0

evlenmek yani hayatına kendine yaşamına yeni birini katmak demektir ki bunu eğer severek gerçekten o kişi ölü birlikte yaşamınızı söndürülene dek birlikte olmak istiyorsanız para hiçbir anlamı ifade etmez ki bunun hakkında filmler bilir yapılmıştır parasız biri derken bunun kız yada erkek olma konusuda bu düşünceleri değişiyor çünkü farklıdır bunu açıklamak .

erkek yuvayı ayakta tutmayı sağlam ana etken kadın ise ana ertelenir ayakta tutan temeldir eğer temel toprağına tutunamaz ise o yuva yıkılır ve iki kişide geçmeyecek bir acı çeker .

0

parasız birinden kastımız nedir eğer çalışıp parasını kazanan evini geçindirebilecek düzeyde orta seviye de biri ise evlenirdim. ancak sıfır parasız birinden işsiz birinden bahsediyorsanız asla büyük konuşmam ama geçinmeniz zor olacağından para birikimi yaptıktan sonra evlenmemizin uygun olacağını söylerdim. seviyorsam da geleceği düşünmek zorundayım. zaten insan çok bir beklentim yok karşı taraftan evini geçşndirebilsin ortak bir şekilde çalışalım kimseye muhtaç olmayalım isterim.. diğer türlü çok zor yarın çocuklarımız olsa onlar da sefillik çekecekler. ben parasız kalmış bazı sıkıntıları çekmiş biri olarak çocuklarımı iyi şartlar da yetiştirmek onları istediklerini verebilmek isterdim. onların içinde birşey kalsın istemezdim. bu yüzden para da önemli. evlendiğiniz kişi de biraz sorumluluk sahibi olmalı işine evine eşine ailesine düşkün olmalı ki geçinebilelim. sonuçta eşimin parası beni bağlamaz kendim için söylemiyorum sadece bir evi geçindirebilmek hele ki şu dönemde inanın çok zor herşey ateş pahası. orta gelirli bir kazancı olsa iyi bir işi olsa daha iyi olur. birini sevmek çok güzel bir duygu maneviyat herşey den önce gelir tamam ama sevgi de karın doyurmuyor .

0

evlenirdim. seviyorsam bielikte calısarak her zorlugu geride bırakabiliriz. para kazanılır ama gercekten sevdiğin insanın yerine bir insan daha bulman kolay değildir. zor olan hayatın bütün zorluklarına gögüs gerekecek birini bulmak onu bulursan para kazanırsın parayı bulmak çalısarak kaznaırsın aşkı gercek sevgiyi bulmak o kdar kolay değildir.

0

parasız biri ile evlenirdim seviyorsam. ama o kişi çalışmaya hevesli değilse, bir işe yaramıyorsa çabalamıyorsa evlenmem. sonuçta bir aile olacağız. bu şekilde geçinemeyiz. az kazansın ama çabalasın.

0

evet evlenirdim para herşey demek değildir mutlu olmak önemli sevdikten sonra paranın bir önemi kalmıyor

0

evet evlenirdim. ama soyle evlenirdimcalisip cabalayip yine de parasi olmayan insanlar olur ya. onlarla. gidip de serseri tipli kadinin kazandigi parayi kahvede orada burada yiten adamla yine evlenmem.

0

eğer güzel bir mesleği varsa, kendi parasını çalışıp kazanabilecek durumda ise evlenirim. ama hem parasız hem işsiz güçsüzse neden evleneyim ki. artık ekmek aslanın belki midesinde bile değil. geçim çok zor. ev kira, faturalar falan gelmeye başladığında maalesef cicim ayları çabuk geçiyor. ilk günlerden kavgalar gürültüler eksik olmaz ki evden. yazık değil mi hem ona hem kendimize. birbirimizi yıpratacağız boş yere. aşk falan bunlar boş laf artık. aşk karın doyurmuyor. çok aşığım evlenirim mutlu olurum diyen insan yalan söyler. bir süre sonra geçim sıkıntısı bindi mi insanın üzerine ne aşk kalır ne sevgi. o yüzden kendi parasını kazanabiliyor statüsünde olması şart.

0

benim param varsa karşımdaki insan çok iyi niyetli dindar dürüst bir insansa belki evlenirdim ama diğer türlü gerçekten çok zor eğer benim de param yoksa ne ele geçireceğiz biz hayat gerçekten çok zorlu bir süreç para olmadan da olmuyor sorunlar sürekli artıyor para olmadığı zaman. bu devirde bırakın parası olmayan insanla evlenmeye eve olmayan insanla bile evlenmiyor çoğu kimse.

1

yani şöyle bir şey var parasını biriyle kimse evlenmek istemez.tamamen beş parasız ve hiçbir şekilde işi olmayan bir insanla zaten evlilik yürümez. buradaki sorun eğer az kazanan bir insan ile evlenir misiniz olsaydı eğer evet evlenebilirim sonuçta insanlar kazançları ne kadarsa o kadar harcama yapmaya bir süre sonra alışabiliyorlar. insan her zaman zaten gelirine göre açılıyor. evleneceğin insanın kazancı az bile olsa mutlaka düzenli bir geliri olması gereklidir.ama işi gücü olmayan ve hiçbir şekilde iş sahibi olabilmek için çabalamayan rahat bir insanla asla evlenmeyi düşünmem tabii ki yine de büyük konuşmuyorum ama böyle bir insan kesinlikle hiçbir şeyin sorumluluğunu almaz. ama düzgün bir işi olan insan az bir geliri dahi olsa sorumluluğunu bilir ve evini geçindirebilmek için nasıl bir harcama planı uygulanması gerektiğini kendisi ayarlayabilir..

0

kesinlikle bu kararı vermeden önce karşımdaki insanı ne kadar sevdigime odaklanırıdım çünkü para gerçekten çok önemsiz bir konu olmasına rağmen maalesef ki parasız yaşamanın engellendiği kapitalist düzende insanlar evlenirken paraya önem veriyor ve mutsuz evlikliklere adım atıyorlar bu mutsuz evliliklerin zaman içerisinde olumsuz etkileri hissedilebiliyor bunlara örnek verecek olursak eşini aldatma,para saklama,kumar oynama,mutsuz evliliklerden dogacak olan psikopat çocuklar bunlar ilerde toplum adına tehdit oluşturmakla birlikte küresel anlamda çok büyük bir kayıp yaşanmasına neden olmaktadır.bence burda soru ters sorulmalı ve asıl soru paranız olmamasına ragmen yine de evlenir miydiniz olmalıydı.

1

yanı şöyle söyleyim kardeşim fakir biriyle seversem evlenirim ama ortalıkta aylak aylak gezen çulsuz, parasız biriyle evlenmem tabi. fakirlik ayıp değıl ama çalışmamak, mücadele etmemek, asalak gibi başka insanların sırtından geçinmek ayıp. o anlamda benim tercihim fakir de olsa çalışan, kaliteli biri.