0

malzemeler 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 4 adet yufka 2 yemek kaşığı tereyağı 2 adet yeşil biber 300 gram dana bonfile 3 adet domates tuz karabiber ve sıvıyağı hemen yapılışına geçelim öncelikle bir gönderin bize incecik doğruyoruz daha sonra tereyağını tavada eritip üzerine biberlerin biz yatıyoruz bir balerin satın aldıktan sonra doğradığımız etlerimizi üzerine atıyoruz sonra domatesleri müziği incecik kabuğunu soyarak doğruyoruz etlerimiz piştikten sonra üzerine domates tuz ve baharatını da ekliyoruz sonrasında domates suyunu çekene kadar pişiriyoruz sonrasında yufka larımızı 6 eşit parçaya bölüp üçgen şeklinde kesiyoruz bir kapta salçamızı ve birazcık su ile beraber salçamızı sonlandırıyoruz daha sonra yufkanın içine üstüne salçalı suyumuzu sülük içerisine aracımızın doldurup daha sonra da ucunu kapatıp bir tavada kızgın yağda kızartıyoruz sonrasında geliriz afiyet olsun

0

malzemeler;
1 kg kemiksiz kuzu eti
3 hazır yufka
4 soğan
60g margarin
1 su bardağı yoğurt
tuz
karabiber
kırmızı toz biber
yarim demet maydanoz

kızartmak için; sıvıyağ.

yapılışı;
kuzu etini küçük küçük doğrayın. tencereye alıp bir çorba kaşığı margarin ekleyin. suyunu salıp çekinceye kadar, kısık ateşte pişirin.

soğanları piyazlık doğrayıp ete ilave edin .tuz , karabiber ekleyip karıştırın. 10 dakika daha pişirip ocaktan alin. yağını süzün. maydanozu kıyıp ete ilave edin ve karıştırın.

yufkaları birer birer düz zemine yayın ve her birini genişce kesere, 8 eşit parçaya bölün. her parçanın ucuna bir kaşık kadar et ilave edip sigara böreği şeklinde sarın. uçlarını hafif ıslatarak kapatın.

sıvıyaği tavada kızdırıp hazırladığınız börekleri çevirerek kızartın.
yoğurdu bir kaseye alıp çırpın. 3 çorba kaşığı margarini tavada eritip, kırmızı toz biberi kızdırın. üzerine dökün. afiyetle.

0

malzemeler
yarım kilo kuşbaşı kuzu eti
iki baş kuru soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
4 diş sarımsak
yarım su bardağı sıcak su
2 domates
3 sivri biber
tuz karabiber kekik
4 dilim kaşar
1 çorba kaşığı salça veya ketçap
krep için;
2/3 su bardağı süt
5 çorba kaşığı un
1 yumurta
tuz
tavayi yağlamak için az sıvıyağ

etlerimizi bir tencereye veya düdüklüye koyun ve yağ ekleyin. pembeleşinceye kadar kavurun ve sırasıyla soğanı ve biberi ekleyin. domatesli doğrayalım ve 4 diş sarımsağı rendeleyelim. yarım bardak sıcak suyu dökelim. etler yumuşayana kadar pişirin ve delikli kepçe ile suyunu süzerek başka bir kaba alalım. üzerine keki sertlikten sonra krebi yapmaya başlayalım. sütü yumurtayı ve unu koyun ve göz kararı tuz ekleyip çırpın. tavayı yağlayın ve hazırladığınız harcı biraz dökerek tavayı git gel yapıp tavanın şeklini verin. pişen krepleri kaselere alın ve üzerine kavurduğumuz etleri koyun daha sonra dışarıda kalan krepleri üzerine örtün daha sonra az yağlanmış bir tepsiye ters çevirerek yerleştirin üzerlerine yaptığımız bohçaların büyüklüğünde kaşar peyniri koyun. kaşarların üstüne salçayı sulandırıp dökün. 150 derecelik fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin. ve hemen servis edin. yiyenlere afiyet olsun.

0

bu gece bütün yemek tarifleri soruldu sanırım :)