0

ilk önce kişi başı çay bardağı ölçekli ince bulguru tepsiye döküyoruz.sonra onu sıcak su ile ıslatıp içine salçasını katıyoruz ve iyice yoğuruyoruz kıtırlığı gidene kadar.daha sonra biraz yağ ve nar ekşisi dökerek tekrar onlar harmanlanacak şekilde yoğurup önceden kıyılmış maydanoz,nane,taze soğanı ekleyip avuçlarının arasında hepsini bir iç içe geçecek şekilde karıştırıp servis ediyoruz.

0

lezzetli kısırı yapmak için malzemeleri doğru kullanmak gerekir tam ayarlı yapılan kısırın tadı harika olur. kısıra aşırı su katarsak cıvık olur taneli yapıda lezzetli bir kısır istiyorsak bir su bardağı ince bulgura iki su bardağı kaynar su katmamız yeterli olacaktır. kısıra maydanoz soğan tuz karabiber pul biber kavrulmuş salça ince kıyılmış maydonoz haricinde bişey katmadan yapılmasını tavsiye ederim.

0

kısır için ince kahverengi bulgur alınır, hafif sıcak su ile ıslatır biz kişi başı bir çay bardağı bulgur kullanıyoruz ,içine bir kuru soğan doğranır ince ince, domates biber salçası eklenir birer kaşık,iyice yoğrulur sakız gibi olur içine yağ ve ekşisi eklenir,önceden hazırlanmış olan maydonoz ,nane,ve yeşil soğan ince doğranmış olacak içine ekleyip harmanlayıp servis tabaklarına alıp turşu ,salatalık marul, turp,domates, ile servis yapın yanında ayran harika oluyor daha bugün yaptık bizde güzel oluyor, yapanlara şimdiden afiyet olsun.

0

lezetli kısır nasıl yapılır bilmm ama en iyi kısır günlerde yapılır bilmiyorum ala şuana kadar drnk geldiğim gün kısırları mükemmeldi