0

portakal reçeli malzemeleri;
1 kilogram portakal
5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 adet çubuk tarçın
1 adet limon
portakal reçeli yapılışı;
kalın kabuklu portakalın kabuklarını hafif bir şekilde kazıyın.
bol suda yıkadığınız portakalları yumuşaması için 20dk.
sıcak suda bekletin.
suyunu süzdüğünüz portakalları kabuklu şekilde küp küp doğrayın.
1 su bardağı toz şeker ve çubuk tarçınla bir arada bekletin.
yarım saat sonra tarçını çıkarın.
kalan şekeri ve suyu ilave edin.
kısık ateşte 1 saat kaynatın.
limon kabuğunu rendeleyip 2ye bölün ve suyunu sıkın.
reçeli ocaktan almaya yakın kabuk ve suyu içine atın.
oda sıcaklığında soğutup kavanozlara koyun.
afiyetle yiyin...

0

nırmal çilek veya vişne reçeli yapılıyormuş gibi yapılır portakallar dilimlenir ve su ve şekerle beraber kaynatılır daha sonra biraz demlenmeye bırakılır ama kaynatma miktarı iyi ayarlanmalıdır çünkü reçelin en sevilen kısmı içindeki meyvesidir çok kaynatırsanız içindeki meyveler eriyebilir çok kezzetli bir reçel elde edemezsiniz ama biraz diri bırakırsanız meyveleri çok güzel bir kıvamla beraber lezzetli bir de reçel elde edersiniz kahvaltı da çayla beraber efsane ikili olurlar bir de kullandığınız portakalın lezzeti de önemli ne kadar tatlı be iyi bir portakal kullanırsanız reçelinizin lezzetini o kadar arttırırsınız

0

portakalı soy şekerle harmanla kavanoza sok bir sey var ondan sevmedin bu kadar beklicem yeter ki temiz kalpleri taşıyan ayaklar

0

tamam o kadar kolay var bu kız çok tatlı oluyor mu bu gün bir kız çocuğu var ben hala ders çalışıyorum bu kadar güzel bir insan var benim de bir kız çocuğu var ben hala ders çalışıyorum bu kadar güzel ve en iyi şekilde temsil eden bu gün boyunca bu kadar çok tatlı oluyor mu bu gün bir kız çocuğu var ben hala ders çalışıyorum bu

0

1 kilo portakalı yalnız taze ve sulu olması önemli,portakalın kabuklarından ayırıp ufak parçalar halinde bıçakla doğrarız kaynayan suya atar acılığının çıkmasını sağlarız.diğer yanda şeker ile kaynayan suyun içine kabuk tarçın atarız.acılığı çıkan doğranmış portakalları süzgeç yardımıyla geniş bir kapa koyarız süzüldükten sonra kaynamış şekerli suya atar hepsini bir arada kaynatırız.belli kıvama geldikten sonra ocağın altını kapatır kavanozlara paylaştırırız.şayet yazın yemeği düşünüyorsak kavanozların ağzını sıkıca kapadığımızdan emin olduktan sonra ters çevirir 1 gün hiç ellemeyip sarsmayız soğumasını bekletiriz vakumlanması için.

0

önce portakallı soy soyduktan sonra kabukları ile tencereye at üzerine yarım kilo şeker koy birgün brklet öyle sonra bir gunden sonra kısık ateşte pişir kaynanaya başladığı zaman 5 dk bekle sonra altini kabat recelimiz hazır çok basit bir reçel ha iki üç damlada limon sık yada kabuğunu icine at sana kalmış bişey cnm afiyet olsun

0

portakal reçeli çok sevdiğim bir reçeldir boş zamanım olduğunda yapmaya çalışırım ama usta ellerin yaptığı kadar güzel olmuyor.ancak nasıl yapıldığını anlatayım öncelikle en az 3 kilogram portakal almak için manava gittim manav dediki bu sefer doğru geldin dedim eyvallah neyse kısa geçeyim portakalları seçmeye başladım poşete koydum bu arada sordum bu poşetler paralımı sesi yök reis al takıl kafana göre içim rahatladı bi an dünyalar benim oldu başladım doldurmaya portakalı geçtim elma muz kivi de almışım.tarttık toplam 2 kilo portakal yarım kilo kivi bir kilo da elma 3 tanede muz aldım ama ithal dedim nekadar dediki 23 tl dedim ben yine yanlış yere geldim heralde filan baktım karhane değil bizim manav.neyse kısa geçelim portakalları takdım güzelce soydum parçaladım tencereye attım.daha sonra tencereye su döktüm içine 2 su bardağı şeker attım.(toz şeker).yaktım ocağın altını baktım yanmıyor.tüp bitmiş.aldım balkondan piknik tüpünü koydum ona tencereyi yaktım kaynatıyorum yarım saat kaynadı büyük tüp geldi söylemiştim.bi reçel yapacam diye dünya borca girdim diyorum kendi kendime filan neyse aldım tencereyi büyük ocağa koydum.kaynadı bir saat kadar.baktım kıvamını almaya başladı.2 saat kaynaştıktan sonra kapattım altını.soğumaya bıraktım çıktım balkona bi sigara yaktım havada buz üşüdüm çabuk çabuk içtim kaçtım hemen içeri.mutfağı bir portakal kokusu sarmış müthiş dedim la nefüzel kokuyor ya maşallah.neyse aldım bir kase attım içine biraz reçelden aldımda ufak bi ekmek bandım bandım kokusunu içime çeke çeke attım ağzıma beğenmedim.daha güzel yapanlarda var dedim.

