3

patlıcan musakka nasıl yapılır?

şu musakkanın eğrisi, doğrusu nedir? bir de senden dinleyelim bakalım.

94 cevap
0

patlıcanlar yıkandıktan sonra uzunlamasına alacalı olarak soyulur. bu işlem yemeğimizin görüntüsünün daha güzel olmasını sağlayacaktır.
daha sonra patlıcanlar halka halka doğranarak tuzlu suda en az yarım saat bekletilir.(tuzlu su patlıcanın acısını alacaktır.)
patlıcanlar iyice kurulandıktan sonra geniş bir tavada kızgın yağda kızartılır. kızarttığımız patlıcanları kâğıt havlu üzerine alarak fazla yağı çekmesini sağlayabiliriz.
bir tencereye sadece kıyma alınarak rengi değişene kadar kavrulur.
kıymaya 3 kaşık zeytinyağı ekleyerek kavurmaya devam edilir. üzerine ince ince küp şeklinde doğranmış soğanlar, biberler, sarımsak, salça ve rendelemiş olduğumuz domates eklenir.
karışımımız kaynayıncaya kadar pişirilir ve fokurdamaya başlayınca üzerine yarım su bardağı kadar sıcak su eklenir.
yemeğimiz suyunu çekince baharatları da eklenerek 5 dakika kadar pişirilip altı kapatılır.
geniş tabanlı bir tencerenin dibine patlıcanlar dizilir, üzerine kıymalı karışım eklenerek yayılır. son olarak 1 su bardağı kadar sıcak su eklenerek tencepatlıcanlar yıkandıktan sonra uzunlamasına alacalı olarak soyulur. bu işlem yemeğimizin görüntüsünün daha güzel olmasını sağlayacaktır.
daha sonra patlıcanlar halka halka doğranarak tuzlu suda en az yarım saat bekletilir.(tuzlu su patlıcanın acısını alacaktır.)
patlıcanlar iyice kurulandıktan sonra geniş bir tavada kızgın yağda kızartılır. kızarttığımız patlıcanları kâğıt havlu üzerine alarak fazla yağı çekmesini sağlayabiliriz.
bir tencereye sadece kıyma alınarak rengi değişene kadar kavrulur.
kıymaya 3 kaşık zeytinyağı ekleyerek kavurmaya devam edilir. üzerine ince ince küp şeklinde doğranmış soğanlar, biberler, sarımsak, salça ve rendelemiş olduğumuz domates eklenir.
karışımımız kaynayıncaya kadar pişirilir ve fokurdamaya başlayınca üzerine yarım su bardağı kadar sıcak su eklenir.
yemeğimiz suyunu çekince baharatları da eklenerek 5 dakika kadar pişirilip altı kapatılır.
geniş tabanlı bir tencerenin dibine patlıcanlar dizilir, üzerine kıymalı karışım eklenerek yayılır. son olarak 1 su bardağı kadar sıcak su eklenerek tencere kısık ocağa alınır. yemek suyunu çekene kadar, 15-20 dakika gibi bir zamanda, hiç karıştırmadan kısık ateşte pişirilir. patlıcan musakkamızı ocaktan aldıktan sonra biraz dinlendirip servis edebilirsiniz.
dilerseniz son aşamayı fırın tepsisinde yaparak patlıcan musakkayı fırınlayabilirsiniz. yanına yapılacak pilav ve cacık eşliğinde sofralarınıza daha da lezzet katacaktır. sevdiklerinizle paylaşacağınız güzel sofralarınıza yakışacak bir tarif re kısık ocağa alınır. yemek suyunu çekene kadar, 15-20 dakika gibi bir zamanda, hiç karıştırmadan kısık ateşte pişirilir. patlıcan musakkamızı ocaktan aldıktan sonra biraz dinlendirip servis edebilirsiniz.
dilerseniz son aşamayı fırın tepsisinde yaparak patlıcan musakkayı fırınlayabilirsiniz. yanına yapılacak pilav ve cacık eşliğinde sofralarınıza daha da lezzet katacaktır. sevdiklerinizle paylaşacağınız güzel sofralarınıza yakışacak bir tarif olduğunu göreceksiniz.

