0

sağlıklı bir uyku için uyuduğunuz yatağın çok kaliteli ve sıcak olması gereklidir.uyku saatlerinizede dikkat etmeniz gerekmektedir.yani kısacası erken yatıp,erken kalkmanız gerekir.kaliteli uyku için de beslenme de çok önemlidir.uyumadan önce ,çok ağır yemekler yemememiz lazım,yatmadan önce bir bardak su içmeliyiz.

0

zamanında uyuyup zamanında kalkmak, ortopedik yatak kullanmak, ışığın orta olması, sıcaklığın yine orta derecede olması, yastığın aşırı yüksek ya da aşırı alçak olmaması gerekir.

0

sağlıklı uyku için öncelikle kişinin bedenini iyi tanıması gerekmektedir. çünkü herkes için en azından uyku saati aynı oranda değildir. kimi insan için ideal uyku 8 saat iken kimisi için 6 kimisi için ise 10 olabilmektedir. tabii ki genel olarak konuşursak 8 diyeceğiz. aynı zamanda bu uyku aralığının belirlenmesi de önemli. bilim adamlarımızdan albert einstein sadece 4 saat uyurmuş ve bu uyku aralığı ise saat 23.00 ile 3.00 olurmuş. kendi notlarından ulaşılan bilgiye göre insan beynin en iyi dinlendiği uyku aralığı bu aralıktır. ve kendisine göre yeterli bir uyku olduğunu düşünmektedir. benim şahsi görüşüm işe 6 saattir ve uykuya başlama saati konusunda kendisi ile aynı görüşteyim. bunun dışında uyku ortamınız da çok önemlidir. uyuyacağınız ortamda hiç ışık olmaması uykuyu sizin için daha kaliteli hale getirecektir. aydınlık ortamda gözünüzü kapattığınızı düşünün. işık yine de göz kapağınızın altına geçecek ve beyninize bir uyaran gönderecektir. dolayısı ile derin bir uykuya geçemeyeceksiniz. dikkat ederseniz uyuyamazsınız demedim. derin bir uykuya geçemezsiniz. bunun dışında ses etkeni de çok önemlidir. kimi insan bir film açmadan uyuyamaz. kimi ise radyo dinleyerek uyumayı seçer. film ve radyo konusunda hem fikir olmasam da uyurken klasik müzik dinlemenin rahatlatıcı ve uykuya geçirici etkisi konusunda hem fikirim. hatta bir dönem film açık olmadan uyuyamayan biri olarak size bunu söylüyorum. bir süre sonra kalitesiz uykunun vücutta fiziksel etkileri gözlemlenebiliyor. sinirlilik, iştahsızlık veya aşırı iştah, huzursuzluk, gün içerisinde yorgun hissetme gibi belirtiler ile karşı karşıya kalabilirsiniz. bunun dışında yatak seçimi de çok önemli. ortopedik bir yatak ile uyku kalitenizi arttırabilirsiniz. ortası çöken bir yatakta ağırlık merkeziniz beliniz olacağı için sabahları uyandığınızda ağrılar yaşayabilirsiniz. benim söyleyeceklerim bu kadar. sabrınız için hepinize çok teşekkür ederim.

0

düzenli uyku şart belirli aralıklarla uyumalı uyumadan önce ağır şeyler yenmemeli

0

sağlıklı uyku için öncelikle hergün aynı saatte yatılmaya dikkat edilmelidir.
8-10 saat uyumak insan vücuduna çok iyi gelir.
rahat bir yatak,loş bir ışık ve sağlıklı ağız burun yapısı sağlıklı uyumamızı sağlar.
uykuya kolayca dalabilmemiz için kafamızda ki olumsuz düşünceleri atmalıyız.
aksi taktirde uykuya geçmek bazen saatler bile alabilir.

0

24 derece sıcaklık, rahat yatak, sağlıklı ağız burun yapısı, minimum ışık, düzenli uyuma ve kalkma saatleri.