1

sigara alkol gibi zararlı maddelerin kullanılması veya kullanılan ortamda bulunulması . ağır kaldırmak darbe almak vb. etkenlerden dolayı bebek zarar görebilir ve ilaç kullanmayı da saymamız gerek.

2

gebelikte ağır kaldırmak, belli bir aydan sonra cinsel ilişkiye girmek ve bazı ilaçların kullanımı gebelik icin tehlike teşkil eder.

0

hamilelik esnasında çocuğu tehlikeye sokabilecek birkaç durum mevcut aslında. bunları ‘’nedir?’’ diye soracak olursanız bir kere başlı başına ağır işleri tek başınıza yapmamanız gerekiyor… hele ilk üç ay. ayrıca hamilelik esnasında hiçbir annenin ilaç almamalı... hamilelik sırasında ilaç alınmamasının sebebi ilaçların bebek üzerinde olumsuz etkilerinden dolayıdır. bu nedenden dolayı ilaçlar, hamilelikte kullanılan ve kullanılmayan ilaçlar olarak gruplandırılmış. ve eğer ilaç kullanması zorunlu ise doktor kontrolünde kullanılması gerekiyor. çünkü bebeği minimum şekilde etkileyecek ama annenin sağlığı da bozulmaması için belirli bir dozaj ayarlaması gerekiyor. birde hamilelik esnasında anne adayının sigara içmemesi gerekiyor. çünkü annenin sigara içmesi durumunda bebeğini oksijensiz bırakır. bu da erken/ölü doğum ya da düşük tartılı doğumlara neden olurken bebeğin kronik hastalıklarla dünyaya gelmesine neden olmaktadır. hamilelik sırasında alkol alındığında da kısa vadede zarar vermiyor gibi görünebilir ama ağır ve geri dönüşü olmayan zararlar veriyor bebeğe anne karnında. bedensel ya da zihinsel engelli olmasına sebep olabiliyor. hamileliğin ilk dönemlerinde hamilelerin yüksek radyoaktivite yayan cihazlara maruz kalması bebeğin anne karnında zarar görmesine sebep oluyor. bu radyoaktif cihazlar yüzünden fetüsün, ceninken ölmesine, kemik yapısı bozukluklarına, beyinde büyüyememe ya da beynin hiç oluşmaması, büyüme geriliği gibi problemlere yol açmaktadır. o yüzden çok dikkatli olmalı hamile kadınlar.