0

öncelikli olarak malzemelerimizi alalım.
malzemeler şu şekildedir ; 4 adet iri patlıcan
isteğe bağlı kıyma
3 4 adet çarliston biber
1 büyük domates
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı yağ ben normal yağ kullanıyorum ama zeytin yağı kullananlarda var.
kıyma için baharatlar
öncelikle patlıcanları alacalı bir şekilde doğruyu küp küp doğruyoruz. doğradıktan sonra kızgın yağda güzelce kızartıyoruz. kızaran patlıcanı tuzun ekledikten sonra bir peçetenin üstüne alıyoruz. diğer taraftan doğradığınız domatesleri karabiberi baharatlı kıymalı soğanımızı güzelce doğrayıp bir kabın içinde yoğurmaya başlıyoruz. kıymayı yağ koymadan iyice kavurun. tencerenin dibine patlıcanı dizip üstüne kıymayı dökün. şimdiden afiyet olsun.

0

malzemeler:
patlıcan,soğan,kıyma,yeşil biber,sarimsak,domates,tuz,salça,pul biber,kara biber.
ilk önce patlicanlar,biberler yıkanır.patlicanlar soyulur doğranıp tuzlu suda bes-on dakika kadar bekletilir sonra tekrar yikanıp kurulandiktan sonra kizartilir.patlicanlar kizarirken kıymayı kavurmaya başlarız.kavrulan kıymaya soğan,sarimsak,doğranan biberler eklenir birlikte kavrulur sonra içine dogranan domatesler eklenir.2-3 dakika kadar pişirilir ardından salça eklenir.birlikte 2 dakika kadar tekrar kavrulur.uzerine 1-1 buçuk su bardağı sıcak su eklenir.kızaran patlicanlar tepsiye yerleştirilir üzerine kıymalı harç eklenir ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirilir.servis hazirlanir.herkese afiyet olsun.

0

5 adet orta boy patlıcan
250-300 gram kıyma
3-4 adet charliston biber
1 tane domates
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytin yağı
1 yemek kaşığı salça
tuz pulbiber karabiber ve kimyon
tarif
patlıcanları alacalı soyup yuvarlak dilimleyelim ardından tuzlu suda yarım saat bekletelim daha sonra kurulayıp yağda kızartın .daha sonra kıymayı iyice ezerek 5-6 dakika kadar kavuralım. daha sonra üzerine yağ ekleyerek biraz daha kavuralım üzerine soğanı, biberi, sarımsağı, domatesi, salçayı ve baharatları ekleyelim.kıyma iyice suyunu çekince üzerine 1 çay bardağı kadar kaynar suyu ekleyelim ve iyice suyunu çekene kadar pişirelim. tencerenin dibine patlıcanların yarısını dizelim üzerine hazırlamış olduğumuz kıymayı döküp yayalım üzerine ise kalan patlıcanları dizelim.tencereye 1 su bardağı kadar sıcak su ekleyip 10-15 dk daha kısık ateşte pişirelim. şimdiden afiyet olsun.

0

patlıcan musakka yapicaksinizda patlıcan musakka nin tarihini biliyormuşsunuz once onu öğrenin şimdi gelelim istedigin tarife yani patlıcan musakka ya :
malzemeler:
patlıcan
salca
kuru sogan
sarımsak
tencere
su
gaz
ocak
önce tencereyi ısıtmam lazim tencerenin isinmasi lazim tencereyi ısındıktan sonra soğanı küp küp kesip (iyice temizlemeniz lazim)tencerenin içine atmaniz lazim ama tabi çok az bir miktar yağ atıp kizartmaniz lazim soganlari çok iyi kavurmaniz lazim iyici penbelesmeli penbelestikten sonra patlıcanları tencereye katip az salça ve suyunu katip tencere kapağını kapatmanız lazim kapatıp pişirmeye bırakın iki ve 3 saat arası yemeğiniz hazır afiyet olsun

0

tamam sen bize yardım edin de bir kız çok güzel bir kız çocuğu var ben hala ders calışma yapmasından daha beni takip etmesin ben hala uyumadım hala bir insan var benim için de çok iyi bir insan var benim de bir kız çocuğu var ben hala bir insan var benim de bir kız çocuğu var ben hala ders çalışmak zorunda kaldım var bu ülkede ne kadar güzel bir şey var bu ülkede bir insan olarak da bir şey varsa o kadar iyi bir insan var benim de bir kız çocuğu var ben hala ders çalışıyorum bu kadar çok iyi geceler ben yatıyorum yarın da uyanacam de bir kız çocuğu var ben hala ders çalışıyorum daha beni takip et geri takip var ben hala ders çalışıyorum ben de çok iyi bir insan var benim de bir kız çocuğu var ben hala ders çalışıyorum bu kadar kolay var bu kız çok tatlı oluyor mu bu kız çok güzel ve çok

