0

arnavut ciğeri için malzemelerimiz ;
-600 gr. ciğer
-1 çay bardağı un
-1 çay kaşığı tuz
-1 çay kaşığı karbonat
-1 su bardağı sıvı yağ
-2 çay kaşığı kırmızı toz biber
-1 çay kaşığı toz kişniş
-2 adet patates
-2 su bardağı sıvı yağ (patatesi kızartmak için)
sumaklı soğanı için;
-1 adet kırmızı soğan
-1 çay kaşığı tuz
-1 çay kaşığı sumak
-yarım demet maydanoz
yapılışı;
üzerinde bulunan zarı ayıkladığımız ciğeri, kuşbaşı büyüklüğünde kesiyoruz. derin bir süzgece alıp kanın süzülmesini bekliyoruz. kanını süzdüğümüz ciğerleri karbonat ve tuzu eklediğimiz una buluyoruz. ciğerlerin üstünde ki fazla unu almak için tekrar süzgeçten geçiriyoruz. ciğerleri tavada ki ısınmış yağın içerisine koyuyoruz. ciğerler pişmeye başlayınca kırmızı toz biber ve toz kişnişi ekliyoruz. ayrı bir tavada kızdırdığımız yağa da küp küp doğradığımız patatesleri kızartıyoruz. pişen ciğerlerin fazla yağını aldıktan sonra bir tabağa alıyoruz. patatesler de kızarınca yağını süzerek altına bir peçete koyduğumuz tabağa alıyoruz.
piyazlık doğradığımız kırmızı soğanlar, bir çay kaşığı eklediğimiz tuzla ovarak öldürüyoruz. üzerine sumak ve doğranmış maydanozları da ekledikten sonra güzelce karıştırıyoruz. kızarttığımız ciğerleri, küp patatesleri ve sumaklı soğanı bir kapta birleştirip iyice harmanlıyoruz. servis tabağına almaya hazır. afiyet olsun. :)

0

aranvut ciğeri yapımı şu şekildedir ilk başta ciğerimiz sudan geçirilir. daha sonra güzelce kesilir.daha sonra ise kesilen ciğerler mısır yağında pişmeye başlar az kızarınca pul biber, kekik ve az bişi salça koyularak karıştırıılır ve en son üstüne tuz atılır. afiyet olsun.;)