0

etli nohut yemeği yapmak için nohutlar geceden ıslatılır sabah kalktığınızda 1 adet soğanı küçük küçük doğra rüyada kalıyorsunuz içerisine sağ ol canısı eklersiniz daha sonra oda sıcaklığındaki kuşbaşı etlerinizi bu soğanlı salça karışımına eklersiniz ve hızlı bir şekilde mühürler siniz üzerine notlarınızı ekler ve sıcak su eklersiniz tuzunu karabiberini pul biberinin koyar tencerenin kapağını kapatın ve yemeğinizin pişmesini beklersiniz.

0

etli nohut akşamdan ben notumu ıslatıyorum. gün içinde notları normal tencerede haşlayıp etleri küçük doğrayıp onları da haşlıyorum nohut ve et haşladıktan sonra bir baş soğanı küçük küçük doğrayıp kızartıyorum. içine bir domates bir kaşık domates salçası bir kaşık da biber salçası isteğe göre baharat koyup içine karıştırarak kaynatıyorum.

0

istenilen miktarda nohut üzerini geçene kadar soğuk suya ıslatılır ve ortalama 6 saat bekletilir. sonra kuşbaşı doğranmış et bir iki kaşık yemeklik yağ ile düdüklü tencereye konulup kavurulur. rengi değişince bir adet yemeklik doğranmış soğan üzerine eklenir. soğan kavrulunca bir yemek kaşığı domates salçası ve bir yemek kaşığı biber salçası eklenir. salça kokusu çıkana kadar karıştırılıp altı saat beklemiş suyu süzülüp yıkanmış nohutlar üzerine eklenir iki üç defa karıştırılıp üzerini iki üç parmak geçene kadar su eklenir ve bir tatlı kaşığı silme tuz ile bir çay kaşığı kimyon eklenir ve düdüklü kapağı kapatılır. ortalama 45 dakika da pişer.