0

pirinç pilavı yapımı için tencereye tere yağını koyarız.yağ eriyince biraz kızmaya başladı mı şehriyeleri koyup kızarmasını bekleriz.ondan sonra 2-3 kez yıkadığımız pirinçleri de tencereye koyar biraz karıştırarak kavrulmasını sağlarız.daha sonra üzerine yeterli miktarda su ve tavuk suyu koyarız.kaynama seviyesine gelince ateşini kısarak suyunu çekene kadar pişmesinden sonra afiyetle yeriz.

0

1 su bardağı birinci ılık suda nişastasını tamamen akıtana kadar yıkıyoruz. sonra tencereye iki yemek kaçağı tereyağı koyup eritiyoruz. yıkadığımız pirinçi tamamen edilen yağa ekleyip beş dakika kadar kavuruyoruz. iyice kavurduğumuz pirinçlerin üzerlerine bir buçuk su bardağı sıcak suyu ekliyoruz bir çay kaşığı tuzu da ekleyip tencerenin kapağını kapıyoruz. ocağın altını kısık ateşe alıp pirinçlerin suyu tamamen çekmesini bekliyoruz. suyu tamamen çektikten sonra ocağı kapatıp en az yirmi dakika dinlendirdikten sonra yemeğe hazır. afiyet olsun. :)

0

pirinçler suda iyice yıkanıp nişastası akıtılsana kadar yukanır. az tereyağı biraz da sıvı yağ ile önce şehriyeler kavrulur. sonra pirinçler eklenir. iyice kavrulur bir kaç damla limon sıkılır bir kesme şeker ve tuz eklemiz tekrar karıştırılır ve suyu eklenir suyu bir tık kaynayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.