1

irmik köftesini yapmak için yarım kilogram irmik, çeyrek su bardağı kadar ılık su , yarım paket margarin, bir çay kaşığı karabiber ve 2 çay kaşığı tuz
köftemizin iç harcını yapmak için bir küçük soğan, 2 yemek kaşığı sıvıyağ, 150 gram kadar kıyma, tuz , karabiber, kimyon, pul biber , kekik gibi baharatlar katabilirsiniz. ayrıca üzerine sos hazırlamak isterseniz eğer rendelenmiş domates biber salçası ve acı sivri biber ile üzerine biraz baharat ekleyerek acı bir sos elde edebilirsiniz irmik köftesi ile gerçekten güzel giden bir sostur.
kestanenin kıymalı iç harcını hazırlamak için sıvı yağ ile soğanları kavurun ardından üzerine kıyma ekleyerek iyice pişirin kıyma piştikten sonra üzerine tuz ve diğer baharatları da ilave ederek hazır hale getirmiş oluyorsunuz.
iç harcı hazırlandıktan sonra irmikli dış harcını hazırlamak için irmik, tuz ve karabiberi karıştırarak bir kabın içerisine alıyoruz. ardından yarım paket margarini eritiyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. irmiğin üzerine margarin ve suyu ekleyerek yoğurarak, sert bir hamur elde ediyoruz.hazırlamış olduğumuz irmikli karışımdan küçük toplar alarak parmağımızla içli köfte o yar gibi oyun ve içini doldurarak şeki verin. tüm köfteleri hazırladıktan sonra buzdolabında birkaç saat dinlendirmeye bırakın. köfteleri dinlendirdikten sonra kızgın yağda her iki tarafı da iyice kızarana kadar kızartıyoruz. kızartma işlemi bittikten ve acı sosu da hazırladıktan sonra irmik köftesi servise hazırdır.

0

bir kap içerisine 500gr. köftelik kıyma konur. üzerine 1 tane yumurta kırılır. bir adet soğan rendelenir. 2 dış rendelenmiş sarimsak
3 yemek kaşığı irmik, 1 cay kaşığı kimyon. 1 cay kaşığı karabiber ve tuz ekleyip köfte harcını yoğurun.

hazırladığınız harcın üzerini örtüp yaklaşık 1 saat kadar buzdolabında bekletin.
ardından 1 2 kere daha yoğurup, cevizden büyük parçalar alın. elinizde yuvarlayarak sekil verin.

daha sonra geniş bir teflon tava içine yarim cay bardağı kadar sıvıyağ döküp, orta ateşte ısıtın.

sekil verdiğiniz köfteleri tavada arkalı önlü pişirin.

piştikten sonra servis tabağına koyup sıcak servisb yapın bu kadaar ;) afiyet olsun bakalım

0

televizyonda bugün izledim.
iç malzemelerini belirteyim;
500gr irmik
125gr margarin
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
iç malzemeleri ise;
400 gr yağsız kıyma
1 tane küçük boy soğan
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber.
yapılışı ise;
soğan ilk olarak çok ince bir şekilde doğranılacaktır. sıvıyağ ile birlikte soğanı bir tavanın içinde şeffaf olacak tarzda kavurulacaktır. kavrulan soğanların içene kıyma ve su eklenince su çekilene kadar kavurulacaktır.su çekilene kadar tuz ve karabiber eklenerek ocak üzerinden alınır tava.çıkarılan tavaya ince kıyılmış maydonozlar eklenerek soğumaya bırakılır.daha sonrasında margarin ocakta eritilir ve çıkarılır ılımanması beklenir.irmik yoğurma kabına alınır.yoğurma kabına irmiği suyunu yağını ve tuzunu ekleyerek yoğurmaya başlarız.eğerki yoğurulduğunda çok sert olursa 1 yemek kaşığı yoğurt ilave edilerek hamur kıvamına gelene kadar yoğurulur.yoğurulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve aavuç içinde düzleştirilir.daha sonra hazırlanan iç malzemeleri açılan hamur parçalarının içine koyarak istediğimiz şekli vererek kapatıyoruz.tüm hamur ve iç bitene kadar yaptığımız parçaları kızgın yağda pişiriyoruz ve daha sonra pişirdiğimiz ilmik köftekerin soğutup bir güzel afiyetle yiyoruz.

0

hayatımda hiç irmik köftesi yemedim hiçbir fikrim yok