0

gripten korunmak için öncelikle sağlıklı beslenmelisiniz. grip olan kişiden uzak durmalısınız. soğuk yerlerde fazla durmamalısınız. çünkü bakteriler ve virüsler en hızlı soğukta yayılırlar. düzenli spor yapmalısınız. her yıl hastaneye veya aile hekimine başvurarak sağlığınızı kontrol ettirmelisiniz.

0

sıkı giyinmeliyiz sıkı giyinmeliyiz ve hasta olan insanların yanında durmaya malıyız soğuk yerlerde değil normal ısılı yerlerde kalabalık değil sakin yerlerde olmalıyız

0

gripten korunmak için bol su tüketmeliyiz öncelikle daha sonra bol bol c vitamini mandalina portakal vs gibi meyveler tüketmeliyiz ellerimizi sık sık yıkamalıyız bakterilerden uzak durmalıyız

1

ilk başta
boğazını sıcak tutmam gerekecek .
sonra yatarken sırtını iyi ört .
gece yatarken yerlerine kadar kendini sıcak tut.

0

gripten korunmak için öncelikle temizlik ilk sırada gelir.ellerimizi sürekli sabunlu suyla yıkamanız lazım.ayrica c vitamini içeren meyvelerden bolca tüketmemiz gerek.kullandigimiz eşyaları da temiz tutmamız lazım.kalabalik ortamlarda bulunduğumuz süre içinde grip virüsüne yakalanma riski yüksek olduğundan dolayı elbiselerimizi de günlük olarak degistirmemiz gerekiyor.

0

böl bol c vitamini içeren meyve ve sebzeler tüketilmeli. hava değişimine dikkat edilmeli. soğuk almamaya dikkat edilmeli. her gün düzenli olarak bir yemek kaşığı zencefil- bal- limon karışımı yenmeli.

0

yazın çok denize girenler ve sürekli soğuk suyla yıkananların grip ve soğuk algınlığı konusunda çok dirençli olduğu söylenir.
hava durumuna göre giyinmek- ne sıcakta kalın, ne soğukta ince- çok faydalıdır.
soğan ve sarmısak bitkilerini çok tüketmek, içlerindeki antibiyotik etkisi sebebiyle gripten korunma sağlar.
hap şeklinde yada meyveler ile c vitamini almak gribe karşı etkili bir yöntemdir.

0

bol bol meyve tüketerek hasta olan kişilerden uzak durarak soğuk havalarda dikkat ederek terleyip terleyip soğuğa çıkmayarak

0

bol bol meyve tüketerek grioten kurtulabiliriz

0

bu kış kendini en başından belli etti sağlam soğuk olacak grip olmamak adına kalabalık ortamlarda mecburen bulunsak bile en azından öğrenci iseniz ders arasında çalışan iseniz molalarda ortam değiştirmek birde soğuğa artistlik olmaz deyip sıkı giyinirseniz kolay kolay grip olmasıniz

0

daha önce grip olan kişilerden uzak durarak. bol bol c vitamini tüketerek mevsimsel geçişlere dikkat ederek uzak durabiliriz. gerçi hepsi boş iş hastalık yazılmışsa kadere yapacak birşey yok.

0

gripten korunmak için bol bol c vitamini tüketilmeli, bitkisel çayla içilmeli, salgın varsa o ortamdan uzaklaşılmalı, kapalı ortamda iken ortam yeterince havalandırılmalı ve tüketilen besinlere dikkat edilmelidir.

1

grip olan kişiler de hastalık seyri kişiden kişiye değişir. kimisi yatarak dinlenmeden atlatamaz, kimiside sadece hapşurarak geçirir. gripten korunmak için eğer ağır geçriliyorsa grip aşısı olunmalı, bol bol c vitamini alınmalı, soğuk havalarda sıkı giyinmeli, bağışıklık sistemi zayıfsa grip olan insanlardan uzak durmalı.

