0

nasıl yapılır bilmem de bi kere yedim yapan olsa da yesemek

1

nohut salatası yapmak için gerekli malzemeler,
bir buçuk su bardağı haşlanmış nohut.
bir büyük kırmızı biber
1 adet orta boy kuru soğan
haşlanmış süt mısır
maydanoz ve dereotu
zeytinyağı tuz ve limon suyu.
yapılışı, soğan ve biberleri küp küp doğruyoruz ardından maydanoz ve dereotumuzu kıyıyoruz. malzemeleri derince bir kaba alarak üzerine haşlanmış nohut larımızı ilave ediyoruz ve üzerine zeytinyağı limon suyu ve tuzunu da ilave ederek iyice karıştırıyoruz salatanın yapılışı bu kadar.

0

sebzeleri doğrayarak derin bir salata kasesine alın.
nohutları koyun yanina turşuda koyabilirsiniz.
sosu için limon suyu tahin zeytinyağı, kimyon ve tuzu karıştırın.
sosu salatanın üzerine gezdirin, ve taze kekik yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

0

soğan ve kırmızı biber ince ince doğranır. haşlanmış nohuta eklenir. haşlanmış mısır , maydanoz ve dereotu da eklenerek tuz zeytinyağı ve limon konur. salata hazır.

0

ben bu salatayı çok severim. öncelikle nohutun kalitesi ve iyi haşlanmış olması çok önemlidir. bir soğan ve bir kırmızı biber ince ince doğranır. haşlanmış nohuta eklenir. maydanoz ve dereotu da ince kıyılarak eklenir. haşlanmış mısır da eklendikten sonra tuz, limon ve zeytinyağı eklenir ve salata yenmeye hazır olur. :) afiyet olsun.

nohut ve mısırlar düdüklüde haşlanırsa zaman kazandırır ve enerji tasarrufu sağlar. ayrıca haşlarken fazla miktarda haşlayıp bir kısmını derin dondurucu da saklayabilirsiniz. daha sonra bunları çıkarıp kısa sürede kolayca salatanızı yapabilirsiniz.