0

her olan biteni kafaya takabiliyor genellikle sessiz oluyor duygusal da olabiliyor her istediğini açıklayamıyor kendisi herkez içinde ağlıyamaz ama tek olduğunda ağlıyabilir derdini açıklamayaz karamsarlıkta var tabi bu gibi vs.

1

başak burcunun yönetici gezegeni merkür ,uğurlu sayısı 6 ,uğurlu renkleri sarı ve yeşil ,uğurlu taşı koyu safir ve uğurlu günü ise çarşamba günüdür.
başak burcu için huzur ve güven oldukça önemli kavramlardır.başak burçları duygusal konularda çok fazla tepkilerini belli edemezler bu sebepten dolayı da dışarısı tarafından soğuk kişilikler olarak düşünülebilirler. insanlara karşı çok fazla şüphecidirler.ancak buna rağmen başak burcu insanları çok fazla yardımsever ve alçakgönüllü insanlardır.kurallara uygun yaşarlar ve kural dışında hareket etmekten ve başkalarının da o şekilde hareket etmesinden asla haz etmezler.başak burcu insanları aşırı derecede titizdir temizliklerine ve sağlıklarına çok dikkat ederler. onlar için kusursuzluk önemlidir ve hayatlarında da kusursuz insan ararlar.
başaklar için dış görünüşü de çok fazla önemlidir. parasal konularda oldukça tutumlu kişilerdir. ailesine fazlaca düşkün olan başak burçları dışarıya karşı daha fazla soğuk görünebilirler.karşılarındaki kişilerin eksik yönlerini ve zayıf noktalarını hemen fark ederler ve bunları da belli ederler. başak burcu insanları her zaman diğer insanlardan çok daha farklı yaratılmış olduklarını düşünür ve buna inanırlar.hafızaları oldukça kuvvetlidir ve sürekli olarak başarıları ile gündemde kalmaktan hoşlanırlar.

başak burcu kadınları her zaman sorumluluk sahibi olan ve idealist kadınlardır. düzen takıntıları vardır ve aşırı derecede titiz kadınlardır. çocuklarına ve ailesine fazlaca düşkün oldukları için evcimen insanlardır.
başarmak için ellerinden gelen herşeyi yaparlar bunun yanında pratik oldukları için işlerini çok daha kısa sürede bitirebilirler.hafızaları kuvvetli olduğu için kendine yapılan yanlışı kolay kolay unutmazlar oldukça alıngan kadınlardır. sevdikleri kişiye kırıldıkları zaman kolay kolay affedemezler.
her zaman anlayışlı ve sadık kişilerdir.karşılarında şefkatli bir insan oldukları zaman onunla ömrünün sonuna kadar birlikte ve mutlu kalabilirler.

başak burcu erkekleri ise oldukça inatçı yine burcunun genel özelliği olduğu için titiz ve detaycıdır.bunun yanında her zaman bakımlarına özen gösteren ve karşı cinsin dikkatini çekmek için hoş görünmeye çalışan erkeklerdir. para konusunda tutumlu olurlar. mükemmeliyetçi erkeklerdir.
rahatsız oldukları bir durumda karşılaştıkları zaman laflarını asla esirgemeden söylerler.eleştirmekten çekinmeyen açık sözlü kişilerdir ve bunu yaparken karşılarındaki insanlara karşı çok fazla kırıcı olabilirler.
oldukça neşeli karakterlere sahiptirler. disiplinsizliklerden ve düzensiz ortamlardan asla hoşlanmazlar. kendileri kibar erkekler oldukları için karşılarında anda aynı nezaketi ve kibarlığı beklerler. her zaman düşünceli ve saygılı insanlar olurlar.

0

yönetici gezegeninden dolayı hep bilgiyi ararlar . zekalarinin kendilerine yardımcı olan bir hizmetçi gibi görürler . bu nedenle başak burcunu tanımlayan sözcük incelerim'dir. başaklar çalışkan ve pratik insanlar olup yaşamlarındaki en önemli konu iştir . güvendikleri kişilere yardım etmeyi sevmelerine rağmen , inanmadıkları ve tembel olduklarını bildikleri kişilere karşı soğuk davranırlar . yaşamları boyunca dinlenmeden çalışırlar . onların dinlenme biçimi başkalarına yorucu gelebilir . başakların yaşamda ayrıntılar arasında kaybolma riskleri hep vardır . böyle anlarda bile kendi yönetimleri ile yaptıkları işlerde gelişi güzel şeyler bulunabileceğini kabul etmezler . bu burç genellikle kendilerini hiç kimseye kullandirtmaz. sınırlarını belirleyerek hayır demesinin bilirler . tutumluluklari bazen pintilik derecesindedir. içli dışlı olmayı sevmedikleri için soğuk ve mesafeli bir görüntüleri vardır .