3

patlıcan musakka nasıl yapılır?

şu musakkanın eğrisi, doğrusu nedir? bir de senden dinleyelim bakalım.

94 cevap
0

patlıcan musakka patlıcan kıyma biber soğan salça yağ malzemelerini kullanarak musaaka yapılabilir

0

patlıcanlar soyulup doğranır ve sonrasında yağda kızartılıp çıkartılır ve peçete üzerindse bekletilir. bunun amacı patlıcanların fazla yağını peçetenin çekmesidir. bu işlemden sonra diğer tarafta kıyma, soğan, domates ve isteğe göre malzemelerle hazırlanan karışıma ilave edilir. suyunu da koyduktan sonra biraz daha pişirilip servis edilebilir kısaca bu şekilde ancak tabi burda kişisel zevkler çok ön plana çıkıyor. kullanılacak malzemeler olsun, patlıcanlarda dahil birçok alternatif mevcut. bence patlıcan musakka çok güzel ve lezzetli bir yemek olsa dahi karnıyarık çok daha güzel ve lezzetlidir.

0

yeşil biber konulup söylenir.kabugu soyulmus domatesler eklenip bir sos yapılır.baharatlarla tatlandırılır. sonra kizarttigimiz patlıcan atılır.

0

patlıcan musakka yapmak için 1 kg patlıcan alinir. yıkanıp küp küp doğradığınız patlıcanlar mizartilir.sonrasinda bir tencereye kıyma kuru soğan

0

patlicani kes tencereye koy su ekle salça ele kiyma ekle kariştir birak kendisi pişicek :d

0

patlıcanlar yıkanır soyularak tencerede öldürülür sonrasında üzerine su ilave edilir ve diğer malzemeler konularak kaynamaya bırakılır

0

her yemekte olduğu gibi patlıcan musakka da herkese göre farklı şekillerde pişer ama ana kurallar çerçevesinde tabi önce patlıcanlar yıkanıp soyulmali parça parça soyulmali yani kapıları yarı yarıya kalmalı sonra isteğe göre yuvarlak isteğe göre çapraz uzun parçalar halinde kesilir lezzetini bence patlıcanlar i önceden biraz kizartilmasiyla alır.kiazartirken patlıcanın içine çektiği yağ musakka in tamamlayıcı lezzet ini verir.

0

öncellikle patlıcanlar kaynatılır ve ortaları acılır bir tepsiye konur sonra sogan kıyma ve ot ile ücü karıştırılır ve onlarda ısıtılır sonra patlıcanın icine doldurulur ve tepsi ile ateşe verilir 180 derece fırın ateşine atılır tahmini 40 45 dakika pişdikten sonra alınılır

0

musakkanın malzemeleri; 1 kg patlıcan yarım kilo kıyma bir yemek kaşığı domates salçası iki tane soğan iki domates 3.04 tane yeşil biber bir tatlı kaşığı tuz patlıcanları kızartmak için sıvıyağ bir tutam maydanoz bir yemek kaşığı tereyağı iki su bardağı kadar sıcak su bir çay kaşığı karabiber. musakka nasıl yapılır? patlıcanları alacalı bir şekilde soyduktan sonra yuvarlak yuvarlak keseriz patlıcanları büyükse uzun uzunlamasına dörde böldükten sonra üçer santim uzunluğunda da kesebiliriz bu şekilde tuzu suda biraz beklettikten sonra sıvıyağda kızartırız kızaran patlıcanları kağıt peçeten üzerine alırız diğer tarafta yarım kilo kıyma ince doğranmış su anı ve rendelenmiş domatesi tuzunuda ilave ederek bir kaşık tereyağı ile kavur kavrulunca ince doğranmış maydanozları ve karabiberi ilave ederiz kızaran patlıcanları tepsiye aldıktan sonra kavrulan kıymalı malzemeyi üzerine yayıyoruz iki bardak sıcak suyla salçayı iyice karıştırdıktan sonra tepsinin üzerine boşaltırız üzerine domates dilimleri ve kestiğimiz biberlerle süsler fırında domates tabi şimdiye kadar pişiririz ve afiyetle sunarız.

