0

-3,4 dakika kadar haşladığımız lahanaları,soğuk suya koyuyoruz.daha sonra soğanı ince ince doğruyoruz,kabuğunu soyduğumuz domatesleri rendeliyoruz,maydanozları da ince ince doğruyoruz. bir kapta pirinci yukadıktan sonra,malzemeleri karıştırıp bir iç harç elde ediyoruz.(soğan,domates,maydanoz,pirinç,kıyma,domates ve biber salçası,tuz,nana,karabiber ve ılık su) daha sonra soğuk sudan lahanaları alıp damarlarını eziyoruz,hazırladığımız harçtan içlerine doldurup rulo şeklinde sarıyoruz. geniş bir tencereye tek kat halinde diziyoruz. sarma için hazırladığımız sosu üzerlerine döküyoruz yavaşça,tereyağını da parça parça kesip içine koyuyoruz. sonra suyunu koyup ağzını kapatıp 35,40 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra afiyet olsun :) canım çekti valla miss.

0

lahanalar güzelce haşlanmak için sıcak suya konulur. o sırada dolma için iç hazırlanır. dolmanın içi için pirinç salça, toz biber isteğe bağlı kıyma yada zeytinyağı, sıvıyağ, tuz, kimyon konulur. ve bir güzel şekilde karıştırılır. sonra haşlanan lahanalar sudan çıkarılır. ve teker teker açılır. içerisine iç harcı yerleştirilip güzelce sarılır.boş bir tencereye dizilir ve içerisine biraz su konulup pişirilir. afiyet olsun

0

lahana dolması benim bildiğim lahanalar haşlanır başlandıktan sonra iç hazırlanır biz kıymalı yapıyoruz kıymalı iç hazırlanır iyice yoğrulur sonra kaynattığımız lahana yapraklarının arasına yeterli miktarda koyarak sarılır. tencereye dizilir üzerine salçalı yağlı su yapılır eklenir altı açılır ve pişirilir.