0

karniyarik corbasi mi yapiliyormus. ilk defa duyuyorum eger oyle birsey varsa. ama karniyarik icin patlican ve kiyma yeterli olacaktir. bir de sogan. baharatlar size kalmis artik. karniyarigi yaptiktan sonra isterseniz tencerede isterseniz firinda yapabiliyorsunuz. ama tercihinizi firindan yana kullanin cunku cok lezzetli oluyor karniyarik firinda yapildigi zaman. hic yemek yapmayi bilmeyen bir kisi bile yapsr yani. yapimi bir makarnayla esdeger benim gozumde.

0

karnıyarık yapımı zor olmayan ama lezzeti şahane bir yemektir. ama karnıyarık çorbasını duymadım daha önce. şimdi yemeğimizin tarifine geçelim.
malzemeler:
7-8 adet orta boy patlıcan
650 gr kıyma
4 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
4 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
tuz, karabiber, kırmızı pul biber, isteğe göre kuru nane, kuru fesleğen ve biraz kimyon
patlıcanları kızartma için yağ
üzeri için yeşil biber
( ölçüleri isteğe göre azaltılabilir)
yapılışı
önce patlıcanları yıkayıp dışlarını kağıt havlu veya mutfak havlusuyla kurtuluyoruz. daha sonra alacalı bir şekilde soyup yağda kızartıyoruz ( dilerseniz patlıcanları ikiye bölüp kızartabilirsiniz). daha sonra bir tencerede kıymayı rengi dönene kadar kavuruyoruz ve içine soğan ve biberle biraz daha kavuruyoruz. içine salçaları ve baharatları atıp karıştıyoruz ve ocağın altını kapatıyoruz. tepsiye dizdiğimiz patlıcanları uzunlamasına bıçakla açıyoruz. hazırladığımız harcı içlerine dolduruyoruz. üstüne yeşil biberlerden koyuyoruz, isteğe göre domates de koyulabilir. içine bir miktar salçalı su ekleyip 250 derecelik fırında 30-45 dk pişiriyoruz. (ısı ayarı ve süresi fırına göre değişebilir) fırından çıkarıp servis edebiliriz. afiyet olsun :)

0

karnıyarık yemeğini çok severim. özellikle mevsiminde yetişen patlıcanlarla yapılınca daha güzel oluyor. karnıyarık çorbasını bilmiyorum ama karnıyarık yemeğini biliyorum. karnıyarık yemeği için 6/7 patlıcanı alacalı şekilde bir güzel soyun tuzlu suya atın. acısı çıksın daha sonra kağıt havlu ile kurulayın. bu sırada 500 gram kıyma, bir büyük soğan, 2 domates, bir yemek kaşığı salça, karabiber, tuz ve sıvıyağı bir güzel kavurup iç harç hazırlayın. patlıcanlara şerit halinde birer çizgi atın bir güzel kızgın yağda kızartın. kağıt havluya alıp fazla yağını alın. patlıcanı yarin içerisine kıymalı harçtan koyun. borcama veya fırın tepsisine dizin. üzerlerine birer veya ikişer dilim domates koyun bir güzel fırında pişirin. karnıyarık yemeği hazır.