0

öfke kontrolünün psikoterapiyle aşılacağına inanıyorum. gevşeme egzersizleri gibi teknikler kullanılır

0

öfkelenince insanın gözü hiç bir şeyi görmüyor kendini kontrol edemiyor o kadar sinirleniyor ki aklına o an kendini sakinleştirecek telkinlerde bulunamıyor. öfkesi herşeyin önüne geçiyor. benim aklıma peygamber efendimizin şu güzel hadisini aklıma getirmeye çalışıyorum "peygamber efendimiz buyurdalar ki kuvvetli kimse güreşte hasmını yenen pehlivan değildir hakiki kuvvetli öfkelendiği zaman nefsini yenen kimsedir. sözünü aklıma getirmeye çalışıyorum.

0

haklıyken haksız duruma düşmemek lazım o yuzden bazen alttan almak lazım öfkeyi kontrol etmek için insan içinden 10 a kadar sayarak insan sakinleşe bilir. yada dışarıya çıkıp hava alıp derin derin nefesler alıp verirler. eğerki insan hala öfkesini kontrol edemiyorsa o zaman bir uzmandan profosyonel destek alınması lazım ve kesinlikle şarttır. daha kötü olmadan önlem alınmalıdır.

0

öfke problemi gerçekten çok ciddi bir şeydir nedenleri genelde
1; sigara dan olabilir bıraktığında falan filan
ha aşılması işin psikologa gitmek gerekir ilaç kullanmak gerekir ama en önemlisi dediğim.gibi psikolog a gitmek gerekir yani sonucta öfkeyle kalkan zararla oturur diye boşuna dememiş ler

0

haklı iken haksız duruma düşülmüşse öfkenin kızgınlığın geçmesi neredeyse imkansızdır. profesyonel yardım alınsa bile öfke kontrolünün sağlanılabileceğini zannetmiyorum.

1

haklıyken haksız duruma düşmemek için, öfkeli anda derin soluk alıp misal 20'den geriye yavaş yavaş sayılabilir. kendimize rahatlatıcı sözler söyleyip sakinleştirmek.. "rahatla" "aldırma" "boş ver" gibi.. soğuk kanlı ve sakin olmayı başarabilirsek öfkemizi zaten kontrol altında tutabiliriz.

0

psikolojik destek alınabilir. anlık olarak öfkeyi kontrol etmek için ise nefes alıp verme konusuda çalışma yapılabilir. derin nefes alıp vermek iyi gelecektir. hadise göre değil ayakta duranın oturması, oturanın yatması tavsiye edilir.

1

bence öfkeyi aşmak çok zor kolay bisy değil kendimden biliyorum bende asamam yani beceremiyorum çok sınırlı bir yapıya sahibimdir

1

öfke kontrolü zor bir konu bende yaşıyorum o problemi,bunun için profesyonel destek almak lazım galiba en iyisi.