0

insanlara verdiğimiz değer insana göre olmalı bence. çünkü bazı insanlar verdiğin değerin kıymetini bilmiyor ve hemen tepene çıkıyorlar. o yüzden insanlara hakettiği kadar değer vermeliyiz ama eğer çok seviyorsak ve değer verdiğimizde gideceğini düşünüyorsak verdiğimiz değeri çok belli etmemeliyiz yani onu şımartacak kadar değer vermemeliyiz diye düşünüyorum. gerçekten bazen insanlar sizin verdiğiniz değeri ve sizin iyi niyetimizi kullanarak dan sizi çok üzüyorlar. buna müsaade etmeyin derim yani ben.

1

insana değer veriyorsak. değer bence o insan hak ediyor mu yada anlıyor mu ona göre değer verilmeli. kişiye haddinden fazla değer verilmeli eğer güvenilir insansa tabi fazla değer verilir.

0

eğer bir insana değer veriyorsanız o insanın nankör olup olmadığına bakın .çünkü verdiğiniz değer boşa gidebilir bir insana değer verseniz bile çünkü artık bu devirde böyle; değer verseniz bile asla çok üstüne düşmeyin ve sevdiğinizi fazlasıyla göstermeyin her zaman insanlar arasında ilişkilerinizde mesafeli olun.

0

kesinlikle onun size verdiği değer kadar değer verin. ne eksik ne fazla. özellikle fazla vermeyin. bu tecrübelerle sabitlenmiştir ki bir kişiye ne kadar değer verirseniz onun için o kadar değersiz olursunuz. insanlar çok nankör çünkü. değer verenin kıymetini bilmezler. kim onları eziyor, aşağılıyorsa onun peşinden ayrılmazlar. çok değer her zaman sizi değersiz kılar. siz en çok değeri kendinize verin. kendinizi değerli hissedin ki kimse sizi aşağılamak için bir yol bulamasın. eğer bir açık görürlerse hiç acımazlar. ben çok iyiyim insanlar böyle de demiyorum ben hepimiz böyleyiz. boşuna dememiş büyüklerimiz insan ulaştığının nankörü ulaşamadığının delisidir diye.

0

insanları verdiğimizde ya tabii ki de ölçülü olmalı çünkü değer verdiğin insan eğer buna değer bir insansa zaten değerini bilecek demektir ama değersiz bir insana değer veripte havalandırmak bence güzel bir şey değil insanlara ölçülü değer vermemiz lazım baştan onu sanki vazgeçilmez gibi göstermemiz lazım çünkü hepimiz insanız hepimiz aynıyız hepimiz birer canlıyız o yüzden kimseye vazgeçilmez duygusunu tattırma mamız lazım herkese ölçülü mesafeli yarın düşman olacağımızı düşünerekten değer vermemiz lazım ki o zaman işin sonunda pişman olmayalım diye düşünüyorum

0

insandan insana değişir tabi değecek insan ve değmeyecek insan elbet olacaktır ama ne denli olursa olsun kendinizden daha çok ön plana koymayın.

2

insanlara verdiğimiz değer o insanın hak ettiği kadar olmalıdır. karşı taraf size ne kadar değer veriyorsa o kadar değer verilmeli. fazlası zarar. eğer haddinden fazla değer verirsen hep üzülen taraf sen oluyorsun..

0

insanları tanımadan verdiğimiz değerin kıymetini bilmeyince insanlara değer vermemeliyiz sonra hep üzülen biz oluruz ve ömründe kendini hiç değer verilmemiş kendini adamdan hiç kimse saymıyor bu insanlara değer verdiğin zaman daha da bir kötü oluyor ve hiç değer bilmiyorlar biraz insan olan ve değer bilen herkese değerimizi çok değil ama ölçülü bir şekilde vermeliyiz diye düşünüyorum bu benim düşüncem

0

değer verdiğim her insanın sonradan değiştiğine şahit oldum o yüzden değer vermiyorum artık ama saygı duyuyorum

0

insana kendinden fazla deger vermiceksin hep degerinde kalacak

0

eğer o kişiye güvenimiz tam ise vegerçek anlamda seviyorsanız sonuna kadar her şekilde değer vermelisiniz ama onun harici insanlara gereğinden fazla değer vermemek gerekiyor .çünkü belli bir süre sonra vermiş olduğumuz değeri ihanet edebiliyorlar .çoğu insanın başına gelmiş bir şey tabii ki de benimde başıma geldi .fazlasıyla değer verdim evet böyle bir hata yaptım değmeyecek insanlara gereğinden fazla değerler verdim sonrada pişman olan ben oldum.şu anki aklım olsaydı yapar mıydım hayır !yapmazdım kesinlikle bir insanın sevgisinden şüphe duymuyorsanız ve tam anlamıyla seviyorsanız sonuna kadar değer verin ve o insanlara vermiş olduğunuz değer asla değerini kaybetmez. onun dışında kalan insanlara ederi kadar değer verin hiç vermeyin demem çünkü her insan allahın yarattığı kuldur ve hepsi bir nebze değere layıktırlar ama fazlası değil .

0

kişiden kişiye göre degisiklik gösterir bu durum.
karsımızda ki insan ne kadar hak ediyor degeri önce bi ona karar vermek lazım. eger karsıfaki kisi verdiğimiz gererin kıymetini biliyorsa bunun bi sınırı yok. ona sonsuz deger verin. fakat karsıdaki kişi sizin verdiğiniz degerin kiymetini bilmiyorsa hayatınızdan çıkarın.

0

bir insana fazla değer vermiyeceksin. bir insana haddinden fazla değer verirsen, seni oyuncak gibi elinde çevirmeye başlar, senin arkandan iş çevirirmeye başlar.

0

bu kişiye göre değişir fakat istisnalar ve insanlık adı altına girmeyen kişiler dışında herşeyden önce birbirimize saygı duymamız gerekir.

0

onları sevdiğimizi değer verdiğimizi hissettirmeliyiz ama fazlasını yaparsak çok değerli olduklarını sanıp bizi satarlar

0

en başta haddinden fazla değer verilmemelidir sonra hakettigimiz değeri alamıyoruz