0

antioksidan insan sağlığı için çok önemlidir.hücreleri hastalık oluşumunda etkili olan serbest radikaller olan oksidanların neden olduğu hastalıklardan korurlar.antioksidanı yapay gıdalar ve ilaçlarla almak yerine doğal yollarla almak insan vücudu için en ideal olan durumdur.peki hangi besinlerde bulunur sorusuna geçecek olursak.
çilek, bitter çikolata, ıspanak,brokoli, baklagiller,brokoli,pancar,lahana, ceviz gibi besinlerde bulunur.düzenli olarak aşırıya kaçmadan tüketilmelidirler.

0

antioksidan oksitlenmeye karşı tölere gösteren ve kısacası bozulmaya karşı ürünün raaf ömrünü uzaltan maddeler ayrıca bu terim çok büyük terim yani eczcılar genelde ilaçlarda kullanır üreticiler ise ürünlerde kullanırlar zeytin yaprağı zencefil sarımsak defne yaprağı bildiğmiz kurutulmuş meyveler birçok bitki say bababam say bitmez kısacası uzun bir konu

0

antioksidan insan vücudu gerçekten önemli bir kimyasal maddedir bu maddeyi insanın vücut hücreleri kendi kendine üretebilir ve bazı besinler yoluyla elde edebilir bu madde insan sağlığını tehdit edebilecek tüm maddeler için bir antioksidandır antioksidanın yaşlanmayı geciktirdiği uzmanlar tarafından gözlemlenmiştir.
antioksidanın en büyük yararlarından biride hücreleri onarmaktır
peki hücre onarımına yardımcı olan bu antioksidan maddeler en çok hangi besinlerde bulunur.
böğürtlen
brokoli
domates
kırmızı üzüm
yeşil çay
kırmızı erik
tam tahıllar
havuç
antioksidan maddeler genelde besin temelidir bir çok meyve sebzede bulunan
antioksidan özellikle kırmızı meyvelerde yoğunlukla bulunur halk arasında oldukça yaygın olan kansere karşı kırmızı meyve tüketin algısı da buradan gelmektedir .
antioksidan için kısaca vücudun koruma kalkanı denilebilir.

0

antioksidan vucuttaki zararlı hücreleri yok eden bir maddedir aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirir.

kırmızı erik , brokoli , domates , böğürtlen , havuç , yeşil çay , üzüm , sarımsak , ıspanak bunlarda bolca antioksidan bulunur ve vucuda fayda sağlayan gıdalardır.

0

antioksidan vücudumuzda bulunan radikaller den kurtulur ve yeni hucre olusumunda onemli rol oynar.ıhlamur böğürtlen domates gibi yiyeceklerde bulunur.

0

antioksidan vücudumuzdaki ormanlarımızın temizliğinin bağırsaklarını düzenli çalışıyorsa yada yeşil çayda bulunur , kahvede, elmada, salatalık lifli besinlerde

0

antioksidan olmazsa olmazdır böğürtlen kavun avokado ananas ispanak fasulye bulgur bakla börülce firik buğday yarma yeşil çay kahve siyah çay antioksidandır antioksidan vücudumuz için önemli bir yer tutmaktadır vücudumuzda bulunan zararı radikalleri yok etmek için antioksidan olmazsa olmazdır böğürtlen vb yiyecekler içecekler içeeisinde antioksidan içerirler

0

antioksidan vucudu zararlı bakteri ve virüslerden korumaya yarayan organizmaya verilen isimdir. vucudumuz antioksidanı kendiside üretebilir. dışarıdan gıda yardımıyla alınabilir. tükettiğimiz birçok gıda antioksidan açısından zengindir. içerisinde en çok antioksidan barındıran yiyecekler havuç, ıspanak, şeftali, brokoli, portakal, limon, et ve süt ürünleri, ceviz, fındık, yeşil yapraklı sebzeler, yumurta, elma ve soğan antioksidan açısından zengindir. aslında aklınıza gelebilecek her meyva ve sebzede antioksidan bulunur.

0

antioksidan vücudumuzu virüslerden ve mikroplardan koruyan bir maddedir.antioksidan buluna besinler ise et ve et ürünleri,süt,yumurta,yoğurt, süt ve süt ürünleri meyveler,sebzeler,bitki çayları yüksek miktarda antioksidan bulundurur.

