0

ne iş yapacağına göre değişir.yatırım yapmak zorlu bir iş bence şu durumda bir ev almaya kalksan yıllarını harcarsın fakat bir iş kurup güzel kazançlar sağlayabilirsen iyi paralar kazanabilir güzel yatırımlar yapabilirsin.dediğim gibi eğer maddi gücün olmadan yatırım yapmaya kalkarsan yıllarını harcarsın bu dönemde.

0

yani aslinda yatirim yapmak icin cok buyuk paralarin olmasi gerekmez elimizde. biliniyor ki altin aldigimizda da dolar euro aldigimizda da yatirim yapiyoruz yani. en basitinden bir 10 dolar aldigimizda suan 58 lira 60 lira yeterli olacaktır yatirim yapmak icin. simdi 60 lirada cok az dersen bir tane gram altin da alabilirsin. suan 238-239 tl filan galiba gram altin. yani cok buyuk meblaglara ferek yok. her ay kendine belli bir dolar & euro alacagim ya da her ay su kadar gram altin alacagim deyip bir limit koyabilirsin yatirim icin. ve bunlarda durdugu yerde degerlenen seyler. belli bir miktara ulasana kadar boyle biriktirebilir, daha sonra gayrimenkul ya da arsa alarak degerlendirebilirsin tekrardan bu paralari. suan icin nr ki yani 60 lira. 10 dolar alip yatiriminiza baslayabilirsiniz.

0

yatırım yapılacak alana bağlıdır bu bazen 10.000 tl sahibi kişi minik bir yatırıma kalkar beceremez bazen de 1000 tl sahibi olan kişi küçük bir yatırım yapıp döner köşeyi bu biraz da ticari zeka isteyen bir konu bence çünkü herkes parayi iyi işleyemez.

1

yatırım yapmaya başlamak için elinizde para olması gerekmez. bundan sonra elinize geçecek paralar için önemlidir. dolar ya da euro yatırımı yapmak istiyorsanız evet para gerekmektedir. 10 dolar veya 10 euro bile alabilirsiniz. yüksek meblağ olmasına gerek yoktur. bunun dışında bankada hesap açtırabilirsiniz. altın alabilirsiniz. şanal paraları ben tavsiye etmiyorum. ama mutlaka uğraşan insanlardan bilgi almalısınız.