0

güzel yaptığım yemek ıspanak yemeğidir. ilk önce ıspanaklar güzelce yıkanmalıdır ve sirke suda bekletilmelidir yarım saat. daha sonra ıspanakları ince ince doğranarak ve 2 tane havuçlu rendeleyerek bir kenara koyulur daha sonra tencere içine biraz yağ dökülür daha sonra rendelediğiniz havuçları içine koyulur biraz karıştırılır ve spanaklar ince ince doğranıp içine atılır üstüne daha sonra bunların her ikisi de kar olur içine birazcık su koyulabilir isteğe göre daha sonra yemeğimiz hazır ve bir kenarda sarımsaklı yoğurdu yapılır de üstüne dökülür bir tabağa koyup da herkese afiyet olsun.

1

karnıyarık ve pilavı mi çok sever herkes. karnıyarık için patlıcanlari alacalı soyuyorum ortalarına çizik atıp bir süre tuzlu suda bekletiyorum. küçük bir tencereye kıymayı salça biraz yağ karabiber biraz pulbiber ve yarım çay bardağı su koyup ağzını kapatıp kısık ateşe bırakıyorum. o sırada patlıcanlari kurulayıp güzelce kizartiyorum peçeteyle yağlarını çektiriyorum. ve fırın tepsisine yada borcama diziyorum. başta çizik attığım yerleri actiriyorum içinden bir kısmı alıyorum ve atıyorum. o sırada iç harcı oluyor tabi onu ara ara karıştırmak lazım patlıcanın içine dolduruyorum. uzerlerine domates ve biber koyup fırına veriyorum 10 dkya hazır oluyor.
pilavı da 2 bardak pirince 3 bardak su kaynatıyorum. biraz sıvı yağ biraz katı yag koyuyorum tencereye tel şehriye döküyorum. tel şehriye rengini alınca pirinci koyuyorum kavuruyorum o sırada tuz ve bulyonunu atıp biraz daha kavuruyorum en son suyunu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakıyorum.

0

makarna suyu ısıt içine makaryayı at suyu çekilene kadar bekle sonra sosunu aktar yada sarımsaklı yogurdunu üzerine ekle yemek hazır afiyet olsun