0

kaç kişi geçindiğinize bağlı tabi harcamalarınıza göre bu çok kapsamlı bir soru ama zor da olsa geçinilebilir.

1

1600 lira ile geçindik umarım iki bin lirayla da geçiniriz enflasyon bu düzeyde kalırsa. yeterli değil ama ölümü gösterip sıtmaya razı ediyorlar. tabii ev geçindirmek çok zor her şey çok pahalı enflasyon umarım düşer ve millet de 2000 lira asgari ücretle borçlanmadan geçinebilir en azından.

0

eğer istanbulda yaşayıp birde kira veriyorsa geçinmek mümkün değildir kira vermiyorsan bir şekilde geçinebilirsin ama rahat olmak istiyorsan karı koca çalırsa ancak gecinebilir hükümetede çok fazla eleşiri yapmamak gerekir çünkü şirketlere ödeyemeyeçeği bir miktarı dayatmak işçi cıkarılmasına yol açar maaşı artırdır derken insanlar işsiz kalabilir

0

2000 tl kadar bir para ile şu anda geçinebilmek hiç de mümkün değil. çünkü insanların artık bu devirde tamamen maddi konuda sıkıntı yaşadıklarını görebiliyoruz. ne kadar asgari ücret artışı olsa da şu andaki yaşamda hiçbir etkisi olmayacak. bu yüzden en aşağı asgari ücretin olması gereken 2500 kadar bir para olması gerekiyordu. çünkü 2000 tl yapmalarına rağmen her şeye zam gelecek ve onun fazlasıyla bizden alacaklar. bu yüzden hiçbir şekilde zam yapılmasa da daha iyi olacağını söyleyebilirim.

0

tabiki geçinen vardır kişiye göre değişir. adamın kirası yoktur borcu azdır geçinir fazlası bile kalır. ama malesef ben geçinemem yetmez yani bana borçlarim dukkan kirası derken çok çok geçiyor o parayi.