1

insanın sağlıklı şekilde haftada üç kilo vermesi mümkün değildir. çünkü uzmanlar en çok ayda dört kilo verilmesi halinde sağlkılı kilo vermekten bahsedilebilebileceğini söylüyor.

çok hızlı kilo vermek hem vücudun dengesini bozabilecek, halsizlik ve yorgunluk gibi sonuçlara neden olacaktır hem de verilen kiloların hızla tekrar alınması gibi istenmeyen bir sonuç doğuracaktır. kilo vermekte hedeflenen kalıcılık mümkün olmayacaktır.

sağlıklı kilo vermek için bu süreci biraz zamana yaymak en doğrusudur. ayda iki kilo verecek şekilde bir diyet düzenlemek en güzelidir. yapılması gereken ilk şey, günlük harcadığımız kalori miktarını belirlemektir. gün içinde aldığımız kalori, harcadığımız kalorinin altında ise zaten zaman içinde kilo verilmesi kaçınılmazdır. kalori alımımızı bu gerçeğe göre düzenlemeliyiz.

ayrıca gün içindeki hareketliliğimiźi arttırarak kalori harcanış miktarı yükseltilmelidir ki bu da aynı şekilde kalori harcayarak vücuttaki yağların kullanılmasına neden olacaktır. spor ya da egzersiz yapmak da vücuttaki kasların artmasına neden olacaktır. kaslar da metabolizmanın hızlanmasına neden olacak ve yine daha fazla kalori harcamamıza neden olacaktır.

bol bol su içilmelidir, metabolizmayı hızlandırıcı ve bağırsakların çalışmasını arttırıcı yiyecek ve içecekler tüketmeliyiz. zira bağırsakları vücudumuzdaki ikinci beyindir. çalışabilmesi için iyi bir temizlik yapılması gerekir. hızlı çalıştırılarak bağırsakta biriken kalıntılar ve bakteriler atılır. bu da hem genel sağlığımızın düzelmesinde fayda sağlanır hem de kilo vermeye katkısı olur.

paketlenmiş gıdalardan kaçınmak gerekir. bu gıdalardan katkı maddeleri sağlığımıza tahmin ettiğimizden daha çok zarar veriyor ve kilo alımına neden oluyor. mümkün olduğunca sağlıklı ve doğal gıdalara yönlenmeliyiz. her ne kadar şehir hayatında bu tip gıdalara ulaşmak zorsa da araştırılır bulunabiliyor hala...

protein ve vitamin alımı kilo vermekte çok gerekli ve faydalıdır. et, yumurta, süt, bakliyat gibi protein zengini gıdalar hem tok tutarak kalori alımını azaltacak, hem de kas yapımını sağlayarak metabolizmayı hızlandıracaktır. vitaminler fe yağların çözülmesi için olmazsa olmazlardandır.

0

diyetisyen kontrolünde diyet ve spor yaparak kilo verebilir insan en kolay ve sağlıklı bir şekilde

0

belirli bır diyet programıyla olabılır3 beyazdan uzak durarak