0

patlıcanlı musakka yemeği türlü çeşitlerinden ve lezzet bakımından ana yemektir. bu yemeği yaparken dikkat etmemiz gereken malzemeleri tamamladıktan sonra pişirme süresi cok iyi ayarlanmalıdır. öncelikle malzemeler uygun bir yerde serilir. daha sonra patlıcanlar bol suda yıkanır kabukları soyulur süzüldükten sonra küp küp veya isteğe bağlı olarak doğranıp kızgın yağ tavasında kızartılır. patlıcanlar kızarırken sık sık kontrol edilmeli alt üst maşa yardımı ile çevirerek pişmesi sağlanır. kızaran patlıcanların yağını çekmesi için kağıt havlu yardımı ile tabağa alınmalıdır. daha sonra tencereye sıvı yağ ve rendelenmis soğan konur iyice kavrulur. kavrulan soğana bir yemek kaşığı salça bir yemek 1 tatlı kaşığı biber salçası konur.(isteğe bagli) 100 gram veya kişi sayısına bağlı olarak kuzu kıyma konur kiymalarda kavrulduktan sonra kızartmış olduğumuz patlıcanlar tencereye alınır. üzeri 1 parmak geçecek kadar su ilave edilip 1 tatlı kaşığı tuzunda atip kisik ateşte pişmeye bırakılır. piştikten sonra yanina yakışan pirinç veya bulgur pilavı ile yemege lezzet katılır. her yörenin patlıcan musakka tarifi farklıdır. bizimki de bu şekilde. deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

0

kıyma patlıcan salça gibi malzemeler lazım ve patlıcanı kesin

0

patlıcanlar yıkandıktan sonra uzunlamasına alacalı olarak soyulur
bu işlem yemeğimizin görüntüsünün daha güzel olmasını sağlacayaktır
daha sonra patlıcanlar halka halka doğranarak tuzlu suda en az yarım saat bekletilir (tuzlu su patlıcanın acısını alacaktır)
patlıcanşar iyice kurulandıktan sonra geniş bir tavada kızgın yağda kızartılır
kızarttığımız patlıcanları kağıt havlu üzerine alarak fazla yağı çekmesi sağlanır
bir tencere sadece kıyma alınarak rengi değişene kadar kavrulur
kıymaya 3 kaşık zeytinyağı ekleyerek kavurmaya devam edilir
üzeine ince ince küp şeklinde doğranmış soğanlar,biberlerisarımsak,salça ve rendelemiş olduğumuz domatesler eklenir
karışımımız kaynayıncaya kadar pişirilir ve fokurdayamaya başlayınca üzerine uyarın su bardağı kadar sıcak su ilave edilir
yemeğimiz suyunu çekince baharatları da eklenerek 5 dakika kadar pişirilik altı kapatılır
geniş tabanlı bir tencerenin dibine patlıcanlar dizilir, üzerine kıymalı karışım eklenerek yayılır.
son olarak 1 su bardağı kadar sıcak su eklenerek tencere kısık ocağa alınır.
yemek suyunu çekene kadar ,15-20 dakika gibi bir zamanda, hiç karıştırılmadan kısık ateşle pişirilir
patlıcan musakkamızı ocaktan aldıktan sonra biraz dinlendirip servis edebilirsiniz
dilerseniz son aşamayı fırın tepsisiyle yaparak patlıcan musakkayı fırınlayabilirsiniz.
yanına yapılacak pilav ve cacık eşliğinde sonralarınıza daha da lezzet katacaktır.
sevdiklerinizle paylaşacağınız güzel sofralarınıza yakışacak bir tarif olduğunu göreceksiniz.

