0

metabolizmamızı hızlandırmak icin sabahları aç karnına su içmek gerekir suyılık ılık olması gerekir.

0

metabolizmanın hızlanması için öncelikle günde 3 litreye yakın su içilmesi gerekir.ve meyve ve sebzede yenmelidir.bunun yanında yeşil çay,ıhlamur,kuşburnu metabolizmayı hızlandırır.ve vücudu dirençli tutar.

0

günde 5 öğün tempolü yürüyüşler yapılmalı. günde 12 15 bardak su içilmelidir.hafif yiyecekler tercih edilir.

0

her insanın metabolizması birbirinden farklı işler bu nedenle her insanın metabolizması hızlandıran etmenlerden farklılık göstermektedir örneğin bazı insanların metabolizması daha fazla yiyerek hızlandığı gibi bazı insanlarında metabolizması su içeek hızlanır. metabolizmayı hızlandırmanın bir başka yolu ise spor yapmaktır. insan vücudu spor yaptığı esnada yağ yakmaya başlar ve metabolizma hızlanır. günümüzde doktorlar metabolizmanın daha hızlı çalışması için gün içersinde ara öğünlerin tüketilmesi önermektedir. fakat bazı doktorlar ise gün içersinde sadece iki öğün beslenilmesi gerektiğini önermektedir bu nedenle insanların kendi metabolizma hızılarını kendileri belirlemeleri ve vücutlarını tanıyarak hareket etmeleri gerekir. insanlar sık ara öğün tükettiğin de mi yoksa iki öğün yemek yediğinde mi daha hızlı kilo verdiğini kendisi kontrol etmelidir . çünkü her insanın metabolizma hızlılık yapısı farklıdır. bu nedenle insanlar kendilerini ayrı bir makine olarak gördüklerinde her makinanın işleyiş tarzı farklı olduğu için farklı metotlar gerekir.

0

metabolizma çoğunlukla insanın kendi vücuduna özgü bir şeydir. ama sen yine de hızlandırmak istiyorsan bol bol sıvı tüketebilirsiniz. spor yaparak de metabolizma hızlandıran bilirsin düzenli bir yürüyüş gibi düzenli ve bisiklet kullanmak gibi açık havada tabii ki spor salonunda değil meyve yiyebilirsin kuru kayısı kuru incir onları tüketebilirsiniz.şekersiz yeşil çay içebilirsin portakal suyu ile aynı şekilde metabolizmayı hızlandırır.benim bildiklerim bu kadar iyi günler.

0

metabolizma hızı genellikle genetik bir yapıdır. metabolizmanın yavaşlamasının nedeni aç kalmaktır en önemlisi. aç kalan metabolizma beslenme yetersizliğinden sonra dolayı yavaşlar ve en az enerjiyi harcamaya çalışır. kilo vermekte metabolizmayı yavaşlatan nedenler arasındadır.metabolizma hızlanması için iki tane önemli bir şey vardır. bunlar doğru beslenme ve doğru fiziksel aktivitedir. günde en azından 1 litre su içmek metabolizmayı hızlandırır. başka bir metabolizma hızlandırma şeyi ise az yemek ve sık sık öğünlerde yemek daha mantıklıdır.çünkü az az yemek ve sürekli bazı ürünlerde sık sık yiyerek insanın metabolizma nasıl hızlanır. günde yeşil çay tüketerek şekersiz bir şekilde tabii ki metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz.

0

metabolizmanızı hızlandırmak istiyorsanız kesinlikle yapmanız gereken tek şey günde üç bardak türk kahvesi tüketmek ve yaklaşık olarak 3 litre su tüketmelisiniz bunun yanında metabolizmayı hızlandıran bir diğer şeyde zencefil ve tarçındır.hemen hemen her gün tüketin demiyorum ama haftada en az iki kere tüketmek gerekiyor ayrıca acı biber de metabolizmayı hızlandıran yiyecekler arasında yer alıyor.

0

metabolizma sıvı tüketimiyle ve bol bol yürüyüş yapmakla hızlandırılabilir.

0

metabolizma hızlandırman için bol bol su içmem lazım ,spor yapmam lazım, yuruyus yapmam lazım ,bir de bol bol meyve yiceksin.. mesela kayisi, incir bunların hepsi çok iyi geliyor gerçekten dene istersen.

0

yuruyus yap ve cokca su ıc bu sekilde hızlanır.

0

yürüyüş spor bol su gibi şeylerin hızlandırdığını söyleniyor ve insülin direnciniz varsa onun düşürülmesi lazım

0

şekerden, ekmek vs unlu gıdalardan kaçının. dengeli beslenin , düzenli uyuyun ve yaşayın derim...eğer hormonların çalışmaması gibi bir durum var ise ilaç kullanarak metabolizmayı hızlandırmanız gerekebilir.

0

ekmek yememelisiniz. daha dogrusu icinde un barindiran hic bir sey tuketmemelisiniz insan vucudu bu besinleri tuketemiyor ne yazik ki.

0

bol sıvı tüketilmeli kayısı suyu içilebilir.