0

patlıcanlar küp küp kesilip tuzlu suda bekletilir(acılığını almak için)
bir tavaya sıvı yağ koyulur ve ısıtılır,içine soğan kıyma ve domates(salça da olabilir)eklenip kavurulur.bu işlemden sonra yuzlu suda bekletilen patlıcanlar yemeğin içine ilave edilir,kıvamına göre kararında su eklenir,pişmeye bırakılır.

0

patlıcan soğan kıyma domates ve ya domates salçası kullanılır

0

patlıcan lezzeti ve içinde bulunduğu yemeklere verdiği o güzel tat sebebiyle birçok toplumun kendine özgü yemeklerinde yer almakta ve dünyanın büyük bir çoğunluğu tarafından çok beğenilerek tüketilmektedir. aynı şekilde bizim de mutfağımızda büyük yer kaplayan patlıcan o kadar sevilen bir sebzedir ki mezesi, yemeği, salatası, turşusu, dolması gibi birçok şekli yapılmaktadır. en büyük avantajlarından birisi hem karın doyurucu ve lezzetli hem de çok sağlıklı bir besin olmasıdır. yemeklerden birisi de elbette hepinizin bildiği gibi patlıcan musakkadır. musakka sebze yemeklerinin en fazla beğenilen ve tercih edilenlerinden birisidir. kabak, patates, patlıcan gibi sebzelerin kuşbaşı ya da kıyma ile yapılan yemeğidir. etli yapıldığı gibi tercihe göre etsiz de yapılabilmektedir. ayrıca tercihe göre tencerede olduğu gibi fırında da yapılabilir. bu patlıcan musakka yemeği masanıza bir tat verecek, pratikliği ve lezzetiyle hepinizin takdirini kazanacak türk mutfağının bu güzel yemeğini hepinize tavsiye ediyorum.
malzemeleri:
dört adet orta boy patlıcan
iki yüz elli gram kıyma
üç adet çarliston biber ya da köy biber (küçük doğranmış)
bir adet büyük domates (küçük şekilde doğranmış ya da rendelenmiş olması gerekmektedir)
bir adet orta boy soğan (küçük doğranmış)
iki diş sarımsak (küçük doğranmış)
bir yemek kaşığı salça
iki yemek kaşığı zeytinyağı
bir miktar tuz
bir miktar kimyon
bir miktar karabiber
bir miktar pulbiber
püf noktaları:
patlıcanın acılığını gidermek için tuzlu suda bekletmez gerekmektedir.
kızartmadan önce patlıcanları kurulamazsanız yağ ile tepkimeye girmektedir.
yemeğinizin özleşmesi için biraz bekletmelisiniz.
yapılışı:
ilk olarak patlıcanı alacalı soyup yuvarlak şekilde dilimleyerek işe başlayın. tuzlu suda en az otuz dakika bekletin. daha sonra tuzlu suda beklettiğiniz bu yuvarlak patlıcan dilimlerini yağda hafif kızartın. kızardıktan sonra havlu peçete üzerine çıkarıp bekletin. bu adım peçetenin patlıcanların fazla yağını çekmesi için gerekli bir adımdır. peçete patlıcanın yağını çekerken siz de kıymayı içerisine yağ eklemeden beş dakika boyunca ezerek kavurun. daha sonra yağ ekleyerek kavurmaya devam edin. sonra küçük doğranmış soğanı, biberi, sarımsağı, domatesi,salçayı ve dilediğiniz baharatları ekleyin. karıştırın. domates suyunu çektiğinde bir çay bardağı kaynar su ekleyin ve tekrar suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. bir tencerenin dibine önceden yağını çekmeye bıraktığınız yuvarlak dilimlenmiş patlıcanlarınızı dizin. üzerine hazırlamış olduğunu kıymalı karışımı dökün. bir su bardağı sıcak su ekleyip on beş dakika kadar pişirin. özleşmesi için biraz dinlendirmeniz daha iyi olur. daha sonraysa dilediğiniz gibi servis yapabilirsiniz. hepinize afiyet olsun.