0

patlican ile yapilir guzel olur patlican sevenlwr cok sever yoğurtla yenir cok guzeldir ben severim sevmeyende yoktur patlican mussakayi sevmeyenelr nasil sevmiyor acaba bence cok iyi ve guzel hep yapilmali patlican musakka sevenler tarifleeini vemris ama ben bilmiyorum iyi olmus yapmayi denerim ama ben yapamam daha guzel olamz hazir yemek daha iyi ama guzel olucak patlican musakkayi ben gibi seven az kisi vardir

0

patlıcan musakka , patlıcanla kızartılır ben küp küp doğranmış olarak yapıyorum sonra bir yerde ister kıymalı ,ister sade yemek soğanı doğranır , kavrulur içine sarımsak biber koyup kavrulur daha sonra domates küçük küçük doğrayın ve yumuşayana kadar pişirin içine biber ,domates salçası ekleyerek sosu yapılır içi e kızartılan patlıcanları döküp suyu koyulur fazla su koymak gerekmez çünkü hepsi piştiği için bir çay bardağı su ekleyip pişmeye bırakın yanına pilavla harika bir yemek , rahmetli annem kizartmadan da yapardı patlıcan musakka derdi ve anne yemeğinden mı neden çok güzelde olurdu. kızartarak yapılanada patlican oturtma derdi annecigim,

0

patlican musakkada önce patlicanlar kızartılır daha sonra hazırlanan iç harc yani kiyma sogan biber vs. kavurulmus halde uzerine dokükür ve servise hazir

0

yemek yapmak zevkli olduğu kadar beceride isteyen bir iştir.patlıcan musakka sevdiğim yemeklerden biridir yapabilir miyim desem yapamam gibi ama denemedim de denesem bellide yapabilirim.şimdi patlıcan musallaya gözümün önüne getirdiğimde içinde dilim dişim kesilmiş patlıcanlar var üzerinde inçe inçe yeşil biber ve domates olabiliyor.ve her yerinde koymalar mevcut.uemekte sulu ve oldukça sulu olabiliyor.suyun rengine biraz koyu sanırım salça dahi var.o zaman düşündükçe patlıcan musallaya sanırım yapabilirim bende.hadi başlayalım...patlıcanları dişim dilim doğruyorum biraz domates biraz soğan biraz biber alıyorum onlarına dilim sim doğruyorum.bu sırada fırını yakıyorum ve tepsiye biraz yağ döküyorum biraz salça be biraz sıcak su ile kızdırıyorum.bu arada patlıcanları yumuşak olması için bir tencerede biraz su ile kaynatıyorum.manavdan gidip biraz kıyma istiyorum vermiyor diyor ki burası manav kardeşim yanda kasap var ona git.bende eyvallah diyip kasaba doğru gidiyorum biraz mesafe var o ara diyorum ki bi sigara yakayım yakıyorum kasabın önünde atıyorum giriyorum içeri birde ne göreyim kasapta sıra var.neyse fazla uzatmayalım kıymayı aldım.ısınmış fırına patlıcanları sıra ile atıyorum üzerine aralarına koymayı atıyorum üzerine domates ve biber koyuyorum ve biraz tuz nusret misali döküyorum ve fırına veriyorum yemeği.yaklaşık yarım saat sonra bakıyorum biber domates koyma patlıcan hepsi bi yumuşamış kızarmış diyorum ki hah imam bayıldı.şimdi yeme zamanı...ama imam bayıldı değil tabiki bu yemeğin adı patlıcan musakka.yanında yoğurt pilav ve salata ile mükemmel olacak yemeğimiz hazır durumda.ama yemeden önce biraz soğumasını bekleyip üzerine bir kaç baharat atmak isteyecekseniz.ben karabiber ve kırmızı biberi çok sevdiğim için onları kullanıyorum ama kırmızı biber kalmamış almak için manava gidiyorum adam diyor ki kardeşim vereyim sana 2 kilo muz da al git bende alıyorum dönüyorum eve gelirken bi muz yiyorum kendime geliyorum kırmızı biberide komşudan aldım.neyse uzatmayalım karnımızı doyurduk patlıcan musakka ile.üzerinede bi çay bi sigara ohh miss.herkese afiyet olsun.

