0

ideal uyku saati kaç olmalıdır?

en az sekiz saat.

5 cevap
0

ideal uyku süresi bölünmesiyle de beraber de olsa bana göre de en az 7-8 saat arasıdır.

0

uzmanlar ideal uykunun 7 veya 8 saat olması gerektiğini söylüyorlar. ancka bazı insanlar daha saz uyuyabiliyor. örneğin 5 veya 6 saatle bile uykusunu alan insanlar var. uyku düzeni ve uyku kalitesi oldukça önemli. ne çok fazla uyumalı ne de çok uykusuz kalmalıyız. uyumadığımız zaman uykusuz kalınca ya da az uyuduğumuz zaman beyin işlevini yavaş yavaş yitiriyor. çok fazl uyuduğumuz zaman da başımız kaslarımız ağrımaya başlıyor yani çok falza uyumakta bize iyi gelmiyor. maksimum 7 veya 8 saat ile uykumuzu almış oluyoruz. ancak 5,6 saat ile uyku uyuyan veya 4 saat bile uyku uyuyan insanları gördüm bu durumlarda gündüz uykusu ile gece uykusunu tamamlamaya çalışan insanlar da var yani bu tamamen size kalmış bence verimli bir uukuiçin saatin de yatıp kallmalısınız. erken yatmak ve erken kalkmak düzenli uyku için oldukça önemli. hem fiziksel hemde ruhsal açıdan size iyi gelecektir. düzenli uyku şart.

0

ideal uyuma süresi 8 saattir ama maalesef bu süreler kisalabiliyor hem çalışma şartları olsun hem ailelerin gecim sıkıntısından dolayı insanlar ek iş yapma ihtiyacı duyuyor ve bu hayatı düzensiz etkiliyor bazen uykusuz bazen bir iki saatlik uyku ile ise gidenler var mesela benim gibi sabah 8 saat akşam sekiz saat çalıştığım günler oldu o yüzden düzenli uyku uyumak zor ideal uyku süresi 6 saat insan vücudu için yeterli bir sure

0

bence en az sekiz saat olmalıdır. bir zamanlar aptallar sekiz saat uyur diye saçma bir kişisel gelişim kitabı çıkmıştı. diğer tüm kişisel gelişim kitapları gibi bu da zırvalamaktan başka bir şey anlatmıyor. her sağlıklı insanın günde en az sekiz saat uyuması gerekir. bu süreleri kısaltıp dünyayı kurtamayacaksanız kendi sağlığınızdan ödün vermeyin ve internette yazan her şeye inanmayın. hele hele tamamen maddi çıkarlar uğruna yetkisi ve haddi olmadığı halde sağlık konusunda ahkam kesenlere itibar etmeyin.

0

ideal uyku saati yedi saat olmalıdır die düşünüyorum.