0

simdi oncelikle ekonomik olarak ulkece biraz zod bir durumdan geciyoruz. o yuzden soyle diyryim alacagin evin parasi neyse o psranin buyuk bir kismi senin elinde olmasi lazim. niye. cunku ulkedeki ekonomik belirsizliklerden dolayi bankalarda kredi faizlerini yukselttiler. 300 binlik bir daire alsana 10 yil boyunca kredisini odesen 10. yil sonunda senden 600 bine yakin psra cikmis olacsk o daire icin. o yuzden elindeki miktarin biraz yuksek olmasi lazim. yani kredi ceksen bile mumkun oldugunca az cekmek icin. geri odeyecegin faizi azaltmak icin. yani o yuzden rahat alacagin evin %60- %70 i filan sendr olmamsi lazim. ve dairelerin uygun satıldigi ilceler vardir oturdugunuz sehitde. mesela bizim burada istanbulda anadolu yakasinda 190 bine 200 bine daire alabiliyorsun. onu da daha indaat halinde. yani dis siva ic siva bitmis istr ufak tefek insaat seyleri kalmis mutfak dolaplaridir yerler parke fayans filan... oyle daireleri cok uyguna buluyorsun. ki istanbul birde. gerci su son zamlanmalardan dolayi biraz artmis olabilirler. ama kiraya verildiginde rahat 800 tl ile 1200 tl arasinda kiraya verilir daireler. kendi kredisi odeyebilecek sekilde anlayacagin. yani kendisini dondursun kiraya verdiginde. aldigin kirayı cektigin krediye yatirirsin. yani cok ince bir cizgi var. dogru zamanda dogru adimi atmak onemli bunun icin. :) eger alacakswn simdiden hayirli olsun diyorum. :)

0

yatırım yapmak bana fazla mantıklı gelmiyor . yatırımın iyi olmayabilir . bunca zaman boşuna beklemiş olursun . ev almakta bir yatırımdır . yapılcaksa ev alınıp yatırım yapılmalı .

0

param olsun ilk yatırımım emlak yatırımı olur, değeri ölmeyen bir yatırım

1

hayır olmaz altın dolar çok yüksek ve fırsatçı müteahitler çok fazla

1

bence çok mantıklı olur. ama boş alıp içini güzelce yaptırıp saticaksin. yüzde yüz kar

1

bence mantıklı çünkü diğer şeyler borsaya bağlı o yüzden ev almak daha mantıklı

1

şuan ev almak nakit paran varsa güzel bir yatırım ama banka yoluyla alınırsa mantıksız

1

şu anda ev almak mantıklı bir şey değildir ele böyle krediler yükselirken faiz oranları çok yüksek yani hiç mantıklı değil bir de zaten ekonomi bir ekonomide çok iş var çok işten dolayı neyin ne olacağı hiç belli değil o bu durumdan dolayı biraz sıkıntılı yani ama kira diyeceğim hani kira ödemeyecek sense ödemeyeceksiniz ya da ödemek istemiyorum diyorsanız o zaman eve olun ama insanın elinde de bir sıkıntı bir hüzün doluyor yani peşin paranız varsa alın yine de evden bir şey kaybetmezsiniz çünkü evler ne zaman satarsanız satın parasını ediyor yani bir de evlerin zarar ettirmez yani ama biraz sıkıntılı dönemde olduğumuz için en iyisi almamak yine de sizin bileceğiniz bir şey alıyorsanız alın almıyorsanız siz bilirsiniz ama benden yana eğer bu krizde bu ekonomik çöküş düğünde bu faiz oranlarının yüksekliğinden dolayı almamanızı tavsiye ediyorum

0

kredi cekmeyeceksen ya da kredi cekersen 40 bini gecmeyecekse ev sahibi ol derim. ama krediyle ev sahibi olacagim dersen, bu faiz oranlariyla hic girme diyorum

1

ekonomik döndemimimix oldukca sıkıntılı bir dönem. amerikan birleşik devletleri tarafından ekonomik bir saldırıya ugradık. buda ister istemez faiz oranlarının yükselmesine neden oldu. bankalarda gecikme faizleri 2.75 gibi yüksek bir rakamda suanda. yani 100.000 tl gibi bir kredi cekilmesi durumda faizleri ile geri 150.500 gibi bir ödeme yapılıyor. bu durumda ev almak pekte uygun ve dogru bir karar diğildir. faiz oranları düşüne kadar beklemenizi tavsiye ederim. birde öyle bir sey var aylık 700-800 gibi kira ödemektense 1000 lira kredi ödeyecek güçü olanlar tabikide ev sahibi olsunlar.

1

ocak ayına kadar yatırım mantığı yok faiz oranları düşerse yatırım mantıklı olur

1

doların artmasıyla ev fiyatları da uçtu. parası olan kişi rahatlıkla ev satın alabilir. parası olmayan için ev satın almak imkansız gibi bir şey günümüzde.
her şeyin fiyatı maalesef çok arttı.

1

ev almak her zaman mantıklıkdır boşuna kira vermekten iyidir birikiminiz varsa hiç durmayın alın her geçen gün artan maliyetler konut fiyatlarını uçuruyor paranız değersiz kalacağına şuan evinizin olması çok mantıklı.

1

paran varsa almak lazım çünkü asgari ücretler arttıkça dolar yükseldikçe kısacası herşeye zam geldiğinde evlerinde pahalı oluyor onun için almak lazm sonra diyipde evin fiyatı düşmez ram akışında pahalı olur

1

ev almak her zaman iyi bir yatırımdır ancak şu zamanda elde nakit para varsa iyi bir yatırım olur. artan kredi faizleri sebebiyle şu dönemde kredi ile ev almak büyük bir hata olacaktır.

2

yani şu an çok pahalı evler o yüzden mantıklı olmaz.

1

birikmiş para var ise evet mantıklı ama yoksa kredi çekmek hata.

0

hiç zannetmiyorum. evler aşırı şekilde pahalı.