0

kiraz reçeli için öncelikle kirazları saplarından ayırın bir güzel yıkayın daha sonra çekirdekleri için pipet veya çöp şiş kullanarak çekirdeklerinden ayıklayın. bir tencereye koyun üzerine şeker ekleyip bir kaç saat sulanmasını bekleyim ardından içine birkaç tane limon tuzı koyu. kaynamaya bırakın köpük olmaması için birazcık tereyağı ekleyin. daha sonra suyunu çekip kıvam alana kadar kaynatın. temiz cam kavanozşara sıcak sıcak koyun eğer çabuk tüketecekseniz hemen ağzını kapatıp ters çevirin. biraz böyle bekletin daha sonra buzdolabında saklayın.

0

kiraz reçeli yapmak için kullandığı malzemeler 1 buçuk kilo kiraz çekirdekleri ayıklanmış şekilde 1 kilo toz şeker 1 adet limonun suyu bir çay kaşığı tereyağı tereyağı ilave etmek daha hızlı reçeller elde etmemize yardımcı olacak köpükleri de engelleyecektir dilerseniz çubuk tarçın ilave ederek reçeli arama lan durabiliriz kirazların çekirdeklerini ve saplarını ayıklayıp iyice yıkayın ve kurulayın kirazlara tencereye alalım ve ölçülü şekeri ilave edip bir gece bekletelim suyunu sağdan ve şekerle bütünleşen kirazları kısık ateşte yavaş yavaş kaynatmaya başlayalım ara sıra karıştıra karıştıra pişirelim kaynamaya başlayınca karıştırmayı bırakalım bu aşamada tereyağını ilave edebiliriz limon suyunu bu aşama da ekleyelim ekleyelim ve limondan sonra 2-3 dakika daha kaynatıp altını kapatalım sıcakken kavanozlara alalım ve kapaklarını kapatıp ters çevirelim ertesi gün güneşten uzak bir yerde muhafaza etmek üzere kaldıralım yapmamız gerekenler sadece bunlardır şimdiden deneyenlere afiyet olsun

0

önce malzemeleri yazalım; 1,5 kilo kiraz, bir kilo toz şeker,bir adet limon yapılış aşaması: yıkanmış ve sapları çıkarılmış kirazların çekirdekleri bir aparat yardımıyla çıkarılır. üstüne şeker ilave edilir su ilave edilir en az 6 saat olmak kaydıyla bir gece bekletilir. sabahleyin beklettiğimiz karışımı kirazları örselemeden hem karıştırıp hem kaynatırız.sonra limon suyunu ekleyip on dakika kadar daha kaynatırız. sonra ocaktan alır soğutur ve kavanozlara reçeli yerleştiririz. afiyet olsun özellikle öksürüğe çok iyi gelir.