1

güne zinde başlamak için öncelikle dün gece çok geç yatmamak ve uykuyu kaliteli bir şekilde almak gerekir. kaliteli uyku güne zinde başlamak için ilk yapılması gereken şeydir. fazla geç yatıldığı zamanda vücuttan melatonin hormonu salgılanmaz ve bu hormon vücutta fazla salgılanmadığı zaman vücut direnci düşer. iyi bir uyku aldıktan sonra ise güne kesinlikle dengeli bir kahvaltı yaparak başlamalıyız. kahvaltı günün en önemli öğünüdür çünkü. düzgün bir kahvaltı yaparak vücudumuza gerekli olan vitamin ve mineralleri de almış oluruz ayrıca kesinlikle dengeli bir kahvaltı sayesinde kan şekerimiz de yükselmiş olur ve vücut halsizliğini üzerinden atar. ayrıca uyandıktan sonra ilk iş olarak elimizi yüzümüzü düzgün bir şekilde yıkayıp kendimize gelmek gerekir. sonrada canlarımızı açarak ya da balkona çıkarak temiz hava almalıyız. temiz hava sizi kendinize getirecek ve üzerinizdeki uyku halini daha çabuk atmanızı sağlayacaktır. yani sırasıyla, kaliteli bir uyku uyuduktan sonra önce soğuk suyla eller ve yüzler yıkanıp ayılırız, ardından vücudumuzda temiz hava alırız ve dengeli bir kahvaltı yaptıktan sonra da güne gerçekten çok zinde bir şekilde başlamış oluruz.

0

yani güne zinde başlamak için uykunu alman lazım. iyi bir şekilde uyuyacaksın ki; en azından güne iyi bir şekilde başlasın. sabah kalktığımda güler yüzlü bir şekilde kalkarsan gün boyunca mutlu olabilirsin, yani mutlu olamasanda mutluluk rolü oynayabilirsin. yani demek istediğim mutlu olmak istiyorsun ya güne iyi başlamak istiyorsun, yani bunu yapacaksın en azından hani bu devirde artık mutlu olmak da çok zor oluyor. artık biz de kendimizi mutluyuz diye avutuyoruz. ben arada bir bazen böyle yapıyorum sana da tavsiye ederim. yani kafana hiçbir şeyi takmayacaksın o gün boyunca en azından zihinde olursun ama uykunu mutlaka alacaksın ve uykudan kalktığında guzelce kahvaltını yapacaksın o şekil işte. :)

0

güne zinde başlamak için çok uyumamak lazım. çünkü çok uyku insanı uyuşuk yapıyor. sabah kalktığımızda hiçbir şey yapasımz gelmiyor biraz az uyuyarak güne zinde başlayabiliriz. daha sonra uyandığımızda güzel bir kahvaltı yapıp, kendimizi mutlu hissedip hayatta olduğunuzu bir kere daha şükredip ailemizin varlığına çevremizdekilerin varlığına şükredip, onlarla mutlu olup özgüvenimizi de alarak mutlu olmayı zinde olmaya başarabiliriz diye düşünüyorum ben.