0

karnıyarık yapmak kolay mı artık.patlıcanın kilosu kıymanın kilosu,soğan ve biberin kilosu ne kadar sen biliyor musun?oturup kuru ekmek yiyeceğiz artık.

0

karnıyarık patlıcan ile yapılır ama mevsiminde olan patlıcan olmalı,patlıcanları yıkıyoruz.kuruluyoruz.sonrasında patlıcanları alacalı sekilde soyuyoruz.ortasını bıçakla deliyoruz bir kaç yerlerden.yağını içine çekmesi için.derin geniş bir kaba sıvıyağ ilave diyoruz.yağı kısdırdıktan sonra soyduğumuz patlıcanları koyup hafif kızartııyoruz. kızaran patlıcanları fırın kabına diziyoruz.patlıcanlar bitene kadar bu işlemi yapıyoruz.bittikden sonra bol kuru soğanı küp şeklinde doğruyoruz ve tavaya zeytinyağı döküp soğanları pembeleşene kadar kavuruyoruz.sonrasında arzu ettiğimiz kadar kıyma ilave ediyoruz.her ikiside kavrulduktan sonra küp küp doğradığımız kapya biberleride hafifçegezdirp kavurduktan sonra içerisine tuz kimyon karabiber,salca hem domates hemde biber salça ilave ediyoruz.en son ufak doğranmış maydanozlarıda ile edip ocaktan alıyoruz.patlıcanların ortasını kesiyor ve açıyoruz.tavadaki karışımı patlıcanların içine döküp her birine paylaştırıyoruz.üzerine domates kesip koyuyoruz,tavadaki karışımın içine sıcak suyla karıştırp fırın kabına döküyoruz.fırındda kızarana kadar pişiriyoruz.afiyet olsun....

1

karnıyarık yapmak için öncelikle patlıcanlar alacalı bir şekilde soyulur. sonrasında tuzlu suyun içerisinde bir süre bekletilir. ardından uzunlamasına bıçakla birer çizgi atılarak kızgın yağda kızartılır. diğer taraftan da soğan ve biberler yağda kavrulduktan sonra içerisine kıyma konularak kavrulur ve ardından domates rendesi ya da çok küçük bir şekilde de almış küçük domatesler ilave edilir.domateslerde piştikten sonra içerisine çok az miktarlarda domates ve biber salçası eklenir.son olarak da tuz karabiber pul biber ve az miktarda kekik eklenerek güzelce karıştırılır. kızaran patlıcanların ortası aşk yardımıyla açıldıktan ve çekirdekli kısımları alındıktan sonra içerisine kıymalı harç konulur.son olarak üstüne ince dilimlenmiş domates ve biber koyularak üstüne az miktarda sıcak su gezdirilir ve fırına verilir.yaklaşık 15 20 dakika kadar fırında kalması yeterlidir. fırından çıktıktan sonra karnıyarıkları yanına pirinç pilavı da ilave ederek servise hazır hale getirebilirsiniz.