0

malzemeler 1 kilogram portakal 5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı su 1 adet çubuk tarçın 1 adet limon portakal reçeli nasıl yapılır kalın kabuklu portakal kabuklarını hafif bir şekilde kız montu da yıkadığınız portakalları yumuşaması için 20 dakika kadar sıcak suda bekletin kısık ateşte yaklaşık 1 saat kadar kaynatın limonun kabuğunu rendeleyin ardından ortadan ikiye kesip suyunu sıkın reçeli ocaktan almaya yakın rendelenmiş limon kabuğu ve suyunu ekleyip karıştırın oda ısısında son tunus reçeli büyük ya da küçük kavanozlara doldurun ardından da oda sıcaklığında soğuyan portakal reçelini afiyetle tüketin

0

bizim oturduğumuz sitesinin bahçesinde çok fazla portakal olduğu için kışın çok fazla portakal tüketiyoruz. fazla kalınca bozulduğunu görünce değerlendirmek için tesadüf öğrendiğim ama yiyen herkesin bayıldığı bir tarifi vermek istiyorum.
malzemeler
beş adet portakal
beş bardak şeker
bir adet çubuk tarçın
şu
yapılışı
portakallar iyice yıkandıktan sonra hafif kabuklu kalacak şekilde kabukları sıyrılır. sıyrılan portakallar bir tencereye alınır. üzeri kapanincaya kadar sıcak su eklenir ve iki saat bekletilir.
beklenen portakallarin suyu süzülür, yeni temiz soğuk su konularak yarım saat haşlanır. haşlanan portakallar küçük küpleri şeklinde doğranır. üzerine beş bardak şeker konur çubuk tarçın atılır ve yarim saat daha beklertiriz. daha sonra bekleyen portakallarin içinden çubuk tarçın alınır bir saat kaynatılır. soğumaya bırakılır. afiyet olsun.

0

herkesin kolayca yapmasının mümkün olduğu bir reçel olan portakal reçeli yapmak için gerekli çok az malzeme vardır. özellikle şeker hastalarının şeker kullanmaması gerekir. ince ince dilimlenmiş portakalları gerekli ölçü ayarlanarak hazırlanmış su içerisine bırakılır. ardından ocağın altı açılır ve kaynama sağlanır. kaynama gerçekleştikten sonra hazır hale gelen reçel servise hazır olmuştur. soğumaya bırakılarak kaplara bırakılır. ardından bir gün dinlendikten sonra artık insanların bu müthiş lezzeti tatmalarının zamanı gelmiştir.

1

birazcık şeker birkaç damla limon damlatılıp kaynatıyorsun reçel haline gelene kadar .

1

5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 adet limon

1

malzemeler;
bir kilo portakal
5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 adet çubuk tarçın
1 adet limon
yapılışı;
kalın kabuklu portakalların kabuklarını hafif bir şekilde kazıyın. bol suda yıkadığınız portakalları yumuşaması için 20 dakika kadar sıcak suda bekletin. suyunu süzdüğünüz portakalları kabukları ile birlikte küp küp doğrayın. bir su bardağı toz şeker ve çubuk tarçın ile yarım saat kadar bekletin. şekerle sulanan portakal kabuklarından tarçını çıkarın kalan toz şekeri ve suyunu ilave edin. kısık ateşte yaklaşık 1 saat kadar kaynatın. limonun kabuğunu rendeleyin ardından ortadan ikiye kesip suyunu sıkın. reçeli ocaktan almaya yakın rendelenmiş limon kabuğunu ve suyunu ekleyip karıştırın. oda ısısında soğuttuğunuz reçeli büyük ya da küçük kavanozlara doldurun . ardından da oda sıcaklığında soğuyan portakal reçelini afiyetle yiyebilirsiniz

0

portakalları ufak keserek bir tencereye atarız ve icine az su dokeriz bir de 4 bardak şeker döküp kaynatırız ve portakal receli olur.

