0

bu sadece türkiye'ye bağlı değil türkiye'de olmasa da en güzel yiyecekler sağlıklı doğal olan şeylerdir mesela bu aldığımız eşyalar tozdan yapılanlar hiç sağlıklı değil en iyi olan sağlıklı ve doğal şeyler şimdiki genelde hormonlu şeyler var hep hormonsuz olan olan yiyecekleri tüketmemiz daha iyi onun için tercihim

0

türkiye'nin kanayan yaralarından birine bahsettiniz türkiye'de birçok şeyde olduğu gibi yemekte de kültür kaybına başlamışız her yörenin kendine has türlü türlü çeşit çeşit yiyecekleri varken yavaş yavaş bu çeşitler azalıyor daha doğrusu insanlar kolayına kaçıyor hazır yemekler şu an herkes için en ideali gibi duruyor ama sağlık yönünden çok riskleri var ben derim ki herşeyde olduğu gibi yemeklerimiz dede kültürümüze sahip çıkalım büyüklerimizden öğrenelim eski yemeklerimizi kaybolmaya yüz tutmuş yemekleri tekrar toplumumuza kazandıralım.

0

sabahları işe giderken simit puaça öğlen dürüm pilav üstü kuru akşam da ne bulursa bence hiç sağlıklı değil.

0

turkiyede beslenme alışkanlıgı yok sebebı zengınlerın fakırlerı gözetmemesınden parası olan duzenlı beslenıyor turkıyenın durumuda ortada halk gecım sıkıntısından saglıklı beslenmeyı düşüncek imkanı olmuyor

0

bence türkiye'de beslenme alışkanlıkları sağlıklı değil. yani en azından ben öyle buluyorum. çevremde gördüğüm kadarıyla kahvaltıyı hep atlıyoruz. hep acelemiz var. sürekli dışardan alıp bir şeyler yemek istiyoruz. kendimize sağlıklı bir şey yapmakta üşeniyoruz veya en basiti yemek nasıl yapılır bilmiyoruz genelde.
hal böyle olunca ne beslenme alışkanlıkları oluyor ne de sağlıklı bir yaşam yaşamış oluyoruz.
kalk saat 07 de lavoba git yüzünü yıka, dişleri fırçala ondan sonra ocağa koy çaydanlığı çay yap kendine, sonra tavaya kır yumurtayı omlet yap kendine al yanına tam buğdaylı ekmeğini otur sofraya. istersen yanina kaşar peynir doğra salatalık doğra, domates doğra yani ne bilim bal, zeytin koy masana.
emin olun bunlar 30 dakikayı bulmaz.
taaaa daaaa alın kahvaltı hazır yani.
şimdi al ekmeğini bandır omletine bir yandan da al çayını yudumla ohhh miss valla anlatırken ben doydum ya :d
yani demek istediğim şey sağlıklı yaşamak için çok üşeniyoruz çok üşengec davranıyoruz.
sonra sağlığı kaybedince vayy anaaaamm ben ne ettim diyip başımızı vuracak yer arıyoruz.
her şey basit sadece biz kendi hayatımızı kendimiz zorlaştırıyoruz başka bir şey değil yani.

sağlıklı ürünler varken onları tüketmek varken biz ne yapıyoruz direkt abur cuburlara dalıyoruz ondan sonra fast food tarzı yemekler, hazır gıdalara el uzatıyoruz.
halbuki gün geçtikçe kendimizi zehirliyoruz da haberimiz yok.

0

ülkemizin beslenmesi hiçde sağlıklı değil.

0

çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum ama aşırı dikkatsiz beslenme yapımız da var diyemem. son zamanlarda ülkemizde obezite sayıları git gide çoğalmaktadır. bunlar sağlıksız beslenmelerden,fazla hamur işi tuketimi ve düzensiz yemek saatlerinden dolayı artmıştır. yapılan araştırmalar sonucunda kadınların erkeklerle göre daha obez oldukları sonucuna varılmıştır. sağlıklı ve uzun ömürlü bir yaşam için fazla kilolarla mücadele etmek gerekiyor. bunun icin yediğimiz besinlere ve özellikle yediğimiz saatlere dikkat etmemiz gerek. mümkün oldukça akşam 8'den sonra birşeyler tüketmemeliyiz. daha çok meyve ,sebze tarzı gidalara yönelmeliyiz.ekmek tüketimini azaltmalıyız.