0

bence kadınlar çünkü kendimden biliyorum eşim kış yaz alışverişini bir kere yapar oysaki ben her alışveriş merkezine gidince ne görürsem alan biriyim bana olmasa bile o eşya alıp getiririm eve ondan sonra her hafta kuaföre giderim sac boyası falan guzelllik salonlarına heryere para harcıyorum evde yemek yapmam mesala ondan sonra örneğin yılda bir kere evimi yenilerim yeni perdeler var yeni koltuklar alırım biz kadınlar çok para harcarız nedenini bilmiyorum ama yani çok para canıacıdım kız kesindir kesindir örneğin bir ayakkabı alıyoruz ondan sonra kaç gün giydikten sonra tekrar gideyim gideyim yenisini alayım diyoruz ama erkekler bir ayakkabıyı ne ya bir botu bir sene giyebiliyorlar örneğin çeşit yemek yiyebiliyorlar erkeklerimiz ama kadınlar 3.04 çeşit çeşit yemek olmadığı sürece yemek yemiyoruz yemiyoruz yani para harcamayı say say bitmiyor kadınların iyi acı ihtiyacı say say gitmiyornedenini herkes biliyordur 10’dan sonra kadın mı her şey istiyorsun yorlar fazlasıyla yani demek kadınlar daha fazla para harcıyor anlar erkeklerden miyim örneği berarti bir erkeğe 100 tl’ye bir hafta yeter ama biz kadınlar bir günde 100 tl harcıyor yani demek dediğin iyi adamlar kadınlar kadınlardaha fazla para harcıyor laf

0

bu sorunun cevabı galiba bile demek istemeden cevap vereceğim kesinlikle kadınlar olmalı. erkeklerde bazı kişiler çok harcama yapar ama kadınların geneli çok harcama yaparlar. yakın çevremden gördüklerim kadarıyla bu şekilde cevap verebilirim..

0

aslında net bir cevabı yok, kişiliğe göre değişir. ama kadınlar daha tutumludur.

0

bu tarz sorularda genelleme yapmayı pek doğru bulmam ama istatistiksel olarak kadınların daha çok harcama olasılığı yüksektir. çünkü kadınlar alışveriş konusunda erkeklerden daha heveslidir. bir de kadınların makyaj gibi bir durumu da söz konusu olduğu için kozmetik ürünlere fazla para harcamaları da kaçınılmazdır. erkekler için de tabii ki metroseksüel diye tabir ettiğimiz bakımlı kişiler aynı şekilde bu sektöre para harcayacaktır. fakat bu toplumda kadınlara göre daha seyrektir diyebiliriz.

0

bence kadınlar çünkü çok fazla alışveriş yapmak istiyorlar ve pahalı şeyler alıyorlar

0

kadın,da erkekte olsa,dünyada yaşadığı sürece ihtiyaçları olur,
kadın ve erkek eşitde olsa,sonuçta ayrı ayrı bireylerdir,
ve kendine has ve özgü dünyaları vardır,
para harcamaları kadınmı erkek mi değilde,kadında erkekde olsa,harcamalar cinsiyete göre değişir,
harcamalar kişinin kendi yaşam dünyasıyla alakalıdır,
kişilerin manevi yaşamları iyi kötü orta olabilir,bu yaşam dereceleri kişilerin para harcamalarına etki ederek cinsiyet gözetmeksizin,farklılıklar göstere bilir.

0

bu soruya hemen hemen herkes kadınlar diyecektim ama elbette ki kadınlarda tamam para harcıyordu çok harcıyor dur ama erkekler de kadınlar kadar daha çok para harcadı kesindir yani ha kadınlar neden para çok harcadığı görülüyor ve çocuklarına alıyor çocukların alışverişini yapıyor kendi alışverişini yapıyor eşinin alışverişini yapıyor kadınlar burada daha çok para harcanmış gibi görünüyor ama aslında erkekler daha çok para harcıyor ve bazı erkeklerde marka takıntısı olduğu için ayakkabı olsun telefonu olsun kıyafet olsun ev gereçleri olsun kadınlara göre daha fazla harcadığı aşikârdır yani örneğin bir erkeğin arabası olduğunu düşünelim onun arabasını bakımını yaptırıyor vergisini veriyor daha bilmediğimiz bir sürü şey var tekerleklerine yazdık işte değiştiriyor bunlar hiç göze gelmiyor ama kadın iki alışveriş yaptığı zaman iki makyaj malzemesi aldığı zaman kadın çok para harcıyor gibi görünüyor bence bu böyle değil kişi ihtiyaçlarının dışında harcama yoksa bence fazla para harcamıyor dur çünkü ihtiyaç yani illaki ayakkabını alacaksın çantanın alacaksın kıyafetlerini alacaksın bu soru tam yerli yerinde olmuş ve konferans olarak da değerlendirilebilir kısır döngüye çevirmeden söyleyeyim kim elbetteki yerine göre değişir ama erkekler kadınlara göre bence daha fazla para harcıyor lardır bu soruyu kesin erkekler kadınlar çok para harcıyor diye kadınlar da erkekler çok para harcıyor diye cevaplandırılacaktır örneğin kendimden örnek vereyim ben kıyafet ve makyaj konusunda çok para harcıyorum ama ayakkabı ve çanta konusunda para harcamıyorum bazı kadınlarda varını yoğunu ayakkabı ve çanta verebiliyor ha bu kişiden kişiye değişiyor tabii ki gönül ister ki herkes her istediğini alsın ama malum geçim sıkıntısı alamıyor biliyorsun bunun için bütçemize göre hareket etmekte fayda var

0

bence bayanlar daha fazla para harcıyor. bakımları kıyafetleri gezmeleri. erkeklerin daha az harcadıklarını düşünüyorum.

0

bu kişinin karakterine ve yapısına göre değişebilir. eğer sadece kendisine özel harcama yapıyorsa ornegin bakım ,aksesuar , giyim vs kadındır. erkekler de de bakımına düşkünler illa ki vardır ama istatistiklere göre kadınlar daha fazladır. eğer ev ihtiyaçları için yapılırsa tabi ki kadın da erkek te gereken ihtiyaçları gidermelidir

0

tabii ki de kadınlar daha fazla para harcar genel olarak yani erkeklerde bazı kadınlardan fazla para harcayabilir ama ben genel anlamda düşündüğüm için kadınlar diyorum makyaj malzemesi ayakkabı çanta giysiler evinde birçok insan olduğu için giysi almaya çalışanlar makyaj malzemeleri almaya çalışıyorlar böyle çok gereksiz şeyler alan kadınlar var neyse sorunun cevabı kadınlar işte.

0

istisnalar mutlaka oluyor ama genellikle erkekler az harcıyor. kadınlar daha fazla harcıyor. aslında bunun bir sebebi de çok fazla ihtiyaç olmasıdır. kadınlar detaycıdır ve daha fazla malzeme kullanırlar.

1

bir genelleme yapmak zor aslında. her iki cinste de çok harcayan var. ama erkekler evlenseler de çoğu biraz sorumsuz mu diyeyiim, eli açıklık mı diyeyim... çok para saçıyorlar... kadınlar çok alışveriş yapıyor gibi görünüyor ama çoğu indirim takip ediyor. erkekler gibi değiliz biz mesela.indirim takip ettiğimiz için sürekli birşey alıyormuşuz gibi görünüyoruz. biz nasıl kuaför, makyaj malzemeleri derken çok para harcıyorsak erkeklerde arabalarına bir o kadar para harcıyorlar.