0

benim genelde uyku sorunu yaşayanlara önerdiğim şeyler vardır. misalen bence uyku sorunu yaşayanlar ilk olarak yemek yeme problemlerini düzene soksunlar. ardından ikinci olarak önerdiğim diğer şey erken uyuyup erken kalkmaları bu şekilde uykuları düzene girer. zaten uykusuzluğun genel sebeplerinden birisi sinir strestir. mümkün olduğunca insanlar sinir ve stresten uzak durmalıdır.

0

eğer o gece uyuyamadıysan uyuma sabahla diğer gece yatarsan uykun düzene girer ben genelde hep öyle yapıyorum sizede tavsiye ederim yatmadan önce süt veya uyuyamazsanız hiç uyumayıp diğer geceye kadar ayakta durup uykunuzu tam düzene sokabilirsiniz tavsiye ederim çünki bende öyle yapıyorum

0

kendimden örnek vereyim benim uyku düzenim bozulduğu zamanlarda düzene sokmak için. bir gün kalkıp elimden geldiğince yürüyüş yaparım ya da o gün ne iş güç varsa yaparım çünkü ne kadar çok yorulursam o kadar çabuk uykum gelmiş olur ve erken uyuyup uykumu düzene sokmuş olurum bence burada püf nokta kendini yormaktır ben kendimi yeterince yorup uykumun gelmesini sağlayarak düzeni sağlamış oluyorum

0

cevabını bilmediğim bir şekilde çok fazla uyku sorunu yaşıyorum. uyuyamamak dahil gece defalarca uyanmak gibi. uyuyamamak konusunda tavsiyede bulunabilirim. öncelikle telefonu bırakın. benim gibi ekrana bakarak uyuyakalmayın. hem sabaha acil bir işiniz varsa şarjınız bitmiş telefonunuz kapanmış olur hem de gerçekten gözlerinize yazık. onun yerine kitap okuyabilirsiniz, rahatlatıcı bir müzik açıp onu dinlerken uyuyakalabilirsiniz. solo piyano tercihimdir. televizyon başında uyumayı tercih edenlerden misiniz bilmem ama ben onu da seviyorum.. özellikle rahatlamak adına bir başka sevdiğim unsur da papatya çayı.. mutlaka için. şekersiz içebilirseniz çok daha iyi. kesinlikle insanı rahatlatıyor ve uykuya dalmak daha kolay oluyor. gece uyanma problemine gelecek olursak onu henüz ben de çözemedim o yüzden malesef bir tavsiyede bulunamayacağım. doktorlar uykuya dalma problemi olanların gece de sık sık uyandığını söylüyor belki onunla alakalı olabilir. sanırım zihnimizi tam anlamıyla boşaltamadığımızdan kaynaklanıyor.. bir ara bununla ilgili derinlemesine araştırma yapacağım.. ayriyetten bir de gece kahve çaydan da biraz uzak durmak gerek!

0

eğer vücut ve beyin beraber yorulmuyorsa kişiler uyku problemi yaşayabilirler. yani şunu demek istiyorum belki bedenen sizi yoracak faaliyetlerde bulundunuz falat zihninizi hiç yormadınız bu durumda ne kadar yorgun düşseniz de uykuya dalamıyorsunuz. bunu yaşayanlar vardır çok uykum var ama uyuyamıyorum derler genelde. bunun için beyninizi çalıştırcak aktivitelerde de bulunmalısınız kitap okumak soru çözmek problem çözmek bulmaca çözmey yapboz yapmak gibi.

0

valla bende bu aralar uyku problemi çekiyordum. neler öneriyorlar diye bakmaya geldim... umarım bir sorun oluşturmaz. :)

0

meditasyon programları var telefona indirerek uyku için olanıni dinlediginizde uyumaniza yardimci olacaktir.nefes egzersizleriyle,verdigi talimatlarla vucudun gevsemesini,stresin azalmasini ve rahat uykuya dalmayi sagliyor.

0

uyuyacağınız odanın yeterince karanlık olması, yatağa her gün düzenli aynı saatte girmeyi alışkanlık haline getirmek, uykudan önce ılık bir duş almak, kendi nefes alıp verişinizin sesini dinlemek. bir hafta boyunca bunları uygularsanız yavaş yavaş uykunuz düzene girer.

1

daha önce bu soruyu bende sormustum kardesim. ben de aynı dertten muzdaribim. bir çözüm yolu bulamadim. kahve ,çay vs içmeyi de bıraktım ama yine de bir faydası olmadi. bu durum psikoljik , yani yaşadığımız sıkıntıların bize uykusuzluk ile yansıması. bu durumun en iyi çözümü de sanırsam iyi bir psikoljik destek almak. yok sa bu sorun ileride daha büyük sıkıntılara neden olabilir. kendi adıma yol yakınken iyi bir destek alıp, bu sıkıntıdan kurtulmayı düşünüyorum. yok sa gündelik hayatımda çok büyük zorluklar yasıyorum.

0

uyku sorunu yaşayan insanlar yatarken yoğurt yemeli ve ılık bir duş almalı çünkü ılık bir duş kasları gevşettiği için daha çabuk uyku gelir.

0

uyku sorunu yaşayanlar için önerim yoğurt yemeniz veya gece yatmadan ayran içmeniz olacaktır . hata arkasından biraz kitap okumanız gözlerinizi yorar ve gözleriniz kapanmaya başlar . üzerinize ağırlık çökmüş gibi hissedersiniz uykuya dalarsınız . ayrıca melisa çayı da bu konuda rahatlatıcı ve uykunuzun gelmesi için size yardımcı olabilir. birde ılık bir duşa girerseniz rahatlarsınız ve uykunuzun gelebilir .

0

kronik uykusuz bir insan olarak bütün önerilen yöntemlerini bir bir uyguladım. ve hiçbir işe yaramadı. eğer uykun gelmiyor ise ne yaparsan yap nafile. kafan rahat olmazsa uyumak benim için imkansız.