1

bence bu soru yerine geçmemeli.kitap okumak o kadar yararlı bir şey ki bunu sonradan gayet iyi anlıyorsunuz. babam zamanında çok söylerdi; oğlum kitap oku kitap okudukça bakış açın değişir, anlaman değişir, kendini geliştirirsin ,biz ne yaptık kafamızın dikine gittik.kitap okumak çok güzel çok harika bir şey, böyle insan bi romanın içinde sürükleniyor, sanki oturduğu yerden o olayı ''ben'' yaşıyormuşum gibi oluyor.zihnini geliştiriyor konuşması düşünmesi kısacası her şeyi değişiyor kitap okumak hayatımızın her yerinde olmalı.

1

tabiki yararlı buluyorum cünkü kitap okumak hem konuşmamızı hemde okumamızı ve bizi bilgi sahibi etmemizi sağlar.

0

en sevdiğim şeydir, kitap okumak. herden çok daha fazla yararı vardır. toplumlar okumazsa gelişemez

0

kitap okumayı yararlı bulmasak bu kadar cümle kuramayan insan niye var ki? :)

0

tabiki kitap okumak çok yararlıdır hem eğitim aracılığıyla hemde modernleşme amacıyla eğer çok kitap okuyorsanız gittiğiniz ortamda saygınlık görürsünüz.

0

kitap okumayı tabii ki de yararlı buluyorum.
insanların beyin gelişiminde yorumlama güçlerinde ve kendini ifade edebilmelerini de büyük bir rol oynar kitap okumak.
türkçede türkçe sınavlarında paragraf sorularını çözmek için kesinlikle bol bol kitap okumamız lazım kitap okumanın paragraf çözmeye çok faydası var anlama ve yorumlamada özellikle de..
ben kitap okumanın hiçbir zararı olmaz hem bilgilendirin hem belki de gezmediğimiz görmediğimiz yerler hakkında bilgi alırız hem de kendimizi ifade edebilme kabiliyetimiz artar diye düşünüyorum kitap okumamızı sürekli olarak tavsiye ederim..

0

kitap okumanın zararı olmaz ki zaten tabi yaralı bulacağız. kitap okumanın ne gibi faydaları vardır dense daha doğru olur du, çünkü zaten zararı yok ya ondan dolayı zararı olmayan bir şeyin faydaları olur bunların sayılması olsa soru daha güzel olur du. neyse gelelim cevabımıza şimdi ben kitap okumayı çok seven biri olarak ne gibi faydalarını gördüm söyleyeyim. ilk başta konuşmanız kesinlikle çok fazla değişiyor. yani şöyle diksiyon diyorlar ya ondan bahsediyorum.
konuşurken çok fazla bir kelimeyi tekrarlıyorsan eğer, bun dan kurtulursun. örneğin hım, şey, eee tarzında kelimeleri diksiyonu iyi olmayan kişiler çok fazla kullanır. bundan dolayı kitap okumak çok faydalidir. bir de öğrenciler için vazgeçilmez bir güzelliği vardır kitap okumanın mesela sınavlar da soruları okuyup anlama konusunda fazla iyi olamaya bilirler ve bu konuda ki sıkıntılarından kitap okuyarak kurtulurlar. bir de güzel tarafı mesela hızlı okumayı öğrenmektir. hızlı okuma öğrenciler için velinimettir. hele ki sınavlara girecek öğrenciler için çok önemli bir durumdur. ornek verecek olursak sınav 120 dakika ve sınav da 100 soru oluyor. gelde bu süre de bu kadar soruyu cevapla, bundan dolayı da kitap okumak bambaşka bir güzel tarafı da vardır.

2

tabi ki de yararı vardır. insanlarla iyi iletişim olur. toplum için de genel kültür olur.

2

tabiki de kitap okumak çok faydalıdır. okuma hızımız artar, insanlarla daha iyi iletişim kurarız, kelime dağarcığımız genişler.

0

evet kitap okumasamda ne kadar kitapların insan üzerinde birçok çok etkisi var. bir insan kitap okuduğu zaman hayal kurmayı öğrenir, ben kitap okuduğumda o kitabın içinde bulmak isterim, sanki o olayı, hikayeyi ben yaşıyormuşum gibi hissetmem lazım. deyse o kitabı okumam. çünkü bir kitabı kendi içine beni almazsa sanki boşa okuyormuşum gibi geliyor, baxı kekimelerini anlamaz hale geliyorum. bir insan kitap okursa diksiyonları düzelir, hayata bakış açıları genişler.

0

kitap okumak en faydalı bir eylemdir.kitap okumak dünyayı gezmek gibidir.dünyada bir yere gidilir .fakat kitap okuyarak her yere gidilir.
kitap insan ruhuna bir ilaç, yaşantısına renk verir.
kitap ufkunuzu geliştirir.

0

kitap okumak faydalı olan kitapları okumak daha yararlı diye düşünüyorum

0

tabiki kitap okumayı yararlı buluyorum zeka geliştiriyor, kelime hazneni genişletiyor,türkçeni düzeltiyor ,hızlı konuşmanı sağlıyor bence kitap okumanın bir çok faydası vardır herkezin okuması gerekiyor.

0

tabi ki kitap okumak çok keyifli insan kendini kaptırdı mı bırakmıyor

0

bence çok yararlı diye düşünüyorum çünkü kendimizi geliştirmek hafızamızı biraz hızlandırmak için yararlı buluyorum.

0

evet , “kitap okumayı yararlı buluyorum “ . konuşurken , cümle kurarken ve soru sorarken en azından daha yanlışlık yapıyorum.