0

antep yöresine ait bu nefis yemeğin sizlere nasıl yapıldığını anlatacağım arkadaşlar
malzemeler
5 adet patlıcan isteğe göre fazlada olabilir
250 300 gram kıyma dana kuzu farketmez
1.5 su bardağı zeytinyağı
3 kaşık tereyağ
2 domates
200 gram doğranmış domates
1 kuru soğan
5 tane biber
1.5 su bardağı et suyu veya su
sarımsak
tuz
karabiber
salça
bu malzemleri topladıktan sonra yapılışıan geçelim arkadaşlar
patlıcanları alacalı bi şekilde soy kaba koy su doldur
2 çay kaşığı tuz koy
patlıcanları yarım saat kadar bekletin
patlıcanları tuzlu suya koyduktan sonra
soğanları pembeleşinceye kadar
kavurun iki kez karıştırdıktan sonra
tuzu ekle
kaynar halde koyup bir süre kaynat
daha sonra altını ısıt kısın suyunu çekene kadar ağır ağır pişir
önceden ısıttığın fırını 175 derece 30 dakika pişir
arada kontrol edin mutlaka
pişme süresi değişebilirde tercihen ısıtılmış bi servis tabağıan patlıcanları sıcak servis yapın

0

patlıcanlar yıkandıktan sonra uzunlamasına alacalı olarak soyulur. bu işlem yemeğimizin görüntüsünün daha güzel olmasını sağlayacaktır.
daha sonra patlıcanlar halka halka doğranarak tuzlu suda en az yarım saat bekletilir.(tuzlu su patlıcanın acısını alacaktır.)
patlıcanlar iyice kurulandıktan sonra geniş bir tavada kızgın yağda kızartılır. kızarttığımız patlıcanları kâğıt havlu üzerine alarak fazla yağı çekmesini sağlayabiliriz.
bir tencereye sadece kıyma alınarak rengi değişene kadar kavrulur.
kıymaya 3 kaşık zeytinyağı ekleyerek kavurmaya devam edilir. üzerine ince ince küp şeklinde doğranmış soğanlar, biberler, sarımsak, salça ve rendelemiş olduğumuz domates eklenir.
karışımımız kaynayıncaya kadar pişirilir ve fokurdamaya başlayınca üzerine yarım su bardağı kadar sıcak su eklenir.
yemeğimiz suyunu çekince baharatları da eklenerek 5 dakika kadar pişirilip altı kapatılır.
geniş tabanlı bir tencerenin dibine patlıcanlar dizilir, üzerine kıymalı karışım eklenerek yayılır. son olarak 1 su bardağı kadar sıcak su eklenerek tencere kısık ocağa alınır. yemek suyunu çekene kadar, 15-20 dakika gibi bir zamanda, hiç karıştırmadan kısık ateşte pişirilir. patlıcan musakkamızı ocaktan aldıktan sonra biraz dinlendirip servis edebilirsiniz.
dilerseniz son aşamayı fırın tepsisinde yaparak patlıcan musakkayı fırınlayabilirsiniz. yanına yapılacak pilav ve cacık eşliğinde sofralarınıza daha da lezzet katacaktır. sevdiklerinizle paylaşacağınız güzel sofralarınıza yakışacak bir tarif olduğunu göreceksiniz.

0

patlıcan musakka en sevdiğim yemektir ama hiç yapmadım yengem ve abim güzel yapar yanına birde cacık ve pirinç pilavı olursa tadından yenmez

0

bence yapılır yani bir lokantada yemek yemiştim arkadaşım yemişti yani.

0

öncelik olarak yemek için gerekli olan malzemeler temin edilir kişi sayısına göre gramajları kilogramları sayısı belirlenir daha sonrasında işleme başlanır patlıcanlar küp küp olmak kaidesiyle doğru olarak hazırlanır ve suya konulur patlıcanlar suda beklerken soğan ince ince kıyılır salça ile karıştırılarak kavrulur bir miktar yağ eklenirz gerekli miktarda tuz konulur daha sonrasında başka bir tencerede veyahut tavada patlıcanları yağda kavrulur daha sonra patlıcanla hazırlamış olduğumuz soğanlı salçalı sos birbiriyle karıştırılır ve daha sonrasında kıyma üzerine eklenir pişmesi için kısık ateşte ocağa bırakılır piştikten sonra afiyetle sofular sonunuz

0

4 tane cekirdeksiz patlıcan tencereye atılır onlar pişerken yavastan kıymalar atılır
baharatları atılır
sunum yapılır
sunum yapılırken yanına sarımsaklı bir yogurt yapılır afiyet olsun

0

patlıcan musakka adindanda belli olduğu üzere patlicandan olmaktadır. patlicanin içine kıyma, soğan, salça, tuz ve domatesten olmaktadır.once içini hazırlarız. pişirip yenir.