0

antioksidan vücudumuzda serbest bi halde dolaşan kötü zararlı hücreleri vücut dışına atmaya yarayan vücut için çok önemli olan ve sebze meyve ve yeşilliklerde bol ve fazla bulunan bir içeriktir bir çok vitaminde de bulunur bu hücrelerden kurtulmak çok zor antioksidan ilk olarak millattan önce 4 yıllar alberto cousinin içinde çıkmıştır bu alberto ne yapsa bile bu hücreleri vücudunda atamamış tabi eskiden teknoloji yoktu idi o da kalbini doğada harcamış ve son zamanlarını çocuklarıyla harcamış ve 1 hafta sonra ölmüş fatihasina benim dedem(5×) ve ninemde (5×) gitmiş zavallı alberto bu ve bunun gibiler antioksidan maddelerin ne kadar önemli olduğu günümüz teknolojisiyle ulaşılmış

0

vücudumuzda biriken mikrop ve bakterilere karşı bağışıklık sistemimizin artmasını sağlar.fındık fıstık yumurta yoğurt ceviz kırmızırenkli meyva ve sebzelerde bulunur.vücüdün savunma mekanızmasını arttırdığı için bizi hastalıklardan korur.onun için bu gidaları çok tüketmeliyiz.sağlığımızı ihmal etmemeliyiz.protein olarakda cok olduğu bilinen fasulyedede antioksidan vardır.çay olarakda tüketmek istersek kuşburnuda bulunur.

0

vücuttaki toksikleri atmaya yardımcı olur ve kafein içeren ürünlerde vardır

0

cevabını bilmiyorum. eden sordunuz bu nu

0

vucut icin cok onemlidir antioksidanlar toksin atilimina yardim eder hastaliklara karsi vucudun direncini artirir yaslanmayi geciktirici ozelligi vardir.bir cok sebzede meyvede bulunur icinde bazi vitaminler vardir ve bunlar vucut icin cok onemlidir.hucre onarimina yardimci olur.vucut kendi olusturabildigi gibi bunu sebzelerden meyvelerdende alabiliriz kirmizi meyveler antioksidan acisindan zengin besinlerdir.kirmizi erik,kirmizi uzum,domates,brokoli,bogurtlen gibi meyve sebzelerde bulunur.yesil cayda da mevcuttur.

0

vücudumuzun dirençli olmasını sağlarlar ve birkaç vitaminde bulunurlar.bu vitaminlerin bulunduğu besinleri alırsak vücudumuzun immün sistemi gelişir ve hastalıklara karşı direnci artar.antioksidan vitaminler ise şunlardır: a vitamini,c vitamini ve e vitamini.örnek vermek gerekirse a vitamini havuçta bulunur ve havuç yiyerek bu antioksidan vitamini vücuda almış oluruz,c vitamini turunçgillerde bulunur ve bunları yediğimizde de antioksidan olan c vitaminini vücuda almış oluyoruz ve bu şekilde bu vitaminlerin bulunduğu besinleri tercih edersek vücut hastalıklara karşı dirençli bir hal alır.

0

antioksidanın kelime kökeni oksit yani sıvıların yükseltgeme anlamına gelir antioksidan ise sıvıların yükseltgelme önleyicisi olarak da bilinir sıvıların oksitlenmesini engelleen bu madde her türlü sıvı içine atılabilir ve suyu koruyabilir bunun yanında tabiki de tüm oksitlenme belirtileri kötü olmayabiliyor mesle hücrede glikoz organeli oksitlenebilyor bu da vücudu beslemek için karbondioksit su ve bunun yanında enerji üretir sadece vücutta değil demirin oksitlenmesi yani paslanması olarak da bilinir bu da bir oksitlenme çeşididir antioksidan besinler de vardır mesela bitter çikolata, ceviz, yaban mersini, çilek bunlar kolay olarak her yerde rahatlıkla bulunabilinen antioksidanlardır bunların yanı sıra zor olanlar da bulunur enginar veya ahududu gibi mevzimlik besinler zor bulunabilir

0

antioksidan vücudumuz için önemli bir yer tutmaktadır vücudumuzda bulunan zararı radikalleri yok etmek için antioksidan olmazsa olmazdır böğürtlen,domates, yeşil çay, kırmızı üzüm, kırmızı erik, brokoli,zencefil,anne,siyah çay ,

0

antioksidan vücudumuz için önemli bir yer tutmaktadır vücudumuzda bulunan zararı radikaller

0

antioksidan hücrelerimizin yaşlanmasını önler. genellikle kırmızı renkli meyve ve sebzelerde bulunur. bol olarak da kuşburnunda çok bulunur.

