0

kıymalı nohut şöyle yapılır. ilk önce nohutları bir gün önceden ıslatalım.ertesi gün öğlen veya akşam bir miktar kıymayı ve bir adet soğanı tencerede kavuralım .üstün kabukları soyulmuş iki üç domatesi ince ince doğruyalım .yeterli gelmezse bir kaşık salçada koyabiliriz.üzerine biraz tuz atalım.belli bir kıvama gelince domatesler eridikten sonra nohutları da tencereye koyalım.5 -10 dakika karıştırarak kavuralım.sonra üzerlerine önceden kaynattığımız suyu ilave edelim.su bütün malzemelerin üzerine örtmeli. bu şekilde yarım saat kadar tencerede kaynatalım.eğer nohutlar biraz sert kalırsa üzerine biraz daha sıcak su ilave ede biliriz.piştikten 15 dakika sonra servise hazır demektir.

0

kıymalı nohut yemeği yaparken, her yemekte olduğu gibi önce soğanlar küp küp doğranır. ve yağda kızartılır. daha sonra soğanlar pembeleşince içine bir miktar salça eklenir, fakat bu işlemi yaparken ayrı bir tavada da kıymaları biraz koyulaşıncaya kadar suyunu çekene kadar pişirmeniz gerekmektedir. sonra suyunu çeken birazcık koyulaşan kıymalar, salçalı soğanla birleştirilir ve bu şekilde de birazcık karıştırılır. daha sonra üzerine tuz, karabiber, pul biber gibi baharatlar atılır. isteğe göre bu işlemden sonra nohutlar, eğer konserve nohut ise hemen dökülür, konserve nohut kullanmıyorsanız, nohutları da bir gün önceden sıcak suya ıslatıp sabahına haşlamanız gerekmektedir. düdüklü tencerede ve bu şekilde çok güzel pişmiş olan nohutlar, soğanlı kıymalı malzemenin üzerine dökülür. biraz da bu şekilde karıştırıldıktan sonra nohutların üzerini geçecek kadar su eklenir. daha sonra kaynayana kadar altı kısık bir şekilde pişirilir ve kaynadıktan sonra zaten nohutların tadına bir bakarsınız iyice pişmiş olduğundan emin olduğunuzda da ocağın altını kapatırsınız. soğanları küp küp doğramayıp, tüm tüm atan insanlar da vardır. ama bu soğanlar küçücük soğanları olmalıdır. yoksa büyük soğanlar yemekte kötü bir görüntü oluşturabilir. ama fındık büyüklüğünde olan soğanlarla da bu yemek çok güzel yapılabilir.

1

kıymalı nohut yemeği yapmak için öncelikle nohut larımızı geceden tuzlu ve sıcak suyun içerisinde bekletiyoruz. ertesi gün ise bu suyun içerisinden çıkartıp , süzerek içerisine temiz su doldurup bir miktar tuz ekliyoruz ve haşlıyoruz. eğer nohutun uza güveniyorsanız ve düdüklü tencerede yapacaksanız eğer haşlamaya da bilirsiniz. ama güzelce pişmesini garanti altına almak istiyorsanız çok hafif bir şekilde haşlamak yararınıza olacaktır. nohutlar hafifçe haşlanırken düdüklü tencerenin içerisine sıvı yağ ve yemeklik ince ince doğramış olduğumuz kuru soğanları olarak kavuruyoruz. soğanlar hafif kavrulduktan sonra içerisine kıymayı ekleyerek onu da kavuruyoruz. kıymalar kavrulduktan sonra üzerlerine domates ve az miktarda biber salçası ilave ederek bir çay bardağı kadar sıcak su ile salçaları hafifçe incelterek pişiriyoruz. salçaların kokusu gittikten sonra haşlamış olduğumuz nohutları süzerek içerisine atıyoruz. nohutla ile birlikte güzelce harmanladıktan ve 5 dakika kadar kavurduktan sonra üzerine nohutların üstünü birkaç parmak geçecek kadar sıcak su ilave ediyoruz. yemeğin tuzunu da ekledikten sonra su kaynayana kadar bekliyoruz ve düdüklü tencerenin kapağını kapatıyoruz. yemeğin ilk buharı çıktıktan sonra altını kısarak 20 dakika kadar pişirmeye bırakıyoruz. hatta 20 dakika bile fazla gelebilir nohutları haşladıysanız eğer.o yüzden çok fazla tutmadan yemeye ateşten alıp tencerenin ağzını açarak pişip pişmediğini kontrol edin. eğer nohutlar diri kaldıysa düdüklü tencerenin kapağını kapatmadan bir süre daha pişirmeye devam edebilirsiniz. ama fazlaca yumuşayıp ezilmeleri için kesinlikle yemeği
çok zaman geçmeden kontroll etmelisiniz.

0

kıymalı nohut yemeğinin tarifini yazayım. gerci ben daha çok etli nohut yemeği yaparım . kıymalı nohut yemeği pek tercihim değildir.
nohutlsrimizi bir gece öncesinden sıcak suya koyup , 1 gün bekletelim.
ertesi gün düdüklü tenceremizi alıp, 250 gram kıymayı koyup kavuralim.biraz sıvı yağ ve 2 adet kuru soğan ilave edip kavurma işlemine devam edelim. 2 yemek kaşığı salça ve tuz ilave edelim.biraz pişirdikten sonra nohutumuzu ekleyip, 5 dk boyunca karistirarak iyice kavuralim. son olarak nohutumuzun üzerini bir parmak geçecek şekilde su ve bir miktar tuz ekleyerek düdüklü tenceremizin kapağını kapatalim.düdüklü tenceremizin sibo
bundan fış diye ses gedikten sonra 20 dk pişirip , ocagimizin altını sondurelim.