0

kıymayı kavurduktan sonra sonra soğanı ekleyip salçasını baharatını ekliyorsunuz katı yağla yapmanız gerekiyor iç harcını bunu bir gün öncesinden yapmanız daha iyi olur dolması gerekiyor çünkü harcın ince köftelik bulgur ve irmiği ıslattıktan sonra baharat ve salça ekliyorsunuz ayrıca onunda bunu fazlasıyla yoruyorsunuz elinize aldığınızda şekil alabilecek seviye getiriyorsunuz ondan sonra fındık büyüklüğünde alıp yuvarlayıp ortasında delerek iç harcın içine koyup şekil veriyorsunuz kapatıyorsunuz sonrasında haşlıyorsunuz afiyet olsun

0

içli köfte hazırlamak için öncelikle bulguru ve sıcak suyu hazırlarız daha sonra bulgurun üzerine sıcak suyu dökerek şişmesini bekleriz bulgur şiştikten ve birazcık soğuduktan sonra içerisine biber salçası domates salçası tuz karabiber pul biber eklenir bir tane yumurta kırılır bir çay bardağı kadar un eklenir güzelce yoğrulur ve içli köftenin içine hazırlamaya başlarız bunun için soğanlar çok küçük bir şekilde doğranır güzelce kavrulur üzerine kıyma eklenir kıyma evde güzel güzel kavrulur daha sonra içerisine birazcık salça ekleyebilirsiniz ekleme edebilirsiniz bu sizin zevkinize kalmış içerisine yine tuz karabiber pul biber eklenir iri iri kaydığımız cevizler eklenir daha sonra hazırladığımız bulgur elimizde güzelce açılır içerisine kıymalı harç doldurulur ve güzelce kapatılır isterseniz kızgın yağda kızartma bilirsiniz isterseniz kaynar suda haşlayın bilirsiniz.

0

demek içli köftenin tarifini istiyorsunuz. bende hemen anlatayim ki siz de yapasınız. ve yiyesiniz. daha dün yaptılar bizimkiler ve çok lezzetli idi. afiyet oldu bize inanın. şimdi gelelim tarifimize yarim kilo soğan ufak ufak kıyılır. onu bir tavaya koyuyoruz ve tavaya bir miktar hatta az bi miktar yağ ile pembeleşene kadar kavuşuyoruz. sonra 500 gr kıyma yi önceden kıydığımız ve pembeleşene kadar kavurduğumuz. soğanın içine koyuyoruz. sonra kıyma iyi bir şekilde kavrulduktan sonra bir tatlı kaşığı reyhani içine katıyoruz ve sonra bir güzel karıştırıyoruz.
daha sonra ocağın üstünden alıp bir köşeye koyup soğumasını bekliyoruz. daha sonra bir kilo bulgura bir çay bardağı irmik, sonra 500 gr dana kıyma 500 gr tavuk kıyma yi koyuyoruz, yanlız dana kıyma yağsız olacak. sonra bir yemek kaşığı tuzu bir tepsiye koyarak yoğurmaya başlıyoruz. bu içli köftemizin dışı olacaktır. böyle biraz yoğurduktan sonra. bir su bardağı suyu ekleyerek yoğurmaya devam ediyoruz. yoğurma işlemi 15 20 dakika devam etmeli. daha sonra yoğurduğumuz dış harcı dağılmayacak şekilde su ilave edilecekse biraz biraz ekliyoruz ama fazla eklemememiz lazim ki harç dağılmasın. onun ayarını siz yapacaksınız artık. daha sonra yoğurduğumuz harçi bir araya toplayarak hafif kaldırıp tepsiye fırlatıyoruz. eğer firlattiktan sonra dağılma olmuyorsa. harç tamam dır. daha sonra ceviz büyüklüğünde harçtan alıp elimizi hafif hafif ıslatarak parmaklarimizla içini açmaya çalışıyoruz. daha sonra önceden soğumaya bıraktığımız ve soğumuş olan harçtan tatlı kaşığı ile içini doldurup kapatma işlemini yapıyoruz. kapatırken yuvarlak şekil vermeye çalışırsanız daha hoş görünecektir. daha sonra yuvarlak yaptıklarımızı ayrı bir kapa koyuyoruz. son olarak bir yemek kaşığı olacak şekilde domates ve biber salçasını tencerede yarim çay bardağı yağ ile kavuruyoruz. sonra bir litre sıcak suyu kavrulan salçanın içine koyuyoruz. bu nedenle salçayı kavururken büyük bir tencere kullanilmasi daha iyi olur. sonra suyun bir güzel kaynamasını bekliyoruz. gerek duyulduğu takdir de suyuna 1 miktar tuz da koyabiliriz. tuzu da tuzsuz olabileceğini düşünerek koyuyoruz. tabi daha sonra da tuz koyula bilir. daha sonra köfteleri birer birer kaynayan suyun içine koyuyoruz . daha sonra 10 dakika kaynatıyoruz ve içli köftemiz yenmeye hazır hala gelmiştir. ancak bu içli köfte tarifi elazığ yöresine ait olup. sizin vereceğiniz ve bildiğiniz tariflerle uyuşmaya bilir. gerçi çoğu kısmı aynı olacaktır. bundan emin olabilirsiniz. sadece yenilişi ve şeklinin farklı olacağını tahmin etmekteyim. herkese şimdiden afiyet olsun der. sağlıcakla kalmanız dileyi ile hoşça kalın. herkese bol ve güzel kazançlar olsun diyorum.

0

içli köfte nasıl hazırlanır öncelikle ince bulgur ve iri bulgur karıştırılır ve üstüne sıcak su eklendikten sonra bir süre beklenir iç harcını gelirsek kıyma, biber ,domates ,baharat ,salça tuz ile yapılan bir karışımdır .daha sonra yumuşayan ince bulgurumuzu elimize alıp yavaş yavaş açıyoruz oval olmasına dikkat ediyoruz daha sonra iç harcını içine ekleyip ağzını kapatıyoruz.