parcaya bolerek pişirmeye birakalim biraz piştikten sonra icerisine sekerini ilave ddelim arzuya gore birazda limon katalim iyice kivam alana kadar pisirelim puf nojta uzerindeki kopuğünü alalim surekli sonra olduktan sonra sogumaya birakalim soguduktan sonra kavanozlara yerlestirip afiyetle tuketebiliriz.

0

malzemeler
4 adet ayva
4 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
3-4 afet karafil
yapilişi
1.ayvalar kabukları soyularak dilimlenir(yaklaşık yarım cm kalınlığında ve 2 cm eninde dilimleyin)
2.bu işlem yapılırken çekirdekleri de bir kenarda biriktirilir
3.ayvalar dilimlendikten sonra bir kabın içine alınarak üzerine şeker ilave edilir ve birkaç saat beklemeye bırakılır
4.şekerler erimeye başladıktan sonra tencereye alınarak üzerine su eklenir
5.son olarak ayva nın çekirdekleri de eklenerek kaynamaya bırakılır
6.reçel istenilen kıvama kadar kaynatılır
7.ocağı kapatmaya yakın limon suyu ve karanfillerde eklenir bir kaç dakika daha kaynadıktan sonra alınır
8.soğumasını beklemeden kavanozlara paylaştırılıp kapağı kapatılır (afiyet olsun )

0

ayva reçeli malzemeleri
2 kg ayva
1 kg seker
1 tatli kasigi limon tuzu
1 adet kabuk tarcin
3 adet karanfil
1 tatli kasigi tereyagi
püf noktalari.
1.ayvalari iyice yikayin ve kup kup dograyin
2.dogranmis oldugunuz ayvalarin cekirdeklerini sakin cope atmayim. ayva cekirdeklerini ayri bir kabin icerisinde bekletin.
3.daha sonra kup kup dogramis oldugunuz ayvalari tencerenin ecerisinde bosaltin ayvalarin uzerini kaplayacak sekilde icme suyu ilave edin.
4. ayvalari pamuk gibi oluncaya kadar kaynatin. daha sonra atvalarin uzerine sekeri.ayva cekirdeklerini ve 1 tatli kasigi limon tuzunu ilave edin
5. ayvalarin kivam almaya basladiginda icerisine karanfili ve kabuk tarcinin ilave edin. bir sure dahs kaynattiktan sonra ayvalariniz kivam aldigini goreceksiniz.
afiyet olsun islem bu kadar

0

kışın en sağlık kahvaltıları arasında ayva reçeli yer alır 1 kg ayva kg şekeradet kabuk tarçın 3 adet karanfil 1 tatlı kaşığı tereyağı ayva reçeli yapımında püf noktalara dikkat etmek gerekir oldukça lezzetli bir hale gelecektir ayvalari iyice yıkayın doğrayinca çekirdeklerimi çöpe atmayin doğranmis olan ayvalari tencereye boşaltın suyu koyun ayvalari kapatacak şekilde ayvalar kıvam alınca içine karanfil ve kabuk tarçın ilâve edin bir sure sonra kıvam alacaktir

0

ayvalar kup kup dogranir uzerine yeteri kadar seker ilave edilip bir gece tencerede bekletilir ertesi gunu hafif ateste kaynatilir koyu kivam alana kadar pisirilir bir kac damla limon atilp karistirilir daha sonra cam kavonozlara alinir

0

reçel yapımı her zaman aynıdır. reçeli yapacağınız miktarda ne kadar çok istiyorsanız o kadar çok ayvayı iyice yıkayıp soymanız gerekmektedir. soyup yıkadıktan sonra belirli bir miktarda kullandığınız ayva oranına bağlı olacak şekilde şeker ilave edilir. 1 gece şekerli ilavede bekletilen meyveler ocağa tencerede konularak kaynatılması beklenir. az ateşte uzun süre olması tadının ve görselini daha iyi olmasını sağlayacaktır tabi kide. kaynayan karışın soğumasını bekliyoruz ve afiyet olsun reçelimiz hazır.

0

1,5 kilo ayva 1 kg 1 su bardağı toz şeker yarım limon suyu 7-8 tane karanfil 4 su bardağı su ilk olarak ayvaları yıkayın soyun ve küp şeklinde doğrayın ve küp küp doğrayın ayvaları izi kararması için onceden hazırladığınız limonlu suya ekleyin çelik bir tencereye alın ayvalariniz

0

mevsiminde ki ayvaları alıyorsunuz,güzelce kabuklarını soyup çekirdeklerini ayıklıyorsunuz,ayıkladığınız ayvaları bir kilo toz şeker bir kilo temizlenmiş ve istediğiniz şekilde doğradığınız ayvaların üzerine serperek bir gece bekleterek kaynamaya alıyorsunuz ,epeyce kaynadıktan sonra reçelin şerbeti koyulaşınca ayva çekirdelerini atıyorsunuz içine bu çekirdekler reçele kıvam ve renk verecektir reçelin şerbeti göz göz olunca ateşten indirip ister sıcak ister soğuk olarak temiz cam kavanozlara koyarak muhafaza edebilirsiniz afiyet olsun yapanlara.

0

ayvaları iyice yıkayın ve küp küp doğrayın. doğramış olduğunuz ayvaların çekirdeklerini sakın çöpe atmayın. ayva çekirdeklerini ayrı bir kabın içerisinde bekletin. daha sonra küp küp doğramış olduğunuz ayvaları tencerenin içerisine boşaltın. ayvaların üzerini kaplayacak şekilde içme suyu ilave edin. ayvaları pamuk gibi oluncaya kadar kaynatın. daha sonra ayvaların üzerine şekeri , ayva çekirdeklerini ve 1 tatlı kaşığı limon tuzunu ilave edin. ayvalarınız kıvam almaya başladığında içerisine karanfili ve kabuk tarçını ilave edin. bir süre daha kaynattıktan sonra ayvalarınızın kıvam aldığını göreceksiniz. ayva reçelinin en önemli kilit noktası çekirdekleridir. ayvaları doğrarken çekirdeklerini muhakkak ayırıp ayrı bir kapta bekletin. ayvalarınıza şeker eklerken çekirdeklerini de eklediğinizde ayva reçeliniz daha çabuk kıvam alacaktır.

0

ayvalari aliyosunuz pazardan evde bir güzel gyikiyosunuz daha sonra o ayvaları tek tek küp seklinde kesiyorsunuz daha sonra tencerenin içine koyuyosunuz ve ustune istediğiniz miktarda seker koyuyorsunuz sonra bi gün bekletiyoruz daha osnra kaynatiyoruz