0

antioksidan çok önemli bir şeydir.vücudun direncini arttırır. antioksidan içeren besinler ise ruşeym buğday domates maydanoz karpuz

0

antioksidan vücudu zararlı mikroplardan ve virüslerden koruyan bir maddedir. antioksidan, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, domates, salatalık, ve diğer sebzelerde bulunur.

0

antioksidan vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmek için harekete geçen bir şey ver antioksidan çok faydalı çok yararlıdır.

0

antioksidan meyvelerde ve sebzelerde bol miktarda bulunan vücudu toksinlerden arındıran, vücudumuzu yaşlanma etkilerine karşı koruyan genellikle üzüm, nar gibi kırmızı meyvelerde bulunur

0

vücut hücreleri tarafından üretildiği gibi, gıdalarla da alınan bir grup kimyasal madded ir. gıdalarla alınan en önemli antioksidanlar, beta karoten, e ve c vitaminleridir.

0

antioksidanın vücudu zararlı hücrelerden arındıran faydaları vardır. zararlı hücreler vücudun sağlıklı işleyişini etkileyerek yaşlanmayı ve hastalığa yakalanma riskini hızlandırır. vücudu bunlardan arındırma in en kolay yolu ise, antioksidan hücreleridir. özellikle buğday, mısır, pirinç gibi tahıllarda bulunmaktadır. ayrıca ayçiçek yağı, mısır özü yağı, pamuk yapı gibi yağlar da, ceviz, badem, yer fıstığı gibi kuru yemişler de ve yeşil sebzeler de bulunur. domates, karpuz, hurma, tavuk ciğeri, puk biber, kırmızı lahana gibi besinler de bulunmaktadır. bunun yanında çinko olan proteinler de de bulunmaktadır. et, süt ve süt ürünleri, patates, fıstık, kabak çekirdeği, fasulye gibi besinler de bolca bulunmaktadır. ayrıca üzüm çekirdeği en güçlü antioksidan içeriğe sahiptir.

0

antioksidan aalinda direk tek bir seyin adi degil tabi ki... örneğin su vücudumuzdaki toksik maddeleri yani besin artiklari gibi curumus zehir olan maddeleri vucudumuzdan uzaklastirir bu yuzden su da bir antioksidandir. bunun disinda c vitamini , meyve sulari, tabi taze sikilmis ev yapimi olan meyve sularindan bahsrdiyorum yine antioksidandir.

0

antioksidan vücudumuzun direncini bağışıklık sistemini güçlendiren bir maddedir.

0

antioksidanlar vücut içerisindeki zararlı maddelerle savaşan ve bu maddeleri vücutta etkisizleştirerek uzaklaşmasını sağlayan kavramlardır.her insanın vücudu kendi antioksidanını üretmekle birlikte bu antioksidanlar dışarıdan katkı olarak gıda ve meyvelerden de karşılanabilinir.antioksidanlar genelde doğal yetişmiş ürünlerde bulunmakla birlikte aslında pazar tezgahlarında gördüğümüz çoğu meyve ve sebzelerde bulunmaktadır.pırasa ve yeşilliklerde içerisinde vücut dengeleyici ve düzenleyiciler çok miktarda bulunur burda dikkat edilmesi gereken noktalardan biri antioksidan veya düzenleyici&dengeleyici maddeler bulunduran bu besinlerin tek seferde degilde sürekli günlük olarak alınması önemlidir.aktarlarda çok sık gördüğümüz karanfil ve doğal çaylarda antioksidan özelliği fazla olduğu gibi bu bitkilerin tüketimi insanın olumsuz hava koşullarında direncini arttırarak sağlıklı kalmasına olanak sağlar.

1

vücut tarafından üretildiği gibi , gıdalarla da alınan bir grup kimyasal maddedir...serbest rakidallere karşı etki göstererek bunların vücuda zarar vermesini engeller..

0

sdöööbvfhkö kllhdfjkö jjhffklşövdh nhgdgjmmnvg nklşöndu kljgfgköö klşşnffhkm jolhfjkmm hjgdhkllöm hkkkvdfjlm fghllşşbfstjj ggukmnfhkk fhkkkmngjkl hjklöngh