0

bunun en basit yolu şudur , devamlı interneeten araştırdığın bilgileri kitaplarda bulmaya çalışacaksın bu seni kitap okumayada kitabı sevdirmeyede alıştıracaktır . örneğin bilimsel yazılar hakkında araştırma yapacaksan git kitaplardan ansiklopedilerden bulmaya çalış bu senin kelime darağacınıda geliştirecektir . hem kitap okumanın zevkini alacaksın hemde araştırdığın bilgilerden bu sayede şüphe duymayacaksın .

0

öncelikle kişilerin ne tarz şeylerden hoşlandığını bilmek gerekir. kitap okumayan birine ilk olarak merak uyandırıcı, heyecanlandırıcı, mutluluk verici kitaplar tavsiye edilmelidir. bu kitaplar çok kalın sayfalı olmamalıdır. yoksa okuyacak kişi bu durumdan sıkılabilir, gözü korkabilir. kitaplar merak uyandırıcı olursa ve akıcı bir dille yazılmışsa okuyan kişi sonuna kadar gitmek ister. bir de küçük yaşlarda ise çocuklara ödül sistemi ile de kitaplar sevdirilebilir.

0

sevdirmek istediğimiz kişi eğer bir çocuk ise ilgi alanına yönelik kitaplar seçmek gerekir.rol model olarak ona örnek olun ve yanında kitap okuyun.resimli kitaplarla başlanabilir daha ilgi çekici olsun diye.eğer bir yetişkin ise bu kişi biraz zor kitap okumayı sevdirmek.yine de denemek gerekir tabi.

0

eğer sevdirmek istediğiniz çocuksa kitabı vermeden önce kısaca kitaptan bahsedin yani onun ilgisini uyandırmaya çalışın merak etsin neler olacağını birde çok önermiyorum ama hediye yöntemini deneyebilirsiniz mesela 5 kitap okursan sana istediğini alacağım gibi ama çok önermiyor çocuklar bu durumda hediyeye odaklanıyorlar kitabı olumuş olmak için okuyorlar

0

ilgi cekicek bır kitaba başlayınca devamı gelir bence . onun dışında istemeden birine bişey yaptirmak zor .

0

kitap okumayan bir kişiye kitap okumasını sağlamak gerçekten de zordur çünk o kişi çocukluğundan kitap okuma alışkanlığını edinmemiştir ve bizim sevdirmemiz biraz zor olabilir ama bu kitabı sevdiremeyeceğiz anlamına gelmez o kişiye hafif karmaşık olmayan sade ve gerçekten de güzel olduğunu bildiğimiz bir kitp verirsek okumasını istersek ilk başta kitabın sade olmasından çok sıkılmayacaktır sonradan kendini kitabın akışına bıraktığı zaman kendiliğinden gelir. ya da eğer bizim okuduğumuz ve gerçekten de iyi olduğunu bildiğimiz bir kitabı birisine sadece ilk 10 sayfasını okutmaya çalıştırmak o kişi kendimizi 10. sayfaya kadar büyük ihtimalle kitabın konusunı anlar yani roman ise bu kitap olayı anladıktan sonra biraz daha okuyacaktır biraz daha biraz dha dedikten sonra o da kitabın güzel olduğuna kanaat getirecektir ve daha çok okuyacaktır . kitabı bitirdikten sonra o taba benzer bir kitap daha ister ve alışkanlık kazanır. son olarak tan da bir söz vardır der ki bir kişi eğer hiç kitap okumuyorsa herşeyi bildiğini sanır biraz kitap okursa o kişi bilgisinde şüpheye düşer biraz daha da omursa gerçekten de ne kdar cahil olduğunu anlayacaktır.

1

dikkatini çekeceğini düşündüğünüz konularda şu kitapta böyle bir şey var, bu kitapta şöyle bir bölüm var denilerek merak uyandırılabilir. tam senlik kitap, bir çırpıda okursun gibi hem güven telkin edici, hem motive edici sözcükler kullanılabilir. tabi bu konuda karşınızdaki kişi, ilgi alanları ve kitaplarla ilgili bilginiz olması gerekir.

bilginiz yoksa da ben okudum hoşuma gitti, okumadım ama çok merak ediyorum ilk fırsatta okurum gibi sözlerle merak uyandırılabilir yine.

0

okuması kolay, akıcı bir dili olan, güzel konulu bir kitap hediye edersin, sonra belki ikincisini. kitap tavsiyeleri verirsin, okuması gereken kitapları heyecanlı heyecanlı, merak uyandırıcı bir şekilde anlatırsın. kitap okumanın keyfinden bahsedersin. yine de olmuyor mu? e en azından uğraştın, bırak o gidip kafasını kuma falan gömsün.

0

çok sevilen ve satılan kitapları okumaya başlayarak zamanla kendi tarzlarına hitap eden kitapları kendileri alacaklardır

0

ilgi duyabileceği konularda kitap seçilmelidir.

0

okuduğum kitapları ballandıra ballandıra anlatarak.

1

o insanın hoşlandığı şeylere yönelik kitaplar hediye edilebilir.

1

kitap okumayı sevdirmek için o kişiye gerçekten seveceği bir kitap hediye etmeli. böylelikle ilk adımı atıyorlar. :)

1

öncelikle kitap okumanın faydaları anlatılabilir daha sonra ilgi alnına göre daha az sayfalı kitaplardan başlayarak okumasi daha iyi olur , eğer evliyseniz ve çocuğuna boyle bir aliskanlik nasil kazandiririm derseniz evde tüm aile hep beraber kitap okumali ve kitap saatinde başka işle meşgul olunmamali ve bir sure sonra etkisini ve faydasını gösterecektir

1

sevdiği konularla ya da ilgi duyduğu konular içeren kitaplarla baslanmali.

1

insanlar öncelikle zevklerini belirlemeli ve o yönde kitaplar seçip okumalıdır. bazı programlar var okumaktan sıkılıyorsanız açın kitabı dinleyin. evet böyle bir şansınız da var. kişisel görüşümdür eğer dinleyerek bile başlarsanız bir süre sonra sizi cezbedecek ve okumak isteyeceksiniz.