0

macır usulü bir biber salçası olan lütenitsadan bahsedeyim sizlere, baharatı ağır olmayan tadı hafif sürümü kolay kıvamı akıcı bir salçadır kendisi yapımına gelince şöyle;
kırmızı biberleri güzelce yıkayıp kuruladıktan sonra içerisindeki tohumları da boşaltıp temizliyoruz yemeklik doğrayıp suyunu atana kadar solduruyoruz yaklaşık 30 kg biber için bir kg havuç ve yine bi kg patlıcanı da yıkayıp temizliyor solduruyoruz sonrasında malzemelerimizi çektiriyoruz, 2 lt yağ yeterli olacaktır diye tahmin ediyorum salçalık biberimizi patlıcanı havuçu ve iki tane de hazır domates salçasını kazana atıyor karıştırıyoruz lütenitsa baharatı da denilen baharatı attıktan sonra gerekirse tuz karabiber kekik kimyon ekleyebiliriz, kaynar halde olan salçayı kavanozluyoruz. eğer kapaklar havayı içeri hapsetmediyse komposto kaynatır gibi kavanozları çok az kaynatabilirsiniz, afiyet olsun

0

20 kilo kırmızı etli biberi ilk önce yıkayıp kurularım. sonra içindeki çekirdekleri çıkartırıp iri iri doğrarım. en büyük tencereme içine su koyarak ocakta kaynatırım. biberim haşlandıktan sonra suyunu süzüp robottan geçiririm. sonra delikli süzgeçten geçirip, tekrar ocakta 20 dakika kadar kaynatıp içine yarım çay bardağına yakın zeytin yağı ve tuz ilave edip cam kavanozlarıma koyup buzdolabında veya kışın balkondaki kapalı raflarımda saklarım.

0

ben kendi yaptigim biber salçamı anlatmak istiyorum her sene 3 çuval biber alırım önce temiz bir leğende tertemiz yıkarım sonra tohumlarını çıkarırım suyunu süzdükten sonra makinede çekerim ama 2 defa çekerim sonra çok büyük temiz muşambaları üstüne yayarım güneşte kuruturum 5-6 gün içinde kıvama gelir ama kurumadan önce 1 poşet toz eklerim iyice karıştırırım günde 5 defa salçayı karıştırırım sonra kuruyunca da 5 kiloluk erkelere koyarım ama bazıları biber salçasını büyük bir kazanda kaynatarak yapar ve kavanozlara koyanlar ama benim yaptığım daha pratik daha kolay

0

hatay'da biberleri güzelde yıkayıp ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarıp dama serip kurutulur biraz daha sonra onları kıyma makinası ile çekip muyum sinirlere veya bir büyük naylonun üzerine içine btuz ekleyip ince olacak şekilde serip güneşte kurutulur ara ara karıştıriyoruz hafif kuruyunca tekrar çekilir yine aynı işlemi uygulayın suyu cekince alıp kavanoza yerleştirilir.

0

biber salçası yapmak çok zahmetli bir iştir kırmızı biberler önce közlenir daha sonra robottan geçirilir ve içerisine yağ ve tuz koyarak kazanlarda kaynatılır ve salça halini alması beklenir bu kaynatma işlemi saatler sürüyor yani salça satan kimseler parasını sonuna kadar hak ediyorlar temiz yaptıkları sürece tabii ki.

1

salçalık yani kapya biberleri et çekme makinesinde ya da mutfak robotunda çekiyoruz. daha sonra tuzlayıp güneşlemeye bırakıyoruz. ara ara karıştırarak suyunun buharlaşmasını ve salçanın koyulaşmasını sağlıyoruz. biz bu şekilde yaparız genelde. tabi güneşin bol ve yakıcı olduğu zamanlarda bu şekilde. kimisi kaynatarak buharlaşıp koyulaşmasını sağlar. ikisi de güzel olur.

0

biber salçası kırmızı kapya biberleri doğrayıp ,yada robottan geçirip kaynamasıyla yapılır,yada güneşin bol olduğu yerlerde büyük tepsilere konularak güneş te olgunlaştırılır, biber salçasının iki çeşidi vardır,acısı vede tatlısı biber salçası güneydoğudaki illerimizde daha fazla tüketilmette dir, tadını sevenler salça kullanılan bütün yemeklerine kullanırlar lezzetti de güzeldir acısının da tatlısının da, . en kısa zamanda yemeklerinde denemeyenler denesin onlarda beğenecekler,afiyet olsun .

0

biber salcasi ayni domates salcasi gibi yapilir . yani ezerek rendeden gecirerek yapilir . biberler kirmizi olmak zorunda . yesil salca yapamazsin . tesekurler .