0

gripten birçok yolla korunmak mümkündür ve gribin bulaşıcı olduğunu da unutmamakta yarar vardır.öncelikle sağlıklı beslenme griple mücadele ve grip olmadan da korunmayı sağlar insana.sağlıklı beslenen insanın bağışıklık sistemi güçlenir ve hastalıklara, mikroplara,gribe karşı koruma sağlar.bu sayede insan vücudu için gerekli mineral,vitamin ve enerjiyi sağlayarak immün sistemin düzenli bir şekilde çalışmasını sağlar.organ ve dokular düzenli çalışır ve mikrop vücuda girdikten sonra hemen yok edilir.bazen de immün sistem zayıfladığı zaman grip vücutta gelişir ve bu durumda bitki çayları içilebilir.örneğin nane limon, kuşburnu, papatya gibi çaylar.

0

bol bol c vitamini almaliyiz. mevsimine gore giyinmeliyiz. hijyen kurallarina uymaliyiz

0

gripten korunmak aslında çok kolaydır. c vitamini bunların başındadır. özellikle portakal limon mandalina greyfurt bunlardan bazilaridir. sık sık bunlardan yiyecek olursak ve sıkı sıkı giyinirsek olayın çözümü bu kadar basit olur. aksi takdirde grup olduğunda yine bu ç vitaminlerinden alıp ilaç olmadan da tedavi olabilirsin.

0

gripten korunmak icin bir ck yola basvurulur. gripten em başta kurtulmak için grip olmamaya çalışmalıyız. grip olan birinin yaninda fazla durmamaliyiz. çünkü onun nefesinden çıkan mikroplar sana geçebilir. gecmesi ile beraber ayni hastalığa sizde bulaşabiliriz. grip olunca kesinlikle yanımızda mendil bulundurmalıyız. çünkü burundan durmadan pis atiklar dışarı çıkacaktır. bundan korunmak icin mutlaka mendil size yardimci olacaktir. daha sonra gripten kurtulmak icin once sıcak su ile güzel bir duş almaliyiz. daha sonra yatağa girip üstünü sımsıkı örtmelisiniz . annenizin sizin için hazırlamış olduğu nane limonu sonuna kadar için . daha sonra iyice dinlenmek gerekir. uyuyun. sabaha kadar bir şeyiniz kalmaz. eger hala burnunuz hala akıyor ise bir hastaneye gidin. doktorlardan bir iğne vurmalarini soyleyin . size muhtemelen ağrı kesici vuracaklardır. igneyi vurulduktan sonra eve gidip yatin. fazla sogukta kalmayın. soğuk yerseniz daha kötü olabilirsiniz. havale gecirebilirsiniz. ben bir keresinde cok kötü hasta oldum . annem ne yaparsa yapsin ateşim düşmedi. beni direk hastaneye götürdüler. hastanede bana serum taktilar. agri kesici vurdular . ateşim oyle düştü. grip olmak çok kötü birşey hele ki bir de yazin grip e yakalandiysaniz. sizbo zaman görün . yazın ortasında grip olduğunuzu düşünün çekilir mi hayat sizce . ben olmak istemem . dunyada sagliktan daha önemli bir sey olduğunu düşünmüyorum. sağlık herşeyden önce gelir. sağlıklı olmanın en temel yolu temizlikten geçer. temiz olan insan kolay kolay hasta olmaz. bağışıklık sistemi güçlü olduğu için hiç

0

bol bol c vitamini alamamız gerekir. eğer hasta olunduysanız hastalığın 1. gününden itibaren çörçil yani soda limon yaparsanız bu size iyi gelecektir. hasta olunduğunda ılık içecekler içilmeli, c vitamini bol tüketilmeli ve kendini sıcak tutmalıdır. bir hastalık durumunda örneğin grip durumunda her gün ılık suylada duş alınırsa bu insanı daha dinç tutacaktır. yani iyileşmesine 1 adımda olsa yakınlaştıracaktır.

0

evet bol bol c vitamini arkadaşlarsonra bitki çayları güzel düzenli bir uyku gribi gayet güzel etkiler bence.

0

sıcak giyinmek lazım öncelikle ve ardından her mevsimin meyvelerini yiyip vitaminleri eksiksiz almak lazım