1

bir çocuğun bir ailede büyümesi gerektiğini düşünüyorum o yüzden sağlıklı bir aile için evli çiftlerin çocuk yapması düşüncesindeyim. ama hiç kimse yaşamadığı bir günahın masumu değildir derler, o yüzden yaşanmasını hoş bulmasam da yaşandıktan sonra çocuğun ve annenin dışlanmasını da yanlış buluyorum. ama toplumun bu konudaki iki yüzlülüğü mide bulandırıcı. zengin biri böyle bir durumda ahlaksız olarak nitelendirilmezken, başka biri için ahlaksız bir davranış olarak nitelendiriliyor ve çoğu zaman tek suçlu kadın oluyor.
bu konuyla ilgili komik bulmasam da gerçek bulduğum bir fıkra bile var, toplumdaki algıyı tam olarak ortaya seriyor bence.

kız ailesine hamile olduğunu söyler ve ailesi çıldırır. bunu kim yaptıysa çağır derler. kız bir telefon görüşmesi yapar ve bir saat sonra kapıda bir ferrari durur.
içinden bir adam iner ve aileye ''kızınız durumu anlattı, ama kişisel sebeplerle kızınızla evlenemem, tüm sorumluluğu alıyorum. bir kız çocuğu olursa annesine bir ev, yazlık villa ve bir milyon dolarlık banka hesabı. erkek olursa bir kaç fabrika ve bir milyon dolarlık hesap, eğer ikiz olursa ikisine de beş yüzer bin dolarlık birer hesap ve birer fabrika, eğer düşük olursaaa'' der ve susar.
sessizliği elini dostça adamın omuzuna koyan baba bozar: ''bir daha denersiniz evladım'' (alıntı)

0

evlilik dışı doğum iyi karşılanan bir şey değildir.burada suçu sadece kadına yüklemekte doğru değildir kadının ne kadar suçu varsa erkeğinde o kadar suçu var çünkü yapılan bu şey dinimizcede zinaya girdiği için en büyük günahlardan biridir.bir anlık zevk uğruna ortada suçu olmayan bir masum dünyaya geliyor kadın ailesi tarafından kötü kadın ilan ediliyor kimsesi sahip çıkmıyor bu olayda payı büyük olan da yaptığının arkasında duracak erkekliği gösteremiyorsa olan o çocuğa oluyor yetiştirme yurduna yada şansı varsa iyi bir aileye evlatlık veriliyor inşaallah ülkemizde böyle durumlar artmaz.bir yerde okumuştum avrupa da bir ülkede gayri meşru doğan çocukları sokağa atıyorlarmış tabi çoğunu da kurtaramıyorlar bunun üzerine devlet bu çocukları bırakmaları için bir bölüm yapmış isteyen istemediği çocuğunu bu kutulara bırakıyormuş görevlilerde oradan alıp devlet kontrolüne veriyormuş inşaallah bizde bu durumlara düşmeyiz.

0

artık türkiye geneli çokta güzel de karşılanıyor kendim bile şahit olduğum evlilik dışı çocuk sayısı altıya geçiyor evet bu türkiye için pek güzel karşılanmayan bir durum iyi karşılanmayan bir olasılık ama ne yazıkki bundan daha beter olaylar gözününde bulundurularak evlilik dışı çocuk daha basit bir durummuş gibi görünebiliyor kendim bir şahsen fikrim doğru bir durum değildir o çocuğun geleceği söz konusu anneye babaya güzel bir yuvaya ihtiyacı var geleceği için hayatı için bu çok önemli bir şey ama ne yazıkki türkiye genelinde bu durum çok çok fazla ve artık gayet normal bir şekilde karşılıyor herkes bence olmaması gereken bir durum benim açımdan çok sıcak baktım bir olay değil anne baba için değil ama çocuk için evlilik nikah güzel bir yuva sağlam geleceği olan bir yuva çok önemli bir yer taşıyor bu yüzden bence evlilik olmalı evlilik dışı olan çocukların kişilik bozuklukları bu yüzden ve hayata bir sıfır başlıyorlar çoğu insan tarafından sorumluk sahibi olduğu dert çektiği belli şeyler yaşadı o yüzden hep sorumluluk yüklendi beğeniyor benim açımdan yanlış bir durum sadece ebeveynler değil çocuk için özellikle çok sakıncalı bir durum çocuğun geleceği söz konusuysa bence nikah şart

0

evlilik dışı doğum ne yazık ki üzücü bir olaydır ve bizim toplulumuz bunu kaldıramaz. allah kimsenin başına vermesin.

0

normal karşılanması gerektiğini düşünmüyorum. böyle şeyler normalleştikçe insanlar kendilerini kaybediyor artık. normal karşılanmamalı derken bariz şiddetti kastetmiyorum. sadece bence sıradan şeyler gibi normal bir durum olmamalı.

0

çocuğun nesebi açısından sıkıntılı bir durum. ileride toplum içinde problem yaşaması mümkün.

0

türkiye milleti için pek sıcak bakılan bir durum diğildir.

0

gayet normal karşılanmalıdır ama türk toplumumuzda pek olası değil malesef.