0

tabikii portakal kabuğu kaynatilir rendelenir soguyunca recel olur immmh cok güzel

0

tencereye at seker dök kaynat pisir al sana portakal receli :)

1

portakalı soyun ve tencereye yerleştirin. üzerine toz şeker dökün ve portakalın aromasını salmasını bekleyin daha sonra kaynatıp terasa çıkarın ve güneşte pişsin günlerde kıvama geldikten sonra al sür ekmeğe, ban ekmeği ye afiyet olsun

0

portakalın kabuklarını yıkayıp doğrayın şeker ve portakal suyu ilave edilip kaynatılır koyu kıvama gelince altı kapatılır afiyet olsun

1

portakal reçeli portakalın kabuğundan yapılır fakat portakalla olan tarif şöyledir

portakal reçeli yapımı için malzemeler

1 kilo portakal 1 kilo toz şeker 3,5 bardak su yarım limon

iyice yıkanıp kabukları [ isteğe göre ] hafif rendelenip beyaz kısmı bırakılan portakallar kaynatılmış olan suda 15 dakika kadar haşlanır. tencereden alınıp süzülmeye bırakılır. bir yanda 3,5 bardağa yakın su ve 1 kilo şeker kaynatılır. yarım saat kadar kaynatılmakla elde edilen şerbetin içerisine isteğe göre doğranmış portakallar atılır ve kısık ateşte bir saat kadar pişmesi sağlanır.

ardından ocaktan almadan önce içine yarım limon sıkılarak bir müddet daha kaynaması beklenir. ve ocaktan alınır. istendiği zaman kavanozlara aktarılır.

fakat bir de portakalın sadece kabuğundan yapılan portakal reçeli vardır ki asıl portakal reçeli budur.

onun için de portakallar iyice yıkanır, hijyen sağlanır. sonra portakalın kabukları beyaz kısımlarıyla birlikte soyulur. isteğe göre de dilimlenir fakat uzun uzun şeritler halinde dilimlenmesi evladır, kabuklar dilimlenir [ dilimleme işlemi haşlandıktan sonra da yapılabilir ] yine bir yanda şeker ve su ile yaklaşık yarım saat kadar pişen şerbet hazır hale getirilir. ardından dilimlenmiş portakal kabukları tencereye eklenir ve yine bir saat kadar kısık ateşte pişmesi sağlanır.

tencereyi indirmeden önce yarım limon sıkılıp bir kere daha kaynatılır.

bu şekilde hazırlanan portakal reçeline portakalın suyu da pişme sırasında ilave edilebilir.

1

malzemeler:

1 buçuk kilo portakal

1 buçuk kilo toz şeker

4 bardak su

yarım limon

yapilişi:

1. portakalları su altında güzelce yıkayın. ardından her birinin kabuklarını hafifçe rendeleyin. beyaz etli kısımları kalsın.

2. dış kısımları rendelenen portakalları kaynar su içerisine bırakın ve bir müddet haşlayın. bu işlem sayesinde portakalların acısı gitmiş olacaktır.

3. yaklaşık 7-8 dakika haşlanan portakalları kaynar sudan alın ve süzgünün içerisine koyarak suyunun süzülmesini bekleyin. süzgüde soğuyan portakalları küp küp veya ince dilimler halinde doğrayın.

4. portakallar bir kenarda beklerken şerbet hazırlığına başlayın.

5. reçel tenceresi içerisine toz şekeri ve suyu koyun. ardından şeker eriyene kadar şerbeti karıştırın ve orta ateşte şerbetin koyu bir kıvama gelmesini bekleyin.

6. yaklaşık yarım saat boyunca kaynayan şerbetin içerisine doğranmış olan portakalları ilave edin ve kısık ateşte pişirmeye bırakın.

7. kaynayan portakal reçeli üzerinde biriken köpükleri tahta kaşıkla sıyırmayı ihmal etmeyin.

8. kısık ateşte ağır ağır kaynayarak pişen portakal reçeli ortalama bir saatte hazır hale gelir.

9. reçelinizin kıvamına gelip gelmediğini kontrol etmek için buzdolabından çıkarılan soğuk bir tabak içerisine reçelden bir çay kaşığı akıtın. ardından tabağı yukarı doğru eğin ve reçelin akıp akmadığını kontrol edin. eğer reçel tabaktan su gibi akmıyorsa, kıvamını almış demektir.

10. reçelinizi ocaktan almadan hemen evvel yarım limonu içerisine sıkın ve bir taşım daha kaynamaya bırakın.

11. ocağın altını kapatıp reçel tenceresini ocaktan aldıktan sonra reçelinizi kavanozun içerisinde dikkatlice doldurun.

12. kavanozun üst kısmında yarım boşluk bırakın ve ardından yeni kavanoz kapağı ile reçel kavanozunun ağzını sıkıca kapatın.

13. reçel kavanozunu yaklaşık 10 dakika kaynamış suda bekleterek aylarca bozulmadan korunmasını sağlayabilirsiniz. bu işlem kavanoz kapağının mühürlenmesini sağlar ve kapak hava almaz.

14. mutfağınızda pişirmiş olduğunuz ev yapımı portakal reçelinizi serin, kuru ve karanlık bir ortamda kış boyunca muhafaza edebilirsiniz. afiyet olsun.