0

oksidan vücudumuzda bulunan serbest radikallerdir ve vücudumuza zarar verirler antioksidan ıse bu radikallere engel olur ve yok eder

0

antioksidan terimi diğer molekülleri anti oksidasyon adı verilen kimyasal bir süreçten koruyan çok çeşitli molekülleri kapsar. insan hayatı için en önemli olgulardan biri sağlıktır. antioksidan vücut hücrelerinin üretilmesini yanında belirli gıdalardan da edinilebilen kimyasal maddelere denir. antioksidan insan vücudu için oldukça gerekli bir kimyasal maddedir. bu maddi insanın vücut hücreleri kendi kendini öğretebilir ve bazı besinler yoluyla elde edebiliriz. bu maddi insan sağlığını rahatsız edebilecek tüm hastalıklara karşı etkili bir korumadır. yaşlanma gibi belirtileri geciktirdi de uzmanlar tarafından gözlemlenmektedir. okuduğunuz için teşekkür ederim iyi günler

0

antioksidanlar vucüdu serbest radikal denilen zararlı yapılardan koruyan maddelerdir. e c vitaminleri de güçlü antioksidanlardandır.siyah ve kırmızı üzüm çekirdeği ve kabuğunda bulunan resveratrol adlı madde dünyanın en büyük antioksidanıdır.yeşil çay ve sarımsakda güçlü bir antioksidan kaynağıdır.yeşil çay polifenol sarımsak ise selenyum adlı antioksidan maddeyi içerir.yaban mersinide güçlü antioksidan maddeleri içerisinde barındırır.

0

antioksudanlar vucudumuzun direncini artırır a e ve c vitaminlerinde bulunur

0

antioksidan vücudumuzun direncini,bağışıklık sistemini güçlendiren bir maddedir.hastalıklara karşı koruma görevi vardır.vücudumuzun değişik organlarında oluşan sağlık problemlerine karşı bizi korurlar.bu tür besinler vücudumuz için çok önemlidir.bu besinlere örnek sarımsak, soğan,pekmez, üzüm, ceviz, balık, gösterebiliriz.bu ürünlerden dengeli olarak alırsak daha sağlıklı oluruz.

0

antioksidanlar vücudumuzun için gerekli koruma ve direnç işlemleri için gerekli vücut yapısında hücrelerde bulunan ve taze senze ve meyvelerde bulunur.oksitlemmeye karşı kullanılır.vucudumuzda tokainlere karşı savaşır.

0

antioksidan vücudu temizlemeye yarayan bir maddedir genellikle kırmızı renkli meyve ve sebzelerde bulunur bu yüzden kırmızı renkli meyve ve sebzeleri çokça tüketmeniz gereklidir.

0

antioksidan yağların oksidasyonunu yavaşlatan madde .canlılarda, kimyasal süreçler,özellikle oksitlenmelidir.bitter çikolata en iyi lezzetli besleyici antioksidandır.genel olarak ,kakao içeriği ne kadar yüksek olursa ,çikolatanın içerdiği antioksidan o kadar fazladır.ceviz mineraller sağlıklı yağlar ve antioksidanlar açısından zengin olan popüler bir besindir.ayrıca kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olur.yaban mersin’i kalp hastalığı riskimi azaltmaya ve yaşla birlikte oluşan beyin fonksiyonlarındaki azalmayı geciktirmeye yardımcı olabilecek antosiyaninler ve diğer antioksidan açısından zengindir .ahududu besleyici lezzetli ve antioksidan karla doludur.bunlar antienflamatuar etkileri vardır .fasulye antioksidan alımınızı arttırmanın ucuz bir yoludur .ayrıca hayvan ve test tüpü çalışmalarında anti kanser yararları ile bağlantılı olan antioksidan kaempferol içerir.

0

vücudunda bulunur yemeklerde bulunur, diye biliyorum,

0

antioksidan veya yükseltgeme önleyici, yağların oksidasyonunu yavaşlatan madde. canlılarda, kimyasal süreçler, özellikle oksitlenme, serbest radikallerin oluşmasına neden olur. fındık fıstık ceviz yoğurt vb ürünler yumurtaların içerisinde de bulunur.