0

bu zamanda kabuğundan çıkılmaması taraftarıyım. çünkü insanlarda para kalmadığını düşünüyorum. bir çarşıya çıktığımda a,dan z,ye kadar dükkanlar sinek avlıyor. ya insanlar harcamak istemiyor ya da gerçekten para bitti.

0

ekonomi çok kötü durumda insanların nereye yatırım yapacağı bile şöpheli bence beklemek gerek

0

bençe en iyisi paranı faize yatırmak günlük gelirini almak

1

bu zaman da yatırım yapmak en doğru fikir para varsa ise gayrimenkul yada döviz olarak yapmak en mantıklı olandır.

1

yani yatırım yapmak her zaman için doğru ama artık bu devirde fazla para birikmiyor çünkü mesela bir askeri ücretle çalışan asla yatırım yapamaz bu bir memur olanlar da yapabileceklerini zannetmiyorum artıkmiyorum zaman çok zorlaştı mesela askeri ücrete gelince askeri ücret 2000 tl diyelim ya bir de kira da olduğunu düşün zaten 1000 200.300 tl kiralar olmuş daha fazla olanlarda var tabi askeri için en düşük oturabileceği beni 200.300 tl olmuş geri kalan 600 700 tl insan neyle gitcez niyesini için bunun faturası var şu su var şu su var diyenin hesabı yani insan ne ile para biriktirsin neyle artırsın tabi memur olan çalışanlar için bilmıyorum belki belki yapabilirler ama bu zamanda gerçekten çok zor yapmak aşırı derecede biz böyle fakir fakir dolaşırız bence:)

0

bu yatırım yapacağın alana bağlı olarak değişir diye düşünüyorum. iş anlamında bir yatırımın olursa eğer batma gibi bir ihtimalim olacağından, elimdeki olan paradan da olmak istemiyorum açıkçası. yani eğer yatırımı altın gibi, döviz gibi alanlara yapacaksam, ev alacaksam, borsaya yatıracaksam bunları çok iyi düşünüp araştırıp öyle yatırım yapmaya çalışırım. aranızda vadeliye yatırırım diyeniniz olacak. gerçi o sizin kararınız. ben faize bulaşmak istemediğim için onu yatırım aracı olarak görmüyorum. ki bu zamanda yatırım yapacak olursam soruma geleyim, sanırım ya sterline yatırırdım paramı ya da altın alırdım. altın için bu zamana kadar öyle pek sert düşüşler yaşadığı görülmedi diyorlar. yani düşüşler oluyormuş ama öyle abartılacak kadar değil, genelde hep yukarı yönlü altın diyorlar. çok fazla düşüşler gördük ama onlarda altının balon etkisi görüp 230 lardan birden 280 lere dayanmasının ardından tekrar gerisin geriye kendi seviyesine gelmesi oluyordu. yani çok fazla düşüş olduğunda bu balon etkisi oluyor. hani yatırım yapacaksam bunlara yaparım yatırımımı.. gerçi benim durumum biraz çeneme vurdu bu konuda. :d :d o kadar param pulum olmadığı için. buradan aldığımı da hep harcadığım için. züğürt züğürt dolanıyoruz işte. :d :d

0

neye yatırım yaptığına bağlı örneğin revaçta olan teknoloji dünyası var şuan teknolojik şeylere yatırım yaparsan gayette mantıklıdır.

2

eğer ki maddiyatin iyise bu zamanda yatirim yapmak baya kârlı. arsaya yatırım,altına vs.getirisi baya iyi.

0

bu zamanda yatırım yapmak hiç kolay değil

0

bu zamanda yatırım yapmak pek mantıklı gelmiyor bana.dolar kuru fazla ve altının değeri de fazla.şu an için yatırım yapmamak en iyisi