0

çiğ köfte yapmak için öncelikle marketten aldığımız hazır içi islatiyoruz orda verilen ölçüye göre daha sonra 5 dakika yada 10 dakika bekliyoruz ve bir güzel yoguruyoruz dogradigimiz yesilligi, zeytinyağını ve salcayi ekleyerek yogurmaya devam ediyoruz daha sonra da istedigimiz kıvama gelince isteğe göre sunum yapıyoruz.başka türlü de yapılıyor ama diğer türlüsü biraz zahmetli oluyor.

1

çiğ köfte yapmak için esmer köftelik bulgurun içerisinde bol miktarda acı urfa biber salçası koyuyoruz. ardından tuz ve diğer çiğ köftelik baharatları özellikle bolca iso ekliyoruz ve bulgurun içerisine incecik çekilmiş soğan ve sarımsak da ilave ederek küp küp buzları içerisine atıp bulgur iyice yumuşayana kadar sabırla yoğuruyoruz. burada önemli olan şey buzla yoğun olduğu esnada suyun hafif hafif erimesinden dolayı bulgurun fazla şişmeden yumuşayacak kıvama gelmesidir. salçalı bulgur karışımı iyice yumuşadıktan sonra içerisine iyice çekilmiş eve resmen hamur kıvamına gelmiş çiğ köftelik kıyma ilave ederek yoğurmaya devam ediyoruz. kıyma bulgurla iyice özdeşleştikten sonra, karışımın uzun içinde ince kıyılmış maydanoz ilave ediyoruz ve bir süre daha yoğurmaya devam ettikten sonra, parmaklarımızın şekli çıkacak şekilde küçük küçük sırlar yaparak servis tabağına hepsi bitene kadar diziyoruz. hakiki etli çiğ köfte yapmak gerçekten meşakkatli ve sabır isteyen bir iştir. herkesin yaptığı da öyle çok güzel olmaz. ayarını tutturmak çiğ köfte yapmakta en önemli konulardan biridir.

0

bir dönem yaptığım çiğ köfte tarifini yazayim.
5 su bardağı köftelik bulgur,
300 gram sinirsiz et,
3 adet kuru soğan
5 diş sarımsak
3 yemek kaşığı biber salçası
150 gram acı isot
1 demet maydonoz
su ve tuz
bulgurumuzu bir legende ıslatalim.icerisine salça ve isotomuzu ekleyelim. biraz yoğurup, soğan ve sarılganlarımızı ince ince doğrayıp harcimiza ilave edelim. yoğurmaya devam edelim. yumsak kıvam aldığında biraz su ve etlerimizi ilave ederek yoğurma işlemine devam edelim. istenilen kıvama geldiğinde ince ince dogradigimiz maydanozları ekleyerek ,servise hazır hâle getirmiş oluyoruz.