1

sadece telefon değil teknoloji aletler çıkmasıyla herşey onlardan yapılır oldu. kitap okuma bile onlarla oldu. normal çocukların elinde kitap göreceğimize artık telefon görüyoruz. bu sebeple alışkanlığımız azaldı. e kitap bile normal kitap gibi olmaz. ben onu tercih etmiyorum.

2

aynen bence de telefonlar kitap okuma alışkanlığımızı bir anda yok etti. artık her şeyi telefonla yapar olduk. buna kitap okumakta dahil. ama tabi normal kitap okumakla telefondan kitap okumak bir değil. kitaptan okumak daha çok zevk veriyor insana. hem telefon kadar da gözlerimizi ağrıtmıyor. bu da bizim için gerçekten çok önemli bir durum.

0

azalttığını düşünüyorum. metroya bindiğimde neredeyse herkesin elinde telefonları oluyor ve oyun oynuyor insanlar. bunun dışında e kitap okumayı hiç sevmiyorum bir tane kitabı zar zor tamamladım. kitabın kokusunu almak ve dokunmak kadar güzel bir şey yok.

0

çok güzel bir soru olduğunu düşünüyorum.kendi adıma e kitaplardan hiç zevk almıyorum ve aşırı zor durumda kalmadığım sürece benim için bir seçenek bile değil. yeni alınan kitabın kokusu sayfalarının dokusu bile çok farklı kesinlikle.

1

bence kitap normal kitap olarak daha zevkli okunur e kitap bilemem ama kitap çevirirken başka duygu bide e kitap okumak zararlı bence sonuçta telefonlardan zaten gozlerimiz gidiyor kitap en azından rahatlatır diye düşünüyorum

1

telefon kitap okumayı olumsuz etkileyen ve gereksiz zaman harcanan bir teknoloji alet haline geldi . e kitap hiç bir zaman gerçek bir kitabın yerini tutmaz .o sayfaları çevirmenin katlamanin zevkini vermez.

0

okuyan için hiçbiri önemli değil sadece kitap okuma zamanı azalmıştır.

1

bence telefon kitap okuma alışkanlığımızı degiştirmedi ama insanlarla diyolağlarımızı azalttı.

1

kesinlikle vermiyor o sayfaları elinle değiştirmek telefon olmadığı için tamamen okuduğuna odaklanabilmek seni farklı bir boyuta götürüyor

1

asla azaltmadı azaltamaz da. kitap okumak diş fırçalamak gibi bir alışkanlık benim için. e-kitap okumayı sevmiyorum kitaba dokunmam lazım benim kokusunu hissetmem lazım. e-kitap da o sıcaklığı kağıdın verdiği o sıcaklığı asla bulamam.