0

malzemeler;

mercimek
köftelik bulgur
tuz
karabiber
pul biber
kimyon
domates salçası
biber salçası
sızma zeytinyağı
kuru soğan
taze soğan
taze nane
maydanoz
marul
limon

yapılışı;

kirmizi mercimeği yıkayın, bir tencereye koyun. üzerine 2 bardak su ilave edin yumuşayıncaya kadar pişirin.
taze soğan maydonoz ve naneyi yıkayıp ince ince doğrayın. kuru soğanida ince ince doğrayın. mercimek piştikten sonra ocaktan alin içine domates ve biber salçası ekleyin bulguru ilave ederek karıştırın ve bu karışımı dinlendirin.

daha sonra yoğurmak icin uygun bir tepsi de yoğurun. yoğurdunuz bulgurun içine kuru soğanı katın 5 dakika daha yoğurun tuz , puo biber, kara biber, kimyonu koyun ve tekrar yoğurun.
zeytinyağını istin ve köftenin üzerinde gezdirin.
doğranmış soğan maydonoz nane ile birlikte sonkez yoğurup. küçük parçalara ayırın. parmak parmak sıkıp marulların içine koyup limon sıkarak servis edilir. afiyetle.

0

mercimek su ile kaynatılır. üzerine bulgur eklenip kabartilir. soğan ve salça kavrulur. kabarmış bulgur ve mercimekle yoğurulur. dereotu, taze soğan doğranır ve bu karışıma eklenir. şekil verilip tepsiye dizilir.

0

mercimek köftesi
1 su bardağı mercimek
1/2 su bardağı ince bulgur
taze soğan, kuru soğan
4, 5 diş sarımsak
biber ve domates salçası
maydanoz, karabiber, kimyon
tuz, zeytin yağı, nar ekşisi
metcimek haşlanır. bulgur eklenip.demlenmeye bırakılır. soğan zeytinyağı ile kavrulur. salça eklenir, kavrulur ve sarımsaklar rendelenip karıştırılır sonra ılımaya bırakılır. tüm malzemeler karıştırılıp yoğrulur. kıvamı yoğrulurken yağ ve su ile ayarlanır. şekil verilip, marul ile servis edilir.