0

4 kişilik bir yemek için; 4 adet patlıcan, 250 gr kıyma, 1 yemek kaşığı salça, 1 adet domates, 1 adet orta boy soğan, 2 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı terayağ, tuz, karabiber, pulbiber. patlıcanlar görseli güzel olması için pijama şeklinde şerit şerit soyulur. yıkandıktan sonra halka halka doğranır. çok ince olmasın çok da kalın olmasın. tuzlu suya alıp beklettikten sonra bol yağda kızartılır. yağ kızgın ve bol olmalıdır patlıcanların yağı çekmemesi için. kıyma tavada biraz kavrulur. suyunu bırakıp çekmesine yakın sıvıyağ, soğan ve sarımsak eklenir. daha sonra domatesler doğranarak eklenir. baharatlar eklenir. sonrasında patlıcanlar borcama dizilir üzerine kıymalı sos dökülür üzerine de kalan patlıcanlar dizilir. salça bir miktar su ile açılarak patlıcanların üzerine dökülür. üzerine tereyağı küçük küçük parçalar halinde dağıtılır lezzet vermesi açısından önemlidir. 200 derece fırında pişirilir.

0

öncelikle patlican musakka yapmak için kiyma ve patlicalari özenli seçmemiz gerekmektedir

0

patlıcan musakka tarifi
malzemeler
5 adet patlıcan
250_300 gramkıyma (sana yada kuzu olabilir)
1.5 su bardağı zeytin yağı
2 domates
200 gram doğranmış domates
1 kuru soğan
4_5 tane biber
1.5 su bardağı et suyu( veya su)
sarımsak
tuz
karabiber
salça
yapılışı.patlıcanları alacalı şekilde soyun.derin bir kaba su doldurup içerisine 1 yada 2 çay kaşığı tuz atın ve patlıcanları içinde tarım saat kadar bekletin. (patlıcanların acısını salması için bu işlem önemlidir.) patlıcanları tuzlu suya koyduktan sonra bir tencerede yere yağını eritin .tag kızınca küp küp doğradığınız soğanı ekleyip kavurmaya başlayın. soğanlar pembeleşince üzerine kıymayı ekleyin. kıyma, suyunu dalıp çekene kadar kavurmaya devam edin. doğranmış domates ve biberide kıymayı kavurduktan sonra üzerine ekleyin. bir iki kez karıştırdıktan sonra tuzda ekleye bilirsiniz.kaynar haldeki et suyunu (veya musluk suyunu ) koyup bir site kaynatin. daha sonra altını kısın ve suyunu çekene kadar ağır ağır pişirin.beklettikten sonra diri sıyla yıkayın ve kurulayin. yanmaz tavada az yağ ile altın satışı olana kadar kizartin. daha fazla yağını almak için kağıt havlunun üzerinde bekletin. ardından kızarttıydınız patlıcanların yarısını fırın tepsisine dizin ve üzerine kıymalı harcı dokun. kızarttıydınız patlıcanların kalan yarısınıda üzerine ekleyin. halka halka doğradığınız iki domatesin ve haberleride üzerine dizin. önceden isittiğimiz 175° fırında 23_30 dakika pişirin (mutlaka kontrol edin .fırına göre pişme süresi değişe bilir.) daha sonra ( tercihen ısıtılmış olan ) bir servis tabağına alıp patlıcan musakkalari sıcak olarak servis edebilirsiniz.
servis önerisi .arpa şehriyeli pirinç pilavı ve ayar anla servis edebilirsiniz . çok güzel bir menü olabilir.

0

bi kaç patlıcanı bi tencerede bazı çeşit malzemlerle pisiryorsunuuz

0

patlıcan ve domates yağ sarımsak ile yapılır

0

yag olacak,tuz olacak,kıyma olacak,patlıcanın içine dolduruyorsun herhalde,diye biliyorum...

0

çok yapardık öğrenciyken anlatması uzun şimdi ama patlıcanları kızartmayı unutmayınız efendim bi kere unutmuştum tadı çok yavan olmuştu.

0

patlicanlar yuvarlak kesilir üzerine kiyma sogan domates ve binlerden harç yapılarak pişirilen pratik bir yemektir