1

uykusuzluk göz yorgunluğu stres depresyon halsizlik yorgunluk zihin bulanıklığı gibi daha bir çok rahatsızlığa sebep olabilir

0

öncelikle uykusuz kalmanın büyük sağlık sorunlarına neden olmayacağını düşünüyor olabilirsiniz. ancak bu doğru değil. uykusuz kalmak, sanıldığının aksine son derece ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor. hatta bazı durumlarda aşırı uykusuzluk ölümle bile sonuçlanabiliyor. uykusuzluk obezite, şeker hastalığı-diyabet, kalp krizi gibi daha pek çok sağlık sorununa yol açabiliyor. uykusuzluğun yol açtığı rahatsızlıkların temelinde uykunun hormonları ve metabolizma faaliyetlerin düzenleyen fonksiyon yatmaktadır. özellikle kan şekerinin düzenlenmesi işlemi uyku esnasında gerçekleştiği için uykusuzluk büyük sorunlara yol açar. uykusuzluk sorunu vücudun kan şekerini düzenleyememesi sonucu daha az insülin hormonu salgılanmasına neden olur. uykusuzluk ve kalitesiz uyku hormon düzenin bozar. böylece insülin hormonun bozulmasının yanında bir de stres hormonu olan kortizonun salgılanmasını da arttırır. kortizon tıpkı insülin gibi kan şekerinin düzenlenmesin sağlayan bir başka hormondur. bu yüzden uzun süre uykusuz kalmak tip 2 diyabet rahatsızlığını meydana gelmesine neden olabilir.

0

uykusuzluk depresyon sebebidir. zihinsel psikoljiye çok etkisi var

0

uykusuzluk sinir sistemi ile ilgili rahatsızlıklara sebep olur. depresyon bu rahatsızlıklar arasında ilk sırada yer alır.

0

uyukusuzluk; kalp rahatsızları, ritim bozuklugu gibi hastalıklara neden olur. eger cok daha fazla uyukusuzluğa maruz kalırsan; unutkanlık, alzaymır gibi ciddi sorunlara ve hastalıklara yakalanırsın. adını,kendini hatta evini,etrafındaki insanları bile unutmaya baslarsın. günde en az 6 saat uyuman gerekir.

0

ben 24 yaşındayım uykusuzm her gün 3 saat uyuyorum benim bu yaşta kalbime bıçak saplanıp ağrı yapıyorsa demekki kalbe zararı var demektir. oğlumun yüzünden uyuyamıyorum. göz kapaklarım bile ağrıyor kalbe zarar veriyor gerçektende uykusuzluk ,zayıflatıyor insanı 14 aydır uykusuzm ben son 1 haftada 6 kilo verdim yani .