0

günlük olarak hesaplama yapamam ama aylık olarak 3 litre kahvaltılık gevrek ile birlikte tüketiyorum

0

1 lite su içerim az ama ben çok susamam
fazlasına ne gerek

0

böbreklerimden rahatsızım bu yüzden günde en fazla 2 litre su içmem gerekiyor ama 1 litreyi geçmiyor ve unutuyorum yani aklıma gelmiyor

0

genelde insanın kilosuna göre hesaplanır ama günde 3-4 litre su içmek iyidir

0

herhalde çok az su içen insanlardan biriyim gündelik hayatımda neredeyse aşırı derecede su içerim sabah kalktığımda su içmem niye bilmiyorum çay içelim kahvaltıda ramazan'da suyu doğada azalttım sadece sahurda bir bardak su içiyorum onunla tüm günümü değerlendiriyorum işte susamıyorum dün mesela paten sürdüm güneşin altında bir buçuk saat 1 saat gibi hiç susamadım eve geldim hurma yedim su içtim açtım orucu yani gündelik hayatında ben su içmiyorum hadi bir bardak hadi 2 olsun en fazla 2 bardak su içiyorumç

0

neden düzenli olarak su içmeliyiz?

neden düzenli olarak su içmeliyiz?

yaşamımızın normal döngüsünde, vücudumuz hayati işlevlerini yerine getirirken, her gün su kaybederiz. terlediğimizde ve tuvalete gittiğimizde su kaybımızı fark ederiz. lakin nefes alıp verirken bile su kaybederiz.

vücudun tüm hücreleri ve organları, düzgün çalışabilmek için suya ihtiyaç duyar. eklemlerin yağlanması, omurilik ve diğer hassas dokuların korunması, vücut ısısının düzenlenmesi ve gıdaların bağırsaklarda emilimine yardımcı olması için de su gereklidir.

su ayrıca mineraller ve yapı taşlarının çözünmesine yardım eder, böylece bu maddelerin vücuda alımı kolaylaşmış olur. ayrıca atıkların vücuttan taşınmasını sağlar. böbrekler için suyu hayati hale getiren bu iki görevdir.

vücudun ihtiyaç duyduğu suyun bir kısmı çorba, domates, portakal, meyve suyu gibi yüksek miktarda su içeren gıdalar yoluyla elde edilse de, su ihtiyacını tam olarak karşılamak için içme suyu tüketmek gerekir. vücudumuz için en iyi su kaynağı içme suyudur.

ne kadar su içmeliyiz?

günlük tüketilecek su miktarı, kişinin günlük yaptığı aktiviteye ve ne kadar terlediğine göre değişir. her gün tüketilmesi gereken, evrensel olarak kabul edilmiş su miktarı yoktur, ancak sağlıklı miktarın ne olduğu konusunda genel bir fikir birliği vardır. tıp enstitüsüne (iom) göre erkekler için yeterli miktarda alım günde yaklaşık 3 litre, kadınlar için yeterli miktarda alım yaklaşık 2,2 litre'dir.

su ve böbreklerin ilişkisi

su böbreklerin çalışması için gereklidir. böbrekler düzgün çalışmazsa, atık ürünler ve fazla sıvı vücutta birikebilir. tedavi edilmemiş böbrek hastalığı, kronik böbrek yetmezliğine yol açabilir, böylece organlar çalışmaz ve bu durumda diyaliz veya böbrek transplantasyonu gerekebilir.

üriner sistem enfeksiyonları (üse), vücudun en yaygın ikinci enfeksiyon türüdür. enfeksiyonlar böbrekleri de içeren üst üriner sisteme yayılırsa kalıcı hasar meydana gelebilir. ani böbrek enfeksiyonları (akut), özellikle de septisemi meydana gelirse, hayatı tehdit edebilir.

bol miktarda su içmek, bir üse riskini azaltmanın en basit yollarından biridir ve halihazırda bir üse geçiren hastalara da önerilir.

böbrek taşlarının başlıca nedeni de su eksikliğidir. böbrek taşları günlük önerilen su miktarını içmeyen insanlarda sıklıkla rapor edilir. araştırmalar, böbrek taşlarının da kronik böbrek hastalığı riskini artırdığını ileri sürdü.

kasım 2014'te american college of physicians, günde 2 litre su içmenin hiçbir yan etkisi olmaksızın böbrek taşı oluşumunu en az yarısı kadar azaltabileceğini belirten bir rapor yayınladı.

dehidrasyon - vücudun aldığı miktardan daha fazla su kaybetmesi - vücudun elektrolit dengesini bozabilir. potasyum, fosfat ve sodyum gibi elektrolitler, hücreler arasındaki elektrik sinyallerini taşımaya yardımcı olurlar. vücuttaki elektrolit seviyeleri, düzgün işleyen böbrekler tarafından dengede tutulur.

bu yüzden günde çok fazla su içmeye özen gösteriyorum. 4/5 litre

0

hergün en az 4 (dört) litre su içiyorum.

0

valla su içmeyi çok seviyorum elimde şişeyle geziyorum evde 4 litreyi buluyordur günde

0

litre değilde susadikca iciyorum yani :)

0

günde en az 3 litre su içerim . olması gereken de bu fazlasını veya azını içersen böbreklerin rahatsızlanabilir. ve böbrek rahatsızlığı acı verici bir hastalıktır.

0

ben gunde en az 1.5 litre icmeye calisiyorum suyumu. benim 1.5 litrelik bir sisem var. evin icinde nereye gitsem oraya gotururum. gozumun onunde dursun da su icmeyi hatirlayayim diye. :)

0

bulduğun yerde canım çektiğinde abanırım

0

yaz aylarında günde en az bir buçuk litre su içerim ama kış aylarında bu rakam oldukça fazla bir şekilde azalır günde hatta bazen iki günde bir bir bardak su içerim bu rakam günlük hayatımda olumsuz olarak bir çok yerde karşıma çıkar ama nedenini bilemediğimi senelerden dolayı pek fazla su tüketemiyorum

0

günde iki litre anca şu içebiliyorum. uzmanlara göre 2 litreden çok içmek gerekiyormuş.ben bazen 1 litre anca içebiliyorum.arkadaşlarım sürekli şu içiyorlar ama ben öyle olamıyorum bir türlü .

0

günde 1 litre su içiyorum. şu içmeyi seviyorum.

0

öncelikle selamınaleyküm ortalama bir insanın günde iki buçuk litre su içmesi gerekiyor tabii kışın daha az içebilir ama yazın en az 2 litre su içmesi gerekir çünkü bebekleri kurumaması için organların düzgün çalışması için çok su içmesi gerekiyor mesela ben birden çok su içmez the böbrek ve bağırsak rahatsızlığı çekişen hastaya ne arkadaşlar su içmem ezik yapmayın su candır su hayattır hayat kurtarır su içmezsiniz hayatınız kötü yolları girebilir lütfen su içinde sigara içmeyin bir tane arkadaşım var sigara içiyor bırak duramadım sigara ben 15k bıraktım tekrar başladım ama hiç bırakmadı onunla bırakmasın tavsiye ediyorum ben şu an 1 haftada bir çıkarım inşallah değişmem sadece özel günler içeceğim bir de yılbaşında arkadaşlarla rakı balık yapacağız yılbaşı akşamı o zaman gömerim bir paket parlement iyi akşamlar.

0

ben su icmeyi seven bir insanim gùnde genelde yaz kis farketmeden 3 litre su icerim

0

gunde en fazla yarın litre içiyorum bazen aklıma bile gelmiyor susuzluk içmek istiyorum ama çoğu zaman unutuyorum su içmem gerektiğini çay yada başka sıvı fazla tuketiyorum ama .su bir turlu aklima gelmiyor .

0

yazın günde 3 litreye yakın içerdim ancak kışın suya pek ihtiyaç duymuyorum çalıştığım iş biraz ağır olmasına rağmen içtiğim su maksimum 1 litre oda maksimumdur.

0

bi ara günde 2 litre falan içiyodum son 2 haftadır günde 1 bardak su yetiyo