0

yoğurdu yapmak için once inek sutunu kaynatiyoruz iyice kaynatiyoruz kaynayinca kopuruyor ya o zaman altını kisip biraz daha kaynatiyoruz daha sonra kaynayan sutumuzu ocaktan indirip soğumaya bırakıyoruz fazla sogutmuyoruz ama elimizi yakmayacak şekilde sogusa yeter. dahaa sonra yapacağımız sute göre yoğurt atıyoruz ve üzerini kapatıyoruz bir köşeye koyuyoruz . eğer sütü salladigimizda donmuş bir haldeyse sutumuz tutmuş demektir üstünü açabiliriz. sonra soğumaya bırakıyoruz yogurdumuz olmuştur.

0

yoğurt şöyle yapılır.aldığımız taze inek sütünü kaynatmaya başlarız.kaynamaya başladıktan sonra tencereyi ocaktan alır.sütü soğumaya bırakırız .serçe parmağımızla sütün sıcaklığını kontrol ederiz.süt ılık bir duruma gelince mayalamak için içine bir iki çorba kaşığı yoğurt koyar karıştırıp tencerenin ağzını kapatırız.üstüne bir havlu veya ona benzer bir şeyle örteriz.10- 12 sat sonra mayalanma olduysa buz dolabına koyar ,bir gün bekletiriz.sonrada afiyetle yenir.bence evde yapılan yoğurt her zaman market yoğurtundan daha iyidir.

0

yoğurdun yapılışı evde genellikle şöyledir.
ilk önce inek süt olursa daha iyi olur süt çiğ sütü kaynatmamız gerekir.daha sonra kaynayan süt kenarda soğumaya bırakılır ama ılık olması gerekir küçük serçe parmağımızla kontrol etmemiz gerekir belli bir zaman sonra. daha sonra ise ılık olduğu zaman içine iki kaşık yoğurdu koyarak mayalanmaya bırakılır ağzı kapatılıp tencerenin. sonra kalın bir battaniye ile iyice harmanlanır ve mayalanmaya bırakılır. mayalandıktan sonra neredeyse 5-6 saat mayalanması gerekir süt.süt mayalandıktan sonra yoğurt haline dönüşür katı bir hal alır ama ilk önce hemen yememeliyiz hemen yersek katı bir yoğurt olmaz cıvık bir yoğurt olur o yüzden en azından bir gün bekletilmesi gerekir buzdolabında daha sonra katı bir hal alır. ertesi gün afiyetle yenilir genellikle.

0

öncelikle taze süt alınır, bir güzel kaynatılır, ardından soğumaya bırakılır ne çok soğuk olacak ne de çok sıcak bu kıvama gelince de ayran ya da sütten biraz koyup sütü karıştırın. kapağını kapatın. eğer kış ise üzerine kalın bir şeyler kapatın yaz ise bir bezle örtmek yeterlidir. kışın daha uzun süre yazın daha kısa vakit bu şekilde bekletilir. maya tutunca dolaba kaldırılır